Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana jakos

ile wydajecie miesiecznie

Polecane posty

powiedzcie mi ile wydajecie na zycie ? chce zamieszkac z chlopakiem, razem mamy niecale 4000zl dochodu i pare kredytów ( z 1000 zl) jak myslicie jestesmy w stanie za to wynajac mieszkanie i zyc w miare normalnie ?

za 4000 hmmm to zależy w jakim miescie duze miasto duze wydatki male to mniejsze

wynajecie ( czynsz i odstepne) to ok 1200zl za dwa pokoje

wynajmujemy 2-pok mieszkanie w gdańsku za wynajem z czynszem płacimy niecałe 1270+liczniki(ale mamy nadpłaty za wodę i ogrzewanie) dużo zależy od waszych kulinarnych upodobań,bo jeśli za te pieniądze chcesz wynająć mieszkanie,stołować się na mieście,ubrać się i chodzić na imprezy to może być za mała taka kasa

może być cięzko,zwłasza że będziecie płacili liczniki w zależności od zużycia

może być cięzko,zwłasza że będziecie płacili liczniki w zależności od zużycia

stołować wolę się w domu, ale na papierosy wydajemy ok 300 zl.... Niedlugo bierzemy ślub i chciałabym sie zorientowac, jak to moze wygladac. Mamy propozycje zamieszkania z tesciami, ale wiadomo , ze lepiej jednak na swoim

Dokladnie , te 1200 zl to nie bedzie jedyny wydatek ...

uuu,kochana no niestety albo rzućcie palenie albo zamieszkajcie z teściami podam ci nasze przykładowe podstawowe opłaty 1268-mieszkanie z czynszem ale mamy nadpłaty za wodę 140 zł 59-net 100-swiatło co drugi miesiąc 100 za gaz raz na pół roku 250 rata kredytu konsumpcyjnego 150-dwie komórki na abonament(nadzwoniliśmy trochę ponad stan bo zawsze płacimy 100) na jedzenie średnio i trochę chemii do domu jakieś 500-600

no to dupa za przeproszeniem...a liczysz na 2 os czy macie dzieci ??

może poszukajcie pokoju do wynajęcia na spółkę,ale mogą się zdarzyć różni ludzie

stać was na kino, jakis wypad do restauracji itp?? kurde, nie wiem, mam mętlik w glowie. Mieszkania taniej nie wynajmniemy, takie sa ceny w moim miescie , a z rodzicami ... tragedia

jasne że nas stać na wyjście do kina:D podałam tylko orientacyjnie jakie mamy PODSTAWOWE wydatki(w rzeczywistości są jeszcze większe bo narzeczony prowadzi działalność i wydatki na zus i vat przyprawiają o zawrót głowy)

Gość LolaFasola
Najlepiej zróbcie kilka dzieci to będzie dotacja z miasta ;d ja dopłacam sie 50 zł do mieszkania,netia 100,tel.kom. 150,prąd 150.Do tego co miesiąc darmowe makarony,kasze,mleka,mąki,cukry,sery itp z Unii Europejskiej ;d