Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 84annika84

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość 84annika84
Mnie narazie nic nie dolega poza niewielkimi już teraz bólami brzucha. Mam też wzdęcia,ale jem Activię i nawet pomaga. Mam pytanie, czy to normalne,że mam plamienie (takie niewielkie)? A piersi bolą mnie cały czas od dnia kiedy miałam dostać okres. Fajnie,że czujesz już ruchy Dzidziusia:)

Ból piersi był u mnie pierwszym objawem ciąży. Jeszcze przed terminem @ zrobiły się bardzo wrażliwe. A co do plamienia to miałam niewielkie w dniu kiedy powinnam dostać @. Jak byłam na pierwszej wizycie to lekarz mnie poinformował, że jak pojawi się plamienie to mam się z nim skontaktować. Myślę, że powinnaś skonsultować te plamienia ze swoim lekarzem prowadzącym. Może to nie być groźne, ale lepiej dmuchać na zimne.

Gość lilianna21
A u mnie nadal nic sie nie dzieje, @ nie mam a temperatura nie spada. Ale chyba raczej to niemożliwe, żeby 3 dni po terminie @ test był negatywny. Jeśli nic się nie zmieni to w poniedziałek robię jeszcze jeden test dla pewności a do lekarza zapisałam się w połowie kwietnia. Niestety te wizyty są strasznie odległe:( Wczoraj brzuch mnie przez jakiś czas bolał jakbym miała zaraz okres dostać i był troszkę wzdęty, a jajnik czasami kłuje mocniej czasem słabiej. 84annika84 - dałaś mi nadzieje, ze może jeszcze nic straconego, jeśli też masz kłucia jajnika i to normalne w ciąży. Ale oprócz tego nic mnie nie boli, nie jest mi niedobrze, nie chodzę non stop do wc, piersi nie bolą, nic a nic tylko te kłucia....

W sumie każda kobieta przechodzi to inaczej i zależy też dużo od tego,który to z kolei "potomek" miałby się pojawić Ja pierwsza ciażę czułam po ok 9 dniach od zapłodnienia...Przede wszystkim czułam to po piersiach...Drugą...hmm...Po prostu chciałam drugą córcie i zrobiłam test po 6 dniach..wyszedł pozytywny a teraz...Nadszedł czas chyba na 3 (ostatnie) coś mnie natknęło znowu na maleństwo...I co jest strasznie dziwne u mnie,to to,ze byłby to dzień 5 po zapłodnieniu i...Swędza mnie troszke piersi...i ...pojawiła się lekka wydzielina tzw siara..Tak szybko?? Dodam,ze nic sobie nie wkręcałam i nie należy ten objaw do wmówionych. Ja jestem w szoku..Upławy też są..Teraz zaczynam się trochę obawiać czy napewno chcę być w ciaży hihi...Takie lęki po ostatnich porodach...Chyba zrobię test wieczorkiem a co mi tam...Troszke się denerwuje..Pozdrawiam wszystkich... 84annika84-GRATULUJE ;))))

lilianna21 a robiłaś test z krwi? Ja robiłam test trzy dni po spodziewanym terminie @ i wyszły dwie kreski, ale mam koleżanki, którym testy wychodziły negatywne a jak robiły test z krwi to okazywało się, że są w ciąży.

Gość 84annika84
lilianna21: Test może się mylić i to się zdarza. Mnie też nie jest niedobrze, nie chodzę do wc częściej niż normalnie. Przez ten tydzień, w którym miałam mieć @ to miałam straszne wzdęcia i brzuch mnie bolał cały czas. Jajnik mnie kłuje, ale lekarz powiedział,że jest tam ciałko żółte i to dlatego. Może spróbuj iść ten jeden raz do lekarza prywatnie-powinien być dużo krótszy termin. Będziesz napewno spokojniejsza,jak będziesz wiedzieć wszystko. Trzymam kciuki.

Gość 84annika84
lilianna21 daj znać co u Ciebie. Ja miałam przedwczoraj małe plamienie i trochę się zmartwiłam,ale jest już ok:)

Gość liliana21
Ja niestety wczoraj dostałam @ :( No cóż takie życie, ehh! 84annika84- to dobrze, ze u Ciebie wszystko już ok. Pozdrawiam :)

Gość 84annika84
Trzymaj się ciepło i na pewno następnym razem się uda. Wiem, że pomyślisz,że łatwo mi się pisze,ale jest lepiej, kiedy nie myślisz ciągle o tym,że chcesz mieć dzidziusia... Pozdrawiam

Gość 84annika84
Mam pytanie- jak sobie radzić z nudnościami i wymiotami???

84annika84 czytałam Twoje wypowiedzi i świeczki mi w oczach stanęły,bo ja niedawno poroniłam,ale pamiętam ta naszą radość,gdy zobaczyliśmy te upragnione 2kreski!!!!!GRATULUJĘ i zyczę powodzenia

84annika84 podobno najlepiej nie wstawać odrazu z łożka tylko zjeść bananalub sucharka wyczytałam to w poradniku dla kobiet w ciąży!

Gość 84annika84
nadzieja86: Przykro mi:( że to Was spotkało. Ja najpierw nie wierzyłam, a teraz mam jakiś niepokój, tak w środku, czy wszystko będzie dobrze... Jest on mniejszy niż na początku,ale jest. Mam pytanie- Czy to normalne,że czasem pojawia się u mnie śluz? Nie jest zabarwiony i jest go niewiele... Poza tym nie mam żadnych dolegliwości. Biorę Duphaston i poza ogólnym zmęczeniem i nudnościami czuję się naprawdę dobrze. Powiedzcie mi jak to jest z becikowym. Ostatnio w pracy słyszałam,że jak się chodzi prywatnie do lekarza, to nie dostanie się becikowego. Czy to prawda?

witam ja miałam śluż taki przeźroczysty troszkę.A z becikowym to podobno nawet jak chodzisz prywatnie to dostaniesz pieniądze!!!Po porodzie się wszystko załatwia!Lekarz wystawia zaświadczenie,że przed 10tc byłaś już u lekarza itp.Dokładnie jeszcze nie jestem w temacie,to od koleżanki wiem,która już urodziła!

84annika84 gorzej by było jakbyś nie daj Boże miała brązowe upławy lub plamienia krwią!Ja tak miałam i pojechałam do szpitala,a duphaston też brałam!

Gość 'samotna' mamuska

Gość 84annika84
Witajcie. Byłam wczoraj na usg. Nasz Dzidziuś ma 8 mm i widziałam jak bije mu serduszko:):):) Coś wspaniałego i niesamowitego:) Pozdrawiamy Was:)