Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pulpet-ex

Oceńcie jadłospis

Polecane posty

Gość Pulpet-ex

jak w temacie... 7:00 3 kromki pieczywa chrupkiego, 4 małe łyżeczki serka ziarnistego, 1 plasterek chudej wędliny, przyprawa do twarożków Fit up, zielony ogórek 10:00 jabłko 13:00 sałatka (5 liści sałaty lodowej, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, 10 oliwek, 2 duże rzodkiewki), mały kawałek gotowanej soli 16:00 jabłko 18:00 ćwiartka wędzonej makreli, dwa kiszone ogórki napoje:1 litr wody, 2 czerwone herbaty, 2 kawy

Gość Pulpet-ex
a niby dlaczego 2-? Hm, Borsku, bierzesz każde słowo do siebie. Magnolię z wagą przesadasz, oceniasz jadłospis :D. Cóż, jak precyzja to precyzja - zamiast oceny - OPINIA. Pasi :D?

Gość to co Borsuku powiesz o mojej
sn: owsianka z malym bananem 2sn: jablko ob: talerz zupy jarzynowej niezabielanej, spora porcja warzyw na patelnie, kawalek piersi z kurczaka, jajko podw: marchew i jabko starte razem na kolacje planuje albo 100g twrogu polanego kefirem albo kefir duzy 0% tluszczu dodam ze mam 165 cm wzrostu i waze jakie 59 -60 kg chce schudnac glownie z dolnych partii - uda i tylek ;/ dlatego ograniczylam wegle dobrze czy zle?

tez 2 - :) pytajko ... jesz praktycznie same weglowodany, ktorych organizm "nie potrzebuje na diecie", bo one blokuja spalanie sie tluszczyku. Potrzebujesz bialko i tluszcze. Weglowodany tez, ale nie w taki sposob, ze 80-90% kcal pochodzi wlasnie z nich. Poza tym jesz masakrycznie malo kalorii, cos ok. 900-1000. Wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040

Gość to co Borsuku powiesz o mojej
ale jak jem same wegle? tylko na sniadanie zeby mi dalo kopa na caly dzien obiad juz jem bialkowy chyba nie i kolacje bialkowa? moze powiesz mi co powinnam jesc zeby mi schudly te nogi? zapotrzebowanie mam 2050 kcal!

Gość no to jak zapotrzebowanie 2050
To dieta powinna mieć 1800-1700 kcal.

no nawet taki laik jak ja, wie ze: sn: owsianka z malym bananem - TO WEGLE 2sn: jablko - TO WEGLE! ob: talerz zupy jarzynowej niezabielanej, spora porcja warzyw na patelnie TO WEGLE, podw: marchew i jabko starte razem - WEGLE na kolacje kefir duzy 0% tluszczu - WEGLE :)

Gość o chryste panie /
jednostronne jadłospisy są niedobre. +1

Gość to co borsuku powiesz o mojej
ok przyznaje sie do bledu, myslalam ze to bialka to moze teraz doradzicie mi co powinnam jesc bialkowego, zeby schudly mi nogi??? nie mam pomyslow na bialkowy obiad, prosze pomozcie

Gość Pulpet-ex
A jesteście pewni, że białkowo znaczy zdrowo? Bo ja systemem kanapki z chrupkiego/zupa mleczna na śniadanko, warzywa+gotowane chude mięso lub ryba, a na kolację owoce schudłam 20 kg z 80 na 60 kg ( w połączeniu z treningiem na siłowni, uwielbiam cardio :)). Wiem, że Wy tu jesteście wszyscy białkowi, ale ja bez warzyw i owoców nie dałabym rady. Są nieodzowne dla mojego zdrowia, urody i oczywiście... dobrego samopoczucia. Dziś wystartowałam z 5 posiłkami dziennie, ale bardzo źle się czuję po takiej dawce jedzenia. Wracam do 3. Jestem paradoksem dietetycznym widocznie... albo nie ma jednej szkoły odchudzania i trzeba to wszystko indywidualnie dopasować.

