Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bączkowa3

Czy pediatra odnosnie podawania vigaolu ma rację?

Polecane posty

Gość bączkowa3

Karmie sztucznie od początku, najpierw małej podawałam jedną kropelke,niedawno zaczeła pocic jej sie główka,pediata na 2 tyg. zwiększył dawkę -naprzemiennie jedna, dwie krople, główka zaczeła sie mniej pocic, więc pediatra zalecił wrócic do jedenj kropki? Czy ma racje?

chodzi o vigantol? a co on ma do pocenia główki? ja też podaje mojej małej vigantol i głowka jej sie rzeczywiscie poci czesto np przy jedzeniu

Gość a ja uwielbiam taniec
Tez tak podawalam i bylo ok. Teraz daje malej juz tylko dwa razy w tygodniu. Komus przeciez trzeba ufac :P

Pocenie sie jest zazwyczaj objawem niedoboru wit d3.

Gość bączkowa3
pocenie główki to objaw niedoboru d3....tak chodzi mi o vigantol (szybko pisze i zjadam litery)...własnie komuś trzeba ufac...

Ja dawalam codziennie po jednej, a przez pewien czas po dwie.

no to nie wiem moze mu zaufam ale chyba jak bym jej zaczela dawac codziennie po jednej kropli to by bylo lepiej?(ale slyszalam ze nadmiar wit.d3 jest gorszy niz niedobór). A ja myslałam ze poci sie bo w domu jest za ciepło, albo ze wysila sie bardzo przy ssaniu butli i ze trzeba jej smoczek wymienic na taki z jedna dziurka wiecej :o a moze to o wit.d3 chodzi..

Gość chujnia2
Vit. D3 bardzo cięzko przedawkować , przeszło 5 kropli by dziecko musiało pic

Mysle, ze jedna krpola dziennie napewno nie zaszkodzi, ale ja lekarzem nie jestem... Wiesz ja na poczatku podawania pomylilam dawkowanie z cebionem i dawalam malej po 4krople przez jakies 2 tyg. Na szczescie nic jej sie nie stalo, ale stracha mialam konkretnego...

dzieki, chyba zaczne jej podawac :) no cebionu ja tez podaje 4-5 kropel dobrze ze Twojemu dziecku nic nie bylo po tej zamianie :) to w takim razie jesli dziecko by znow zaczelo sie pocic to mozesz podawac te 2 krople a jak nie to zostan przy jednej :)