Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

Dziecko chce jesc to co ja

Polecane posty

hej. Moze sie to dla was wydac smieszne ale moja 6 miesieczna corka jak widzi ze jem domaga sie abym tez jej dala. Czasem dam jej kilka okruszkow bulki i kilka lyzeczek herbaty i niewiem czy jej nie zaszkodzi. Jak jej nie dam to marudzi i sie trzepie:P

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeetam
a jak będziesz piła drinka i dziecko będzie marudzic, to też dasz wypić żeby nie marudziło i się nie trzepało?

Moja córka też ma 6 miesięcy i dokładnie tak jak Twoja, czasami jej dam pare "okruszków" nie zaszkodzi przecież kawałek bułki.

Gość to nie jedz przy
dziecku pewnie ze troszke buleczki czy pare lyczkow herbaty nie zaszkodzi . ale rzeczy smazonych surowych , orzechow , grzybow dziecku nie dawaj

powaznie? nic nie dzialo sie z dzieckiem? a w jakim wieku byl jak mu zaczelas zupy normalne dawac?

Gość Dominika80
mój synek tez miał 6 miesięcy jak zaczęłam mu dawać domowe zupy tylko mniej przyprawione oczywiście, uwielbia rosół z makaronem, pomidorowa z ryżem, delikatny barszczyk, ogórkową, wiesz ugotuj rosół i spróbuj jej dać z marchewką i makaronem ;)

Gość no juz zaczynaja sie
przechwalanki . ja nie jestem pod wrazeniem ze czyjes 6 miesieczne dziecko je prawie wszystko . schematy zywieniowe dla niemowlat ustalone sa w jakim celu - te schematy ustalaja specjalisci dziecko powinno w odpowiednim czasie poznawac nowosc

Gość a ja uwielbiam tanczyc
hmmm, moja ma rok a nadal nie daje jej wszystkiego jak idzie... zupy zaprawione smietana tez im dajecie? smazone mieso? bigos?

Ja mojej starszej córce nadal gotuje osobno, nie wyobrażam sobie dać jej smązonej karkówki albo bigosu... Zup na śmietanie czy pizzy...

Gość ja po 6 miesiącu próbowałam
dawać wszystko z kropelka piwa włącznie :P dziecko ma się świetnie ma teraz 9 miesiecy i praktycznie je wszystko to co my - wczoraj np placki ziemniaczane ze śmietana wcinał :P

owszem kotlety mielone bigos jadł jak miał ok 13-14 msc i uwielbia :D owszem śmietana tez zaprawiam teraz ma 2,5 roku i ma sie świetnie zje wszytko

myszka - Podobno pracujesz, zajmujesz sie domem, zajmujesz się dzieckiem, gotujesz, ciekawe kiedy to wszytsko robisz jak ciągle siedzisz na kafe... Co do jedzenia to brak słow..

Wszystko ok, ale czy choc raz pomyslalyscie o watrobie swojego dziecka???? Ja uwazam, ze na wszystko przychodzi czas. Moja je juz bardzo duzo, ale z umiarem. np Zupy je te co my, lecz odlewam jej przed dodaniem smietany.

Leno obiad mam z dwóch dań posprzątałam wszyściutko na błysk i na 14 do pracy eh... jaka jestem zorganizowana a co do jedzenia to rozmawiałam z homeopatka - pediatrą która prowadziła moje dziecko i nie widziała problemu mial głodny chodzic czy na butli wiecznie bo słoiczki i mdłymi zupkami pluł

a z małym puzzle układam lub rysuje lub klocki w czym problem by dojść i czasem cos napisać skoro komp chodzi

"ja po 6 miesiącu próbowałam dawać wszystko z kropelka piwa włącznie dziecko ma się świetnie ma teraz 9 miesiecy i praktycznie je wszystko to co my - wczoraj np placki ziemniaczane ze śmietana wcinał " CZYTAłYSCIE TO??? rece opadaja :o :o :o możesz powiedziec w jakim celu dawałas dziecku kropelke piwa? zeby od maleńkiego uczył sie smaku alkoholu? :o placki ze smietana dla 9miesiecznego dziecka, gdy dla dorosłego sa ciezkostrawne -- tego nawet nie skomentuje :o

Gość mamauaksmamam
same jedzcie mdłe zupki i na okrągło mleko chowajcie dzieci w ograniczeniu nic nie wolno wszytko eko i mega zdrowe a poradnie alergologiczne przepełnione od mamusiek eko

Gość mamauaksmamam
my jaokos wychowane na normalnym jedzeniu i żyjemy

myszka, widac masz spokojne dziecko. Moja jest tak absorbujaca, ze nie mam czasu spokojnie skorzystac z toalety. mam tylko nadziej, ze to kiedys minie... ide przygotowac malej jakis lekkostrawny obiadek :D

Gość mamauaksmamam
a później zje coś normalnego i wysypka sraczkę i cuda wianki a przecież miało go ochronić

no mały jest grzeczny jak mu coś nakaże to siedzi i robi wiec ja moge sprzątać ugotować choć czasem da popalić

Gość ja po 6 miesiącu próbowała
maryś piwo jest świetne na apetyt! to raz 2 chciał spróbować - nie bede udawała przed dzieckiem ze cos takiego jak alkohol nie istnieje - niech zna smak od małego - to mu sie nie bedzie wydawało w późniejszym wieku że to takie nie wiadomo co :P dostał spróbować do polizania umoczony w piwie koniuszek paluszka - zeby nie było - a nie pół litra do butki :P co do placków 0 to tez nie zjadł 10 tylko pół! - miał swietna zabawę z samodzielnego jedzenia i poznał nowy smak - nie wiem co w tym złego?

acha i ja nie nauczyłam dziecka że jestem non stop z nim i przy nim jak za płacze to nie biegnę na łeb na szyje nie nauczyłam by siedzieć i z nim sie bawić non stop musi być trochę samodzielny ma sam cos narysować , zbudować posprzątać ma 2,5 roku