Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka2222

duza glowka i nuzki

Polecane posty

Gość majka2222

dziewczyny pomozcie!! wczoraj bylam na usg lekarz powiedzial ze dzidzia ma za duza glowke i nuzki tez dlugie... jestem w 7 miesiacu ciazy. czy moze to byc cos powaznego piszcie prosze

Gość angelus
a lekarz nic nie skomentował? czy to normalne, czy może jeszcze zmieni proporcje? i czym moze być to spowodowane?

Gość phiii
idz kobieto zrob dodatkowe usg u innego lekarza,badz prywatnie,bo z tego co napisalas to twoj lekarz do tarcia chrzanu sie nadaje:Oi nie martw sie,bo napewno jest wszystko w jak najlepszym pozadku;)

Gość a co to nuzki
??

pewnie ze sie njie martw!!! Mi cała ciąże mowił ze duza głowa i ...krótkie nóżki :D, wiec pytałam,a co?kaczorek to jakis czy co? :) Uszy do góry,spoko bedzie!

Nie przejmuj się lekarze już tak mają. Mi jeden powiedział, że nie widzi u mojego dziecka raczek ani nóżek! Co byście sobie pomyslaly? Najgorsze. Myślałam że umrę. Nie spalam całą noc. Pojechałam do innego lekarza i okazało się że dziecko ma wszystko na swoim miejscu. Wróciłam do tego pierwszego i on do mnie, że nie widział bo to wina sprzętu i wcale mi nie powiedział że ich nie ma wcale.

Jeśli było by coś nie tak napewno lekarz by powiedział i wysłał na dodatkowe badania. Pod koniec ciąży w szpitalu na usg przed porodem jeden też powiedział: ale pani dziecko ma nienaturalnie dużą głowę, powinna pani się cieszyć że będzie cesarka. No to ja już sobie myślę, że dziecko ma wodogłowie. Teraz tylko się z tego śmieje. Kobiety w ciąży są skłonne do czarnowidztwa. Będzie ok.

Gość saleminka8
podaj wymiary nóżek i główki

Gość bukaa
Moja siostrę tez lekarz straszył, że dziecko ma dużą głowę. No i faktycznie ma, bo u nich to rodzinne. Niektórzy mają dużą/ małą glowę, długie/krótkie nogi, bo taki ich urok i nie musi to oznaczać zaraz choroby.

mogę poruszyć trochę inny temat? mnie lekarz powiedział,że moje dziecko może mieć zespół Downa, bądź inną wadę na podstawie wysuwania języka? czy to możliwe, skoro wszystkie inne narządy i pomiary są prawidłowe? Dodam, że to już 3 trymestr i wszystko było do tej pory w najlepszym porządku. Co do głównego tematu, znajomej powiedzieli że jej dziecko ma wodogłowie i niezrośniętą główkę, przerażona pojechała z maleństwem do specjalisty ( bo to było już po urodzeniu), wyśmiał wręcz lekarzy, którzy jej taką "bzdure" powiedzieli, okazało się że to normalne ciemiączko tylko troszke przesunięte, chłopak jest normalny i sprawny. Więc prponuję wybrać się na usg prenatalne do jakiegoś konkretnego lekarza. I nie martw się bo wszystko może okazać sie omyłką... Sama też po cichu liczę, że wysuwany języczek przez moje maleństwo okaże sie tylko zwykłym odruchem... To będzie najdłuższy weekend w moim życiu...