Gość sddascfa
Ja bym zmieniła tak: Śniadanie: opakowanie serka wiejskiego light z ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem, przyprawa do twarożków, kromka grahama lub żytniego pełnoziarnistego chleba 2 śnaidanie: jabłko, jogurt naturalny z otrębami Obiad: sałatka(sałata, papryka, pomidor, oliwki, czerwona cebula, oliwa, sok z cytryny), duży kawałek gotowanej piersi z kurczaka albo pieczona ryba(sola, dorsz), warzywa gotowane np. brokuły, sok pomidorowy Podwieczorek: kilka orzechów Kolacja: ćwiartka wędzonej makreli, jajko, ogórki kiszone

Boś Ty ma bratnia dusza :D a my- z rodziny goło-borsukowych lubimy tak sobie zycie umilac :P ..Ty to kiedys R. odwiedzasz?:) ...pytam tylko z ciekawosci :D

Gość Pulpet-ex
Naked, chudnę; pytanie było stricte kontrolne, bo próbowałam ulec szałowi na 5 posiłków. A ta ryba na kolację...brrr. Nigdy więcej. Nie ma to jak grejpfrucik wieczorową porą, mniam mniam :). Wiem wiem, jak ostatniego bastionu będziecie białek bronić. Takie z Was białkowe westalki - Naked&Borsuczka :D

Pulpetku, wbrew temu co pisze B., moje pytanie wcale nie bylo zlosliwe i nawet nie pomyslalam o tym i o tamtym:P A co do bialka- kazdy ma inny cel. Ja np. chcialabym byc miesniem :D no i bez tego bialka to klops raczej ( nie pulpet:P) ;)

Gość ahaaaaaaaada
Ale może akurat Puleptowi zależy na spowolnieniu metabolizmu i stracie mięśni? Różne bywają zbooczenia :D"

Naked ... ale mi chodzilo o zwrot ... nickowy :) Pulpetka ... klopsik ... ja bym sie obrazil :P Chyba, ze Ty nie lubisz uzywac exa? P.S. Ty to potrafisz zaszyfrowac wiadomosc :)

Gość Pulpet-ex
Święte słowa Naked. Rzeźba to podstawa. Ale czy koniecznie mięśniaczkowy monolit :). Każdy ma jakiś ideał figury.

Gość Pulpet-ex
Taka jest naga prawda. W borsuczym futerku oczywiście :D

Gość Konstantyn 39
sprawdź, aby niczego nie było za dużo albo za mało: http://tnijurl.com/93aa0fb3e0a6/ to są te zasady....mieć proporcjum mocium panie......

Borsuku,... 'nie pomyslalam o tym i o tamtym' :P A Pulpetka tylko przekonuje mnie do tych kulek miesnych swoimi wpisami :D... widzisz jak pieknie Nas laczy - ah i oh:P...(az pominelam exa z wrazenia:P) Mow mi 'enigmatyczna' :D ...no chyba, ze Twoje PS to tylko aluzja :( ...ale to zawsze moge pytac prosto z mostu, tylko nie wiem czy tak na forum mi odpowiesz ...:P PS. z kombinatoryki mialam same 'piony' :D

Borsuk.A mozesz mi podpowiedziec czy dobrze jem? Niby chudne,ale chce sie upewnic czy to dobrze Rano: Np.jogurt musli+jablko albo jajecznica(na parze) 2 śniadanie:kubek płatków owsianych z wodą Obiad:3 razy w tygodniu ryba,reszta piers z kurczaka.I np ryba z warzywami.No roznie,zalezy jak mam czas. Podwieczorek:kromka chleba z pomidorem,salata,plasterkiem szynki,albo garsc gotowanej na parze fasolki szparagowej,albo mala miseczka zupy(krem) kolacja:czasami uda mi sie ją zjeść,ale to nic szczegolnego

Niedobrze jesz ... zdecydowanie za malo kalorii, tluszcze praktycznie nie istnieja. Nie chudniesz, bo pewnie metabolizm spowolniony. @ Naked ... nigdy nie myslisz "o tym, i tamtym"? E ... jak prosto z mostu ... to ja pewnie nigdy nie bede Tobie odpowiadal :(

Gość o chryste panie /
mam nadzieje, że nie jesz tego samego dzień w dzień .