Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze macierzyńska mama

Urlop wychowawczy nauczyciela a wakacje?

Polecane posty

jestem nauczycielem kontraktowym (nie wiem czy ma to jakies znaczenie w tej sprawie). Mam umowę podpisaną na czas nieokreślony. W kwietniu kończy mi się urlop macierzyński i chciałbym wziąć na pół roku urlop wychowawczy, mam jednak wiele wątpliwości, które wynikają niestety z mojej niewidzy. Chciałam zapytać jak to jest u nauczycieli z wakacjami (i w góel z wolnymi dniami, których jest niemało) - wiadomo, że nie chodze do pracy, ale mam płacone, co zatem wówczas, kiedy w tym czasie będę miała urlpo wychowawczy???? Czy jest to moja strata, bo przeciez czy tak, czy tak miałabym czas wolny od zajęć dydaktycznych? Czy moge to w jakiś sposób ominąć w sensie, że po zakończeniu macierzyńskiego dotrwam do wakcji na zwolnieniu L4, wakacje będe miała płacone tak, jakbym juz wróciła i pracowała a od wrzesnia wezmę wychowawczy??? Czy mge wziąć wychowaczy tylko na pierwsze półrocze? Dziewczyny, może sa tutaj jakieś bardziej doświadczone mamy-nauczycielki, które może mi coś doradzą, podpowiedzią jakieś sensowne, korzystne wyjście? Bardzo prosze o radę, bo musze dać dyrekcji odpowiedz w przeciągu kilku dni, a nie wiem co robić

czy nikt sie nie orientuje?