Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamdylematwielki

co robić?

Polecane posty

Gość mamdylematwielki

Powiedzmy, ze w najbliższym NIEOKREŚLONYM CZASIE do wyboru mam dwie prace 1. jedna praca jest ciężka, nie płatna za dobrze, ale w dobrym ...no miejscu powiedzmy. 2. a druga praca to enigma, płatne dobrze (w sensie lepiej niż ta pierwsza bo to i tak ochłapy), ale znowu w złym miejscu. Którą pracę byście wybrali bo ja siedzę w chałupie mając WSZYSTKIEGO DOSYĆ :(

Gość mamdylematwielki
czym sie w życiu kierować ? kasą czy miejscem? No ja sie zaczełam kierować miejscem w pewnym momencie i odpadłam bo praca była w sumie niefajna bardziej niż fajna. A jakbym się kierowała kasą to bym przynajmniej forsę miała i tyle :( Ale co tu robić w życiu jak sie ma szurniętą w czerep bratową? :( Powiesić się dosłownie. :(

Gość mamdylematwielki
Boję sie zajechać zdrowie sobie tą nie za fajną , jeszcze gorzej płatną pracą niż ta lepiej płatna - to raz, dwa - co dalej jak język i tak se kulam. No to zanim sie dogadam...? A lata swoje mam to mi zostaje na logikę ten język znać dobrze już. I tyle :( I co dalej? No nie wiem co robić - czy zimno wpływa źle na chore odnóża? Nie poprawia na pewno a praca jest w lodówkach - tak myślę. Albo byle gdzie. Też nie wiadomo gdzie. Weźcie - napiszcie coś mądrego mi. Co ja mam robić? :( Mędrcy sami tu wszędzie.... myślcie - co robić dalej? :(

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
w zyciu najlepiej robic to co sie lubi. napewno ludzie ktorzy tam pracuja tez graja role. nie ma nic gorszego jak niezgrani ludzie w pracy i chora atmosfera, bo to sie odbija potem na wszystkim... wiec ja bym sie najpierw rozejrzala. nie wazne czy daleko czy blisko - wazne jaka atmosfera panuje w pracy...

Gość mamdylematwielki
Wiesz co - mnie zalezy żeby praca była spokojna, dobrze płatna (to na drugim miejscu), ale później żeby przyjść do siebie. No a jeszcze zarobić. Ale żeby przyjść do siebie już , zamknąć drzwi i mieć wszystko w dupie wiesz. O to mi chodzi 10 lat ostatnich. 2 lata miałam taki raj, ale się uczyłam wtedy lecz nie to co potrzeba przed to mam dziś demolkę w życiu przez pojebaną w łeb rodzinę bratowej. Ci ludzie są po prostu dla mnie - normalnie wole gnój podziwiać niż ich mijać. Jeszcze mi zniszczyli wszystko co mogli - głupi , chorzy psychicznie , zwariować można przez nich. Jak ja żałuję, że 4 lata temu sie czymś łudziłam - banda świrów wszędzie górą. Teraz sama już nie wiem co robić. Mieszkanie - tak jakby było za darmo. A co - chodzi mi o to, żeby płacić nie wiem ile? Też nie chcę żeby ktoś mi powiedział, że O TO CI DYĆ CHODZIŁO BABO. Nie - w Polsce mi o to chodziło, ale na ichniej ziemi? Ale o spokój psychiczny bardzo. Jak to osiągnąć? :(

Gość mamdylematwielki
Wiecie co ale co może być dalej jak przez bandę gnojów , GNOJÓW BEZ KRZTY ROZUMU< ZDROWEGO ROZSĄDKU mam 5 lat życia zmarnowane. Co może być dalej? Bezkarne gnoje to są wszystko. Przecież to jest krzywda ludzka - już miałam dosyć 5 lat temu, a teraz? Co oni kombinują? Zamiast myśleć o sobie to sie zastanawiam co banda psychopatów kombinuje - jest to normalne. Normalnie nie ma takiej wsi drugiej przeklętej jak moja. Miałam nie być naiwna, że ktoś mi pomoże - to prawda, ale kurde - metody STALINOWSKIE. Naprawdę :( Tulko tak dalej... jednakże czemu normalna ma w świrach skończyć? Nie wiem. Niech idzie ten kto świruje :( MOJE ZDANIE :(

to zalezy jaka mozesz prace podjac, jakie wyksztalcenie i czy mozesz pracowac za granica. ja bym proponowala - jak najdalej od psychopatow:)

moja kolezanka wyjechala z mezem za granice - troche tyrani byli ale po powrocie kupili male mieszkanko ( 2 pokoje, kuchnia, lazienka) male ale przynajmniej na swoim. a najlepiej jest w malych miastach. tam jest niedrogo ajak prace sie dostanie to i bajka;)

Gość mamdylematwielki
No to bardzo fajnie, ale ja nie mam męża. Po prostu powoli dochodzę do siebie choć po prostu jestem tak zajechana, że najchętniej bym se żyły podcięła. Dosłownie. :( No ale trzeba żyć dalej - teraz myślę co ja mam powiedzieć tak ogólnie nawet jak mi sie uda wyjechać - czy ja jestem w miejscu A (w pierwszej pracy) czy w drugiej? Ja nie wiem. Ja się muszę zapytać chyba :( Chodzi tu o kredyty najbardziej. Ciekawe czy można wziąć w Polsce kredyt na mieszkanie pracując w Szwajcarii? Jak uważacie? Trzebaby umowę pokazać - na czas nieokreślony. I w tym momencie zaczyna mi łeb pękać ... jak stara, zużyta skorupa :( 🌼

Gość mamdylematwielki
jak wygląda w Polsce, że ktoś pracuje w Szwajcarii ? Nieźle chyba, nie? Mieszkania tam nie ma... coś tam zarobi lub nie. Gdzie jeszcze można pracować żeby nic nie podpadało? W Europie oczywiście. O kwalifikacjach zapomnij, ale mogę powiedzieć , że praca z kwalifikacjami. Czemu nie? Kto to sprawdzi? No ale kredyt... hmmm :(

Gość mamdylematwielki
Muszę sie z tym przesapać ale w razie co powiem, że w Szwajcarii pracuję bo tam mam rodzinę w turystyce. ? Jak to brzmi - to do oddania, ale kredyt mi na mieszkanie by tak nie przeszedł. ?

Gość mamdylematwielki
Nawet byłam w szwajcarii na wycieczce w górach to mam co gadać.ceny biletów sprawdzę se w necie - powiem że stoję jako UFO tam i tylko kasuję. Co jeszcze można powiedzieć o mojej pracy... :(

Gość mamdylematwielki
jeszcze do Włoch mogę jechać, nie? W turystyce też - bardzo fajna praca. Albo w Austrii mogę być - recepcja. Dużo mi rzeczy zostaje. ?