Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lidka2505

Soczewki kontaktowe

Polecane posty

Która nosi soczewki? Wolicie soczewki czy okulary? Jak się z nimi obchodzicie? Ja zdejmuję do mycia, (żeby szampon nie dostał się do soczewki) czyszczę je i wkładam do pojemniczka. Po kąpieli zakładam. (Noszę Pure Vision 30 dniowe). Mam je dopiero od dwóch tygodni i dziś pierwszy raz w nich spałam, bo okulistka kazała mi stopniowo zwiększać ilość godzin noszenia, a do spania założyć dopiero po dwóch tygodniach. Do tego czasu po kąpieli nie zakładałam już soczewek i zostawały w pojemniczku do rana. Jak dla mnie soczewki są bardzo wygodne. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić do ich noszenia, cały czas czułam, jakbym miała coś w oku, ale teraz w ciągu dnia w ogóle nie czuję, że je noszę. Świetne jest to, że mogę zapomnieć o mojej wadzie wzroku. Tylko teraz po pierwszej nocy w soczewkach cały czas je czuje. Tak jak na początku, jakby coś "siedziało" mi w oku. Czy to normalne? Po przebudzeniu wkropliłam sobie do oczu po kropli płynu ReNu (ten stosuję). Jest trochę lepiej, ale nie rewelacyjnie. Czy wy też tak miałyście?

Proszę o jakąś odpowiedź. Dziś prawe oko zaczęło mi łzawić i boleć. Było to na tyle bolesne i dokuczliwe, że musiałam zrezygnować z soczewek i założyć okulary. Oko nie jest zaczerwienione, sądzę, że to tylko podrażnienie, ale chciałabym wiedzieć, czy u was też to wystąpiło. Może znacie jakieś sposoby na podrażnione oko bo nadal boli.

Okulistka kazala ci spac w soczewkach!? Cos mi sie wierzyc nie chce. Nosze soczewki od 7 lat i na noc zawsze je sciagam. Po1. zeby sie wyczyscily, a po 2. zeby i oczy odpoczely!!

to ze soczewki sa na caly miesiac nie oznacza ze nie ebdzie dyskomfortu, oko pod soczewka sie wysusza, wiec i tak tzreba je zdejmowac. ja moge max 2 dni spac bo potem nijak nie idzie w nich chodzic.

mi sie zawsze oczy wysuszaja na tyle, ze nie moge spac w soczewkach. Dlatego zawsze je zdejmuje.

A czy to normalne, że 2 godziny po zdjęciu soczewek oko nadal boli? Może głupie pytanie, ale noszę soczewki dopiero od dwóch tygodni. Boję się jakichś powikłań, bo okulistka mnie trochę postraszyła ;)

moze jeszcze nieumiejetnie je zdejmusz,dlatego cie boli, ewentualnie nosilas dlugo soczewke i oko sie nadmiernie zmeczylo

Wielkie dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że do jutra będzie dobrze bo się już zdążyłam odzwyczaić od okularów.

Gość Sklep.Optilus.pl
W razie potrzeby kupna nowych soczewek kontaktowych,zapraszam do naszego salonu optycznego www.Sklep.Optilus.pl

Gość Gienek

ja soczewki kupuję w Oko Design zawsze praktycznie 

Gość Janina

A ja polecam soczewki od VisionOpticExpress.pl gdzie sama zamawiałam. Przesyłka na czas i do tego zawsze miła, fachowa obsługa.

Gość Anja

Johnson lub air optix. Nigdy leksrzy baysch lomb