Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alimenty od córki

Alimenty od córki

Polecane posty

Gość takkkkkkktakkkkkkkk
Skoro brala alimenty od ojca...Teraz sytuacja sie odwrocila i moim zdaniem powinna ojcu pomoc.!

Gość oo no właśnie
Może ktoś uświadomiony w temacie odpowie mi na moje wątpliwości. Mój ojciec powinien był płacić na mnie alimenty, ale tego nie robił. Nie tyle, że nie miał z czego, tylko był cwany i ukrywał dochody przed komornikiem. Czasem tylko wpłacał symboliczne 10 zł, żeby wykazać tzw. dobrą wolę. Dobrej woli niestety nie starczyło na to, żeby chociaż raz spotkać się ze mną po rozwodzie, a minęło już 17 lat. Czy taki ktoś ma prawo żądać ode mnie alimentów na siebie?

Gość eulaliaa
rente socjalną mozna dostac jesli niepełnosprawnosc powstaał przed 18 rokiem życia wiec odpada renta socjalna

Gość mowi sie ze glupie panny sa
oo no właśnie Może ktoś uświadomiony w temacie odpowie mi na moje wątpliwości. Mój ojciec powinien był płacić na mnie alimenty, ale tego nie robił. Nie tyle, że nie miał z czego, tylko był cwany i ukrywał dochody przed komornikiem. Czasem tylko wpłacał symboliczne 10 zł, żeby wykazać tzw. dobrą wolę. Dobrej woli niestety nie starczyło na to, żeby chociaż raz spotkać się ze mną po rozwodzie, a minęło już 17 lat. Czy taki ktoś ma prawo żądać ode mnie alimentów na siebie? ] niestety tak, ale tak samo ty mozesz ukrywac swoje przychody przed nim i utrzymywac ze cie na niego nie stac. wiesz, jak Kuba Bogu tak Bog Kubie ;)

Gość oo no właśnie
No tak, ale ja nie chcę np. znaleźć się w Krajowym Rejestrze Dłużników...

Gość zzzzzzzzzzzzz
a spróbuj szczęścia,jeśli ona pracuje i studiuje,to pewnie nawet na te studia jej nie starcza,masz pojęcie ile studia kosztują?Nie wygrasz w sądzie,wezmą jej zaświadczenie o dochodach,gówno dostaniecie.Podejrzewam też że dopóki ona się uczy to już w ogóle szans nie macie.A ona jest jedynym dzieckiem twojego męża?

Gość Alimenty od córki
tak jest jedyna

Bzdura totalnamnie wprowadzaj ludzi w blad ,ze renta socjalna nalezy sie przed 18-stka,wystarczy wejsc na strone mopsu,i sobie poczytac co komu i ile przysluguje. Przysluguje renta +dodatek pielegnacyjny,to zupelnie inne zasady niz obowiazuja w zusie,chociaz bedac na miejscu zainteresowanego w zusie tez bym zlozyla wniosek o swiadczenie rehabilitacyjne,sa gotowe wniowski do wypelnienia dolacza sie wszelakie papiery medyczne i sie sklada w podleglym zusie. A co do a;imento to dziala w obie strony wyjatek stanowi tylko zrzeczenie sie praw do dziecka,wtedy rodzic nie placi alimentow,ale i potem dziecko ma pelne prawo wypiac sie na takiego rodzica.

Gość bzdury.........
joaska bzdury gadasz jak ktos się zrzecze praw rodzicielskich to nie jest zwalniany z alimentów, jakieś farmazony to szerzysz w druga strone podobnie, ile razy to ojciec alkoholik obszczymurek podaje dzieci o alimenty

Gość zzzzzzzzzzzzz
nie musisz brać prawnika,od razu idź do sądu do wydziału spraw rodzinnych-zanieś wniosek,możecie sami napisać odręcznie,opisz jaka jest sytuacja,dołącz do wniosku zaświadczenie lekarskie w jakim stanie jest mąż i koniecznie zaświadczenie z urzędu pracy że jest bezrobotny.Są sam wyciągnie ze skarbówki pit roczny córki i będzie wiedział ile ona zarabia i ile jest w stanie płacić

Gość zzzzzzzzzzzzz
sąd

Gość zzzzzzzzzzzzz
a ta córka ma dzieci?jak nie ma,to jesteście w stanie więcej wyciągnąć

Gość Alimenty od córki
córka nie ma dzieci

Bzdury gadam,mam ten przyklad w rodzinie,moze byc obszczymurek,ale nie zrzekl sie praw do dziecka,po za tym wpisz sobie w gogle ,,alimenty dla rodzicow" i sam(a) sie przekonasz,z palca tego nie wyssalam.

Gość bzdury.........
joaśka sama poczytaj zrzeczenie sie praw do dziecka nie zwalnia dziecka z płacenia alimentów na rodziców

Gość droga autorkoooo
może zamiast wyciągac pieniądze od córki postarajcie się o pieniadze z innych źródeł a pieniądze córki potraktujcie jako ostateczność... I co z tego że córka źle traktowała ojca, nie mozna obwiniać tylko samego dziecka że niewłaściwie odnosi się do ojca:O Przecież ona się uczy, zaczyna życie i chcce się usamodzielnić a wy jej utrudniaie sprawę. Spójrz na to z innej strony: jak wyciągniesz pieniądze od córki to ona was znienawidzi, sytuacja sie pogorszy, może zamiast wyciągania od niej pieniędzy porozmawiasz z nią??

Gość Alimenty od córki
Ona i tak nas nienawidzi Alimenty od niej już traktuje jako ostatecznosc gdyby chociaz pare razy w miesiący przyszła odwiedzic ojca , pomóc mi go umyc na pewno bym i nic nie występowała. Ale ona nie chce o tym słyszec.

Gość Alimenty od córki
Narazie czekamy na orzeczenia z zusu i z mopsu. Sprawy toczą się juz kilka miesięcy i zawsze znajdzie się jakies ale.

Gość zzzzzzzzzzzzz
więc narazie idź do lekarza rodzinnego z wynikami badań,niech ci wystawi takie zaświadczenie,powiesz że potrzebujesz do sądu,a nie możesz czekać tak długo aż zus cos przyśle.Na pewno ci wystawi takie zaświadczenie

skoro "renta mu nie przysługuje gdyz nie pracował wystarczajaco w ostatnich latach" to z czego placil alimenty?

Gość Alimenty od córki
pracował , ale nie płacił składek

czyli pracowal na lewo- sam sobie jest winny. denerwuja mnie ludzie ktorzy mysla tylko o tym co etraz, nie zastanawiajac sie co bedzie gdy cos sie stanie. pewnie najlepiej wyciagac kase od dziecka za wlasne bledy :o

głupi ten twój chłop, ale mi go trochę szkoda , coś mi się wydaje że tobie zaczyna przeszkadzać że nie zarabia już kasy i ty też go niedługo kopniesz w d***ę

Gość bzdury.........
to nie jest tak ze pójdziesz do sądu a on od razu wam da alimenty pierwszy obowiązek alimentacyjny spoczywa na żonie - czyli na Tobie dopiero potem na córce skoro pracował na czarno to na rozprawie to też bedzie podkreślone, wszystko bedzie wyciagnięte czy zajmował sie córka czy płacił zawsze, