Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 84annika84

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość 84annika84

Witajcie. Chciałabym dowiedzieć się czy mogę być w ciąży. Kilka dni temu powinnam dostać okres i nie dostałam. Zamiast tego miałam maleńkie plamienie (takie, jak mam, kiedy kończy się okres), ale tylko raz, potem kilka dni nic i teraz znowu to samo. Mam od kilku dni wzdęcia. Brzuch,plecy i piersi bolą mnie jak bym miała dostać okres... Kilka dni przed spodziewanym terminem miesiączki zwymiotowałam po zjedzeniu cukierka. Kiedy mogę zrobić test ciążowy?

Gość Hej Mysza83
w mojej szklanej kuli widze ze to ciaza!! idz do lekarza bedziesz wiedziec!!

Gość AGGGGGAAAAAA
Test mozesz robic juz teraz, no i upewnisz sie przy okazji, czy jestes w ciazy zanim pójdziesz do lekarza. Co do objawów ciazy to moga byc i nie musza bo czasami jak sie bardzo chce to ma sie wszystkie objawy, wiem to po sobie. Takze zrób test i napisz jak Ci poszlo. Powodzenia!!!!

Gość 84annika84
Są dwie kreseczki:) W poniedziałek wizyta u lekarza i będę mieć pewność:):):):):)

Gość AGGGGGAAAAAA
GRATULACJE!!!! no to juz mozesz byc pewna, ze to ciaza, na wizycie u lekarza niewiele zobaczysz bo jest jeszcze zbyt wczesnie, no ale upewnisz sie na 100% i bedziesz spokojniejsza. Powodzenia!!!!!

Gość 84annika84
:) Bardzo się cieszę, choć mam jakiś wewnętrzny niepokój, nie wiem czemu:( Czuję się strasznie spięta. I w ogóle to nie wiem czy jest normalne to,że boli mnie w dole brzucha- raz jest to słaby ból, a czasem dość silny. Czy to normalne w ciąży? Od niedzieli mam straszne wzdęcia, może stąd ten ból?

Gość Gratuluję
Niczym się nie martw, bóle brzucha na początku ciąży u niektórych kobiet występują i nie dołuj się - będziesz mamą ❤️. Powodzenia i nie zwlekaj z pójściem do lekarza 🌼

Mnie brzuch bolał od początku ciąży, było to lekkie kłucie, nacisk, minimalne skurcze, to dość częste ale poinformuj lekarza. Gratulacje :)

Gość 84annika84
Idę w poniedziałek do lekarza. Trochę mnie uspokoiłyście:) Mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku:) Będę pisać co i jak. Pozdrawiam:)

Gość 84annika84
A jak jest z temperaturą w czasie ciąży? Miałam tak 37.03, 37.10 itp, a dziś zmierzyłam i była 37.00...

Gość 84annika84
Witajcie. Dziś zrobiliśmy z mężem drugi test (inny niż poprzednio) i też pozytywny:):):):):) Więc się cieszymy i mamy nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza. Pozdrawiam wszystkich:)

Gość AGGGGGAAAAAA
Bóle na poczatku ciazy zdazaja sie i przypominaja te przed okresem (przynajmiej tak bylo w moim przypadku). Badz spokojna, no i czekamy na wiesci w poniedzialek.

Gość 84annika84
:)

Moze Wy mi powiedzie czy zajsc w ciaze mozna tylko w tydzien ktory jest teoretycznie plodny?

Gość tez staraczka
boze jak ja ci zazdroszcze ja tez czekam na okres. zawsze przed nim mam kilku dniowe plamienia teraz tez tak mialam ale one sie skonczyly dobre 4 dni temu a okresu nie ma. dzienie sie czuje jakos jakby wszystko sie oddalalo jakbym miala zawroty glowy. ale zaczynam czuc maly bol brzuszka

Gość tez staraczka
dodam ze kilka dni przes spodziewanym okresem mialam 3 dniowa biegunke i nocne mdlosci. teraz zauwazylam gesta wydzieline lekko zabarwiona na rozowo. autorko tego postu odezwij sie jak to bylo u ciebie

Gość nie ma tu nikogo

Gość 84annika84
Witaj. Ja nie miałam nigdy plamienia przed okresem. A tym razem było tak,że w dniu,kiedy miałam go dostać zauważyłam naprawdę niewielką plamkę (jak te,kiedy kończy się okres). Potem kilka dni nic i znowu jedna plamka. Ale nie miałam żadnej innej wydzieliny. 3 dni po spodziewanym terminie miesiączki zrobiłam test, bo nie mogłam już wytrzymać. A brzuch i plecy bolały mnie tak, jakbym miała lada chwila dostać okres. Cały poprzedni tydzień bolał mnie brzuch na dole- prawdopodobnie jajniki i plecy trochę też. Miałam też straszne wzdęcia i przez to też ból brzucha,ale wyżej.Teraz jest lepiej. Najlepiej zrób test,jak nie dostałaś okresu i będziesz wiedzieć:)

czesc chcialam was zapytac o rade otoz @ spoznia mi sie 6 dni test robilam w dniu spodziewanej @ negatywny dzis tez negatywny mam bole podbrzusza i klucie jajnikow okropnie bola mnie plecy a do lekarza dopiero za 3 tyg pomozecie???

Gość lilianna21
A czy kłucie i ból prawego jajnika, brak objawów jak na okres i temperatura od 18 dni podwyższona, tzn. powyżej 37 C oznacza, że czas zrobić test? Okres powinnam dostać w sobote, ale nadal cisza. Pytam bo nie wiem czy jest sens zrobić test.

martyrs - najlepiej zrób test z krwi, będziesz miała pewność czy jest to ciąża czy jakieś zaburzenia. lilianna21 - myślę że jak najbardziej możesz robić test :) 84annika84 - gratuluję ciąży :D

Gość lilianna21
To chyba jutro zdecyduje się na test. Chociaż nie czuję się jakoś inaczej, ale kto wie może coś z tego wyjdzie, mam nadzieję :)

Gość 84annika84
Byłam wczoraj u lekarza i jestem w ciąży. Zrobił mi usg,ale nic jeszcze nie widać. Następna wizyta za 3 tyg. Niestety miałam silne bóle na środku brzucha i dostałam duphaston na podtrzymanie. Jestem dobrej myśli:) choć denerwuję się trochę. lilianna21-Zrób test i daj znać:) Trzymam kciuki.

Gość lilianna21
U mnie nadal bez zmian, temperatura ok. 37,2-37,3, ale boję się zrobić test chociaż wczoraj kupiłam :( Nie mam żadnych objawów ciążowych poza kłuciami jajnika od czasu do czasu. 84annika84 - gratulacje!!!! Super, że jesteś w ciąży. Masz jakieś dolegliwości, objawy?

84annika84 gratulacje raz jeszcze. Który to tydzień? Ja byłam na pierwszej wizycie w 6 tc i na USG było już widać serduszko. Teraz jestem w 17 tc i od wczoraj na zwolnieniu. Masz już jakieś objawy ciąży? lilianna21 zrób test i daj znać.

Gość lilianna21
zrobiłam test- negatywny:( Nie wiem czemu mam tak długo podwyższoną temperaturę już od 21 dni), chyba wybiorę sie z tym do lekarza:(

Gość 84annika84
lilianna21: Ja mam właśnie bóle albo klucia jajnika. Lekarz powiedział,że to normalne. Spróbuj zrobić jeszcze jeden test za 2-3 dni. Czasem jest negatywny,bo jest za wcześnie,a czasem po prostu się myli. Florianka: poza tymi bólami nie mam innych objawów. Lekarz dokładnie nie mógł określić,który to tydzień, bo jeszcze za wcześnie (ok 3 tydzień),nic nie było widać. Następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy napewno będzie już widać:):):):) A Ty jakie masz objawy?

Jestem teraz w 17 tc i typowe objawy ciąży (mdłości, wymioty) już mam za sobą. Mdłości męczyły mnie przez 3 tygodnie. Wymiotowałam tylko kilka razy. Od początku ciąży jestem bardzo senna. Zasypiam na zawołanie. Wstręt do mięsa też minął. Tylko na kotlety mielone nie mogę patrzeć i strasznie bolą mnie piersi. Od kilku dni odczuwam też ruchy Małego. Nie mam i nie miałam żadnych zachcianek. Przytyłam 1,5 kg a mój Mąż 8 :) :) :)