Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwaczka24

jaki samochodzik kupić?

Polecane posty

ten drugi egzemplarz rzeczywiście wygląda lepiej, a sprzedający napewno zejdzie z ceny dla zdecydowanego kupca. Zawsze próbuj coś utargować. Kolega kupił clio II za śmieszne jak na tamten czas pieniądze (7 000zł) auto było warte ok. 9 000. Sprzedał za więcej niż kupił. O clio II również możesz pomyśleć - podobnie jak z megane, tylko musiałabyś się liczyć z tym że conajmniej 6 000 musisz zapłacić, ale masz nowszy samochód w zamian

Gość poszukiwaczka24
kurde po obejrzeniu tego filmiku tak się zastanawiam czy wogólę chcę samochód i czy chcę jeździć. nie no ale tak poważnie to przede wszystkim dziękuję wam za pomoc, bo jakoś wcześniej jak patrzyłam ogłoszenia to tylko skupiałam się na tej skodzie i lanosie, teraz będę szukać jeszcze w innych markach, po drugie muszę bardzo dokładnie to przemyśleć. Jeszcze muszę domowych mechaników zwołać na naradę i trzeba będzie zacząć dzwonić po ogłoszeniach i zacząć oglądać jakieś brumki

Meganka ma dobre testy zderzeniowe. Poza tym kolezanko zwracaj uwage na przebieg!!!!!!!!!! a nie na wyglad. Sądząc po roczniku jaki chcesz kupic, auta będą mialy przebieg zdecydowanie powyzej 100 tys km. chyba ze trafisz jakiegos rodzynka (aczkolwiek znając zycie silnik i tak bedzie krecony) Najlepiej byloby albys poszukala auta z jakims kolega ktory interesuje sie motoryzacją. ahhh dodatkowo zwracaj uwage na rozrząd, bo jak nie byl nigdy wymieniony, to dla Ciebie dochodzi koszt ok 1-2 tys zł, a jak padnie przed wymiana to silnik mozesz wyrzucic na smietnik. Natomiast w kwestii auta, poszukaj moze corse, lub rzeczywiscie megane np zolta :) może w tej cenie znajdziesz tez opla tigre, albo astre. Jesli bedziesz juz jezdzila ogladac auto to nie sama, bo sprzedajacy bedzie wkrecał kobiecie (mezczyzni nas dyskryminuja i myslą ze nie znamy sie na motoryzacji)dlatego wez jakiegos faceta i niech on zadaje wnikliwe pytania nt oleju, przebiegu, hamulców (tarcz) amortyzatorow czy nie wybite i w ogole :) i najwazniejsze nie tłuczone auto byloby najlepsze (zbiezność) itp. Sluzę radą.

NIEMCY JAPOŃCE I EWENTUALNIE KOREANCE ALE NIE LANOS :) POZDRAWIAM

pamiętaj żeby sprawdzić dobrze stan techniczny, jeśli zdecydujesz się na renault, zresztą przy każdym samochodzie. Nie polegaj na zdaniu osób z rodziny co do stanu - chyba że masz mechanika w rodzinie:) Na poparcie mojich rad - mój ojciec jest mechanikiem, starałem się dobrze doradzić. A bezpieczeństwo - o tym pomyśl przedewszystkim:)

Jeśli chcesz coś niezaowdnego pomyśl też o hondzie civic, ale VI generacja od 95 r. wzwyż - poprzednie jeśli chodzi o bezpieczeństwo to tragedia... Tylko będzie droższy niż Twój planowany budżet ok. 8000 zł

Najlepiej nie kupuj z komisu tylko z prywatnej ręki i jedz na stację diagnostyczną-ale Ty wybierz stację, a nie właściciel auta. I sprawdz pod komputerem przebieg, bo nic nie wiadomo

podsumuje bezpieczeństwo - megane niezawodność - honda niska cena i w zasadzie też niezawodność - te samochody są również bezproblemowe - nie jak honda, ale zawsze:) - hyundai, skoda Tak według mnie to wygląda

Gość poszukiwaczka24
nie no wiadomo że sama nie będe kupować samochodu, mechanika niestety w rodzinie nie mam raczej powiedzmy taką osobę która ma jako takie pojęcie o samochodach, i przy swoim robi wszystko sama

Gość poszukiwaczka24
no chyba już :D mam mniej więcej ogląd na sprawę, to jutro z samego rana lecę po gazetę i będę szukac ogłoszeń:D, zastanawiałam się czy nie iść na giełdę się czasem rozejrzeć ale tam to raczej handlarze sprzedają, a na osobę prywatną trudno natrafić.

Gość ktos tam napisal
z duma ze mial 150 tys i dzialal - ja przebije - moj pierwszy samochod ktory dostalam po zdaniu prawka mial ponad 300 tys i jezdzil cudownie i nie bylo nic w nim robione nie liczac oczywiscie podstawowych rzeczy ktore kazdy wlasciciel auta musi wymieniac. Teraz mam drugi i powiem wam ze normalnie czasami tesknie za tamtym - bo on nadal jezdzi, normalnie bezawaryjny, mam nadzieje ze ten moj tez taki bedzie. Oba vw :)

Gość ktos tam napisal
z duma ze mial 150 tys i dzialal - ja przebije - moj pierwszy samochod ktory dostalam po zdaniu prawka mial ponad 300 tys i jezdzil cudownie i nie bylo nic w nim robione nie liczac oczywiscie podstawowych rzeczy ktore kazdy wlasciciel auta musi wymieniac. Teraz mam drugi i powiem wam ze normalnie czasami tesknie za tamtym - bo on nadal jezdzi, normalnie bezawaryjny, mam nadzieje ze ten moj tez taki bedzie. Oba vw :)

Gość poszukiwaczka24
no chyba już :D mam mniej więcej ogląd na sprawę, to jutro z samego rana lecę po gazetę i będę szukac ogłoszeń:D, zastanawiałam się czy nie iść na giełdę się czasem rozejrzeć ale tam to raczej handlarze sprzedają, a na osobę prywatną trudno natrafić.

PÓJDZIE ZA DUZO WIECEJ, A POZATYM TO SIE ZABIJESZ

Gość bubu22
najgorzej to jest kupowac samochod na internecie. Powinnas ten samochod obejrzec na wlasne oczy.

Gość poszukiwaczka24
nie no wiadomo że nie kupię tej skody za 2 czy 3 tysie, tak się tylko nad nią zastanawiam, pewnie coś koło 6 przejdzie chociaż może i droższa być. A czemu mam się odrazu zabijać??:p

Gość poszukiwaczka24
bubu wiem, na necie w życiu bym nie kupiła samochodu, nawet jak mam jakąś elektronikę kupować to wolę w sklepie, na necie poprostu wyszukuję oferty aby się zorientować co i jak, jakie roczniki w jakich cenach, jakie wyposażenie w takiej a takiej cenie, pozatym biorę tylko te oferty blisko mojego miejsca zamieszkania, więc nawet jakby się trafiło coś ciekawego to zawsze można się umówić i obejrzeć co i jak

Gość bubu22
jak bedziesz kupowac to zwroc uwage na takie rzeczy jak: 1. czy silnik jest czysty (czy zachlapany jakimis olejami, czy zielonym plynem to wtedy nie dobrze jest) 2. opony, czy sa starte czy nowsze 3. czy cos wycieka pod spodem 4. ile wlascicieli mial przedtem samochod - jesli wiecej niz 2 to znaczy ze cos jest nie tak z samochodem 5. kiedy ostatnio zmieniany byl pasek rozrzadu- , to sie zmeinia co jakis czas a jest dosc kosztowne nie pamiatem co jeszcze. sa takie poradniki na internecie na co zwracac uwage jak sie kupuje samochod.,

Gość myszka mikki
bubu--- silnik zawsze można umyć ;) Ja bym nie kupowała tej skody, wolałabym jakąś megankę

Gość bubu22
myszko mikki- jesli silnik jest brudny moze to oznaczac ze jest jakis wyciek, albo oleju albo plynu z chlodnicy. a to moze oznaczac duze klopoty.

Gość myszka mikki
bubu --- ależ ja o tym wiem, nie musisz mnie uświadamiać. Tylko weź pod uwagę, że jak ktoś chce sprzedać samochód to nawet jak silnik jest brudny to już będzie wiedział jak go umyć by był czysty ;)

Gość bubu22
masz racje.