Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

Dziecko chce jesc to co ja

Polecane posty

lekarze zwykle zalecają dawać tylko podczas antybiotykoterapii, ale przecież antybiotyk bardzo wyjaławia organizm, a probiotyki to nic innego jak pożyteczne bakterie. nie zrobią dziecku krzywdy, więc lepiej podac jeszcze po zakończeniu leczenia, tak ostatnio poleciła mi pediatra.

toan - maly sam stwierdził jak miał te 11 miesięcy ze mleczka mamy pić nie będzie i koniec nie było dyskusji. obraził sie na moją pierś i nawet przytulić się nie dal. moze to i dobrze, chociaż problemu z odstawieniem nie miałam :P a hippa pił ślicznie, aż sobie wzdychał jakie dobre :P aż nagle 2 tyg temu zaczęło mu iść 6 zębów na raz, rozchorował sie przez to biedak i znienawidził mleko. do dziś nie ruszy go. nie to nie, na kolację je kaszkę mleczną, raz na 2-3 dni je też budyń, płatki owsiane na mleku krowim, do tego sery, jogurty, więc nabiału ma dużo :D

To moja bebiko bananowe. Ale nawet teraz potrafi zagrzebać mi w staniku i by chciała cycusia. a najlepiej jak się kąpie i mnie podgląda i woła mama cycy dajjjjjjjjj haha

Gość Jo-ann-nnna
Moja córeczka dostaje male kawałki jedzenia do spróbowania, oczywiście na poczatku winogronka to bez skórki i małe kawałki, ale ogólnie nawet takie rzeczy jak kawalek ciasta czy kapkę na łyżeczce coca coli dostała. Gorzej z kawą było, bo piję taka czarną siekiere bez cukru i tutaj był zawsze placz, ale teraz wiem i równoczesnie parzę Anatola i mam dwie filiżanki :) Zbożówka jest bezpieczna i to jest świetny pomysł, bo wreszcie nie mam krzyków.

Dagmara - fakt, trudniej mi było nauczyć go jeść z piersi (źle chwytał i mocno mnie ranił, caly miesiąc walczyłam o jedzenie z piersi), niż odstawić :) a Ty kramisz dwójkę? czy źle stopkę rozumiem?

toan - ile mała ma latek? mała agatka - a skąd to nagłe obrażenie się na cycusia?

Dagmara nie wiem. najpierw odrzucił cycusia w dzień. nie chciał i koniec! przez cale 2 tygodnie jadł caluteńkie noce. dosłownie o 23 płakał, brałam go do łóżka i do rana co 20-30 minut ssał. pewnej nocy ni z tego ni z owego płakał, daję mu pierś a on w ryk jeszcze większy, odpycha mnie, cuduje. położyłam do łóżeczka, dałam pić i od tej pory nie spojrzał na pierś. jeju karmić dwa ssaczki na raz, podziwiam :P ale u nich to teraz juz chyba mleczko jako deserek, prawda?

Wiesz szczerze gorzej karmić młodszego niż starszego ;) Głownie karmie w nocy, mały ma akurat faze ciągłego ssania, wychodzą mu ząbki, potragi co pół godziny ssać cycusia, starszy w nocy dostaje ok. 3 razy w dzien już mniej ale mlodszy to prawdziwy ssak ;P

Ale to ciekawe czemu mu się tak odmieniło ;) jak ja dzisiaj brałam prysznic a Kubuś się obudził to był wielki ryk że On chce cysia a mamy zniknęła.

być może ma to coś wspólnego z ząbkiem. 2 tygodnie po tym jak odstawił pierś wyszedł mu 1 ząbek (wiem, późno, ale cóż zrobić, obecnie ma 3 sztuki :P). nie wiem ale to moje dziecko jakieś takie strasznie poukładane - skończył 6 miesięcy zaczął interesować się innym jedzeniem niż tylko mleko mamy, zaczął mu isć 1 ząbek odstawił pierś całkowicie. uwielbiał pieś, mógł na niej wisieć całymi dniami (a raczej nocami bo on głównie w nocy jadł) a tak nagle mu się odmieniło. teraz za to podbiega wtula się we mnie, przytula, cuduje, wchodzi mi na kolana, zeby tylko być jak najbliżej mnie :)

Mój młodszy dokładnie to samo, praktycznie śpi z piersią w buzi, jak zabieram to ryk ca cały dom... a jak lekko go poglaszcze po policku to zaczyna ssac zupelnie jak niemowle...

Dagmara córa ma 20 miesięcy ale gada jak szalona. o właśnie się obudziła. pa