Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Aaguniaa28

Problemy z Landlordem w UK

Polecane posty

Gość Aaguniaa28

Hej!Moj problem moze sie wydawac komus blahy,moze i nie... Wynajmuje od prawie 3 lat mieszkanie przez agencje Sanderson James w Manchesterze.Od ponad roku mamy straszne problemu z wilgocia-pomimo informowania agencji i Landlorda o tym problemie,nikt zbytnio sie nami nie zainteresowal az do momentu kiedy puscily mi nerwy i okolo miesiac temu zrobilam awanture w agencji.Zaraz dnia nastepnego w naszym domu pojawil sie blyskotliwy spec wynajety przez agencje i rzekl krotko"w pierwszej kolejnosci trzeba sprawdzic przyczyne wilgoci a pozniej wymienimy tapety-nadmienie ze sciana w pokoju jest tak mokra ze tapeta sama od niej odeszla-a pan spec z usmiechem na twarzy powiedzial ze powinnam sobie nakleic w tym miejscu jakiegos dyzajna. no i mnie gosc zastrzelil tym textem... Wiec ja w te pedy do agencji i powiedzialam ze zrywam z nimi umowe... Kolejnego dnia pojawil sie Landlord zwalajac wine na agencje-bo ta ich nie poinformowala o naszych wczesniejszych problemach... Dzis mija kolejny dzien a w ciagu ostatnich dni dowiedzialam sie np ze moj Landlord zwleka z odeslaniem moich referencji do nowego Landlorda u ktorego "probuje" wynajac mieszkanie zaraz kiedy skonczy mi sie umowa u obecnego,kolejna sprawa-moj obecny Landlord usilnie probuje teraz naprawiac sciane ale ja nie wyrazilam na to zgody i powiedzialam ze skoro nie mieli przez tyle czasu-czasu dla mnie niech naprawiaja sciane jak sie wyprowadze-a nie teraz-wiec powiedzieli ze agencja da klucze i jakis bob budowniczy sam sobie wejdzie do mojego domu!!(mam wrazenie ze obawiaja sie Council bo jak mi puscily nerwy to im nawrzeszczalam ze to zglosze).Malo tego...padla propozycja o obnizeniu czynszu... 29 Marca 2010 umowilam sobie wizyte w Councilu tak "awaryjnie" bo tak naprawde nie wiem wogole co robic.Blagam pomozcie...moze ktos z Was byl w podobnej sytuacji.Nie chce juz w tym mieszkaniu zostac,mam 2 tygodnie na zastanowienie sie zaraz pozniej musze wypowiedziec umowe!Ale boje sie ze jak oni tak sobie pociagaja za sznurki to nie dadza mi referencji albo nie oddadza depozytu! Wiem ze czekalam do ostatniej chwili,ale nawet nie przypuszczalam ze dojdzie do takiej sytuacji,jak ta glupia ges czekalam i myslalam ze jednak ktos sie mna zainteresuje... Jeszcze jedno...od 6 miesiecy ciagle choruje(w tej chwili piszac do Was jestem na antybiotyku i niedoslysze na uszy) moj lekarz GP powiedzial ze przyczyna moze byc wilgoc...23 Marca mam skierowanie do szpitala na badania.Podobnie jest z moim Synem-ma alergie,czekamy na skierowanie na badania. Blagam pomozcie! Piszcie na maila:agnieszkasek@wp.pl lub na forum

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować