Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Srokkanda

Badanie jelita

Polecane posty

Gość eeeeeeeehehhehehhhhhhhhhhh
Srokkanda, a ta krew utajona może być także z górnej części przewodu pokarmowego. miałaś gastroskopię?

a żołądek cię boli ? może to być cu albo cd wszystkiego się dowiesz i nic się nie martw będzie dobrze

Gość eeeeeeeehehhehehhhhhhhhhhh
campari, mylą się, dlatego już w tej sprawie raczej do lekarza nie pójdę, chyba, że w innym mieście :O

Gość Srokkanda
Lekarz zaczyna szukac, na poczatek mam skierowanie na kolonoskopie. Przedtem mialam badanie krwi. Jak nie znajdzie nic, to pewnie bedzie szukal dalej. A mnie nic nie boli, pozatym, ze nie regularnie chodze na toalete.

Gość Srokkanda
campari34 Mialas tez krew w stolcu ????

Gość Srokkanda
No ja mam utajona, jej nie widac .

Gość Srokkanda
Nie mam wyjscia , musze zrobic ta kolonoskopie, masz cos na pocieszenie. Ten plyn wypije , wypije wszystko, boje sie tego druta pchanego w glab, potem bolu. Wiem , ze jak zaboli , uspia mnie zaraz. To taki nieprzyjemne.

Gość kordyla
Srokkanda, trzymaj się kobito i nie denerwuj. Potwierdzam to co pisze campari34 - badanie najlepiej zrobić w znieczuleniu ogólnym. Uśpią Cię tam na pół godzinki, anastezjolog będzie obecny. Przed badaniem zrobi wywiad czy nie jestes na coś uczulona itd... Najgorsze chyba faktycznie picie tego forte przed badaniem. Trzeba wypić bardzo dużo ochydnego płynu i co chwilę goni Cię do toalety. Poczytaj na forum o "zespole jelita drażliwego" - niekoniecznie Ty to masz ale tam dużo ludzi pisze o kolonoskopii. Krew w stolcu może być też od wrzodów, polipów, hemoroidów. Więc jeśli masz wskazania do badania - to lepiej zrobić, będziesz spokojniejsza - a jesli to polipy na przykład to już przy kolonoskopi mogą Ci je usunąć i będzie spokój na parę lat. A być może to po prostu zespół jelita drażliwego - baaaaardzo często występujący ostatnio u ludzi - przeważnie u kobiet. No ale sprawdzić trzeba. Życzę duzo zdrówka i pozdrawiam :)

ja tam wypiłam tylko litr reszta nie wchodziła ale dobrze miałam oczyszczone jelito na szczęście

Gość Srokkanda
Bardzo Wam dziekuje.Jutro ide uzgodnic termin i zobacze co mi powiedza.

Gość Sroka456123
Mialam kolonoskopie nie jest taka straszna, teraz nie bede sie jej tak bala.

Gość Srokkanda
Warto sie isc zbadac, krwawilam, a strach mial wielkie oczy.

Gość maleństwo7890
no ja też mam wzj i wiem o czym mówicie-a mesalazynę bierzecie?

3 tyg temu przeprowadzono u mnie kolonoskopię. Od jakiegoś czasu miałam problemy z wypróżnianiem i silne bóle brzucha. Lekarz podejrzwał u mnie polipy dlatego po konsultacji u dr w katowickim intermedzie dostałam skierowanie na kolonoskopię. Polipy wykluczono.