Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odango

czemu nie iwdze efektów 3D !

Polecane posty

byłam na filmie "Alicja w krainie czarów " w 3D i nic :/ mało efektów widziałam, moje kumpele wyszły zadowolone a ja zniesmaczona.Dodam że mam wade wzroku +2,5 i +3 oraz astygmatyzm...ale czytałam że to nie przeszkadza:/

Haha, pewnie widziala podwojnie i nie jarzyla o co biega :D

Gość sacfAQEfvca
jak masz np. jedno oko niedowidzące, to tak może być, jedno masz słabsze ale przy takiej różnicy nie powinno być problemu

Nastepnym razem wez lornetke teatralna i na to zaloz okulary 3D :D hahahahah

Gość kozetka
Odango- naprawdopodobniej nie masz widzenia obuocznego. Mam te wade i również nie widze nic w 3D.

Mosciu jak nie stać ciebie na kino nawet to sie nie wypowiadaj :) biedaku ;P

Gość kozetka
Nie ma za co ;) Jak chcesz wiedziec więcej na ten temat to poczytaj o tym- jest sporo info w necie. Chyba, ze chcesz wiedziec jak wyglada to od strony praktycznej, to pytaj śmiało ;)

wybieram się do okulistki , w ogóle jestem rozczarowana :/ na czym to polega? nic z tym nie da się zrobic?

Gość kozetka
Widzenie obuoczne ksztatuje sie do 6 r. ż, jesli do tego czasu sie nei rozwinie, to juz raczej nie ma na nei szans. Mam również astygmatyzm, L - 0,25, P - 2,5, jestem krótkowidzem, równica miedzy prawym a lewym okiem jest znaczna. Od malego dziecka nosiam okulary, dlatego nie dostrzegałam różnicy i nie odczuwałam skutkow braku widzenia obuocznego. Z chwilą pojscia do liceum przestałam nosic okulary (wowczas nie milam jeszcze tak duzej krótkowzrocznosci w prawym oku, było chyba -0,75). Po 3 latach liceum krótkowzrocznosc sie pogłebiła, nosilam okulary czasami, do nauki, czytania, ale nie na co dzień. I po 3 latach od kiedy odstawiłam okulary zaczelo mi przeszkadzac nieowdzenie obuoczne. Jak to wygląda? Patrzy sie jednym okiem. Raz prawym, raz lewym w zaleznosci, ktore lepiej widzi dany obiekt, na który patrzysz. Przy małej róznicy w wadzie miedzy jednym a drugim okiem, ta zamiana oczu (raz patrzysz jednym, raz drugim) nie przeszkadza. Problem jest, gdy różnica jest znaczna ( ja tak mam), oczy się męczą, boli łowa, ma sie poczucie wielkiej dezorientacji... Miewam przez to straszne migreny, mam problemy w ocenie odległości ( wg prawego oka inaczej odlegosc wyglada niz wg lewego), przeszkadza to coraz bardziej. Uspokojenie daja okulary, cylindy na astygmatyzm i minusy na krótkowzrocznosc. Na co dzien nosze jednak soczewke- jedną, na lewe oko - 2,5 i tylko tym okiem widze. W drugim oku nie ma ciemności, jest jakby wszystko za mgłą, jakby była tam wada - 20. Obraz z tego oka nie jest jakby analizowany w mózgu, tzn nie da sie powiedziec co sie tym okiem widzi. Zagmatwane, wiem... Nie widze zadnych obrazków 3D, filmów. Podobno cały nasz swiat jest w 3D, dla mnie wszystko jest płaskie. Jak ktos mowi mi, ze 3D to tak jakby było cos za tym, jakas głebia, to ja tego nie rozumiem, bo nigdy nie widzialam czegos takiego.

Gość eeeeeeeehehhehehhhhhhhhhhh
mam jedno oko niedowidzące, a różnica między nimi wynosi około 1 dioptrii. też nie widzę 3d zbyt dobrze :/

Gość chcąca iść na koncert
a ja znowu widze 3D,ale cos jakby mi przeszkadzalo w lewym oku i czuje taki dyskomfort jak ogladam,mam wade wzroku -1,25 na oba oczy,ale zawsze zakladam na swoje okulary te do ogladania w 3D.. czemu tak sie dzieje?

Gość kozetka
chcąca isc na koncert- a moze wada sie pogorszyla? cos uległo zmianie? Kiedy ostatnio bylas u okulisty?

Gość eeeeeeeehehhehehhhhhhhhhhh
możesz mieć jedno oko niedowidzące (wada może być taka sama w obu mimo to)

tu nie chodzi o to,ze niedowidze,widze tylko odczuwam taki dziwny dyskomfort w lewym szkielku,tak jakby cos mi tam przeszkadzalo np.rysa a nic takiego nie ma na okularach,zawsze sprawdzam i sa czyste(nawet je wycieram)

kozetka, juz dawno nie bylam u okulisty,ale nie zauwazylam w codziennym funkcjonowaniu,zeby wada sie pogorszyla, no nie wiem,moze z tym lewym okiem cos tam jest nie do konca ok,tylko nie wiem co