Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukiwaczka24

jaki samochodzik kupić?

Polecane posty

Gość poszukiwaczka24

jaki samochód kupić w cenie tak między 5000/6000 (z nastawieniem bardziej na ta pierwszą kwotę :P), tak myślałam między np. skodą z 1998/99 a lanosem 99/00 w tej cenie się mieści tylko nie wiem czy warto kupować. Myślałam również nad oplem tylko że w tej kwocie to trochę stare są z 1994/1995 więc swoje lata ma, a co za tym idzie pewnie trzeba będzie w niego sporo inwestować. Co polecacie, na co się zdecydować Wolałabym coś niedużego praktycznego (ale 5 dzwiowy), najlepiej benzyna + gaz, ale i dislem nie pogardzę jeśli samochód będzie ok.

Gość poszukiwaczka24
dzięki za pomoc, dowiedziałam się że istnieje nowa marka samochodu, a możesz jeszcze model podać będzie mi łatwiej szukać Jejku nie odpowiada ci temat to nie czytaj i nie odpisuj, nie wiem czy taki głupi jesteś czy żal ci dupsko ściska że cię nie stać na samochód, czy co?

Gość nie wkurzaj się tak
lexmark pewnie właśnie takim jeździ ja nie kupowałabym daewoo na Twoim miejscu, już prędzej skodę

Gość poszukiwaczka24
no właśnie też się skłaniam bliżej tej skody, już parę osób odradzało mi daewo, w sumie to się zastanawiam dlaczego. A może jeszcze coś polecicie w tym przedziale cenowym, no oprócz tej wymienionej skody i lanosa

Gość nnnoo
daewo nigdy dziewczyno

Dwóch moich znajomych jeździ deawoo - właśnie lanosem i tico. Żaden nie narzekał na bezawaryjność. Możesz jeszcze pomyśleć nad renault megane z silnikiem 1.4. Kupisz w miarę młody rocznik za 5000 - 95-96r. Są naprawde tanie w odniesieniu do tego co oferują. Ta sama klasa co lanos, ale zdecydowanie przyjemniejsze wnętrze, a wygląd zewnętrzny mnie również bardziej odpowiadał. Tylko tutaj koniecznie wizyta na stacji diagnostycznej - różne są te meganki - ojciec koleżanki ma i chwali sobie niezawodność - 96 r i żadnej poważnej awarii - robione tylko normalne eksploatacyjne rzeczy, które się zużywają. Ale jak trafisz jakiś pechowy egzemplarz to z niezawodnością będzie problem

a golf 3 - takiego za tą kwotę kupisz. Niby samochód ok, wszystko wręcz wzorowa jak na tamte lata. Ale jeden minus - bezpieczeństwo. W razie wypaku nie jest to bezpieczny samochód - obejrzyj crash testy. Lanos byłby lepszy pod tym względem, a skoda sam nie patrzyłem - ale też napewno gorsza.

GOLFA JESZCZE ALE FRANCUZA NIGDY

napisz na co zwracasz uwagę przy wyborze samochodu (bezpieczeństwo, komfort czy coś bardziej sportowego, niezawodność, wygląd) Co jest najważniejsze dla Ciebie? coś polece:)

Gość poszukiwaczka24
ten hyundai wydaje się być ciekawy, nad ranaulten też się chwilę zastanawiałam ale doszłam do wniosku że jeśli mam brać rocznik 95/96 a w przypadku skody 99 to jednak wolę ten drugi Golf? samochód bez zarzutu, w sumie właściwie z jednym CENA, na 5000 to co najwyżej mogę kupić z 1993 wogóle ostatnio wszystkie vw wysoko cenią. A co myślicie o rove'rze?

Gość nnnoo
daewo nigdy

Gość poszukiwaczka24
ehh, na co zwracam uwagę? przede wszystkim na cenę i rocznik, może to jest błędne ale w sumie to ma byś mój pierwszy samochód więc...

ROVER ODPADA ACCENT JEST SWIETNY ROCZNIK 97 ZROBIŁEM NIM 150TYS I PRAWIE NIC TROCHE SIE ROZWALIŁ POTEM :) SILNIK 1.3 SUPER AUTKO

Gość poszukiwaczka24
wiadomo że bezpieczeństwo i komfort jest najważniejszy, dobrze by było żeby też jakoś tam wyglądał :D nie tak jak niektórzy jeźdzą że każda część innego koloru:D

poradzibym Ci megane - ma naprawdę komfortowe zawieszenie, nie jest zbyt duży, ale za mały też nie - w sam raz na pierwszy samochód. i bezpieczeństwo - napewno lepsze od skody - poszukam zaraz crash testów to sobie obejrzysz;)

Gość poszukiwaczka24
tak popatrzyłam na tego accenta i wydaje się być całkiem ok, heh i teraz znowu mam zagwozdkę między dwoma ten hyundai czy może jednak ta skoda. Skoro lanosa odrazu przekreślacie to musi być chyba z nim coś nie tak, chociaż z drugiej strony to zależy też na co się trafi, (wujek ma lanosa już dobre z 10 lat i narazie nie narzeka, drobny defekt to skorodowana maska ale tylko dlatego że ktoś go stuknął i to zaniedbał) ostatnio siostra kupiła skodę i jest nią zachwycona, a jedno i drugie twierdzi że nie zamieniło by samochodu na żaden inny.

WIESZ ZAWSZE MOZNA TRAFIĆ :) JA MOJEGO ACENTA KUPIŁEM ZA 1500 ZŁ (TAK 1500ZŁ) I BYŁ NAJLEPSZY NA SWIECIE ALE GO SKASOWAŁEM

Mój brat miał rovera silnik 2.0, poduszki, skóra, na gaz, rok 95 i autko super sie sprawowało, bezawaryjne Ja mam toyote celice z 92 roku też na gaz i tez nie zawodne, fakt ładny wygląd ale mało miejsca i brak poduszek Lepsze są samochody świeżo sprowadzone

Gość poszukiwaczka24
tu znalazłam jakąś ale z 96 rocznik http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11650869 tu z 1998 http://allegro.pl/item950351718_renault_megane_1_4_kat.html tylko teraz który z tych 3 będzie najtańszy w późniejszej eksploatacji, części i te sprawy, w sumie to nawet byłabym skołonna dołożyć parę groszy i kupić coś co w przyszłości nie będzie mnie szarpało po kieszeni bardzo

tylko 2 gwiazdki, skody znaleźć nie mogę, ale będzie podobnie

Gość taaak świeżo sprowadzone
a zwłaszcza po powodziach u naszych zachodnich sąsiadów :O W PL na takie samochody jest największy popyt :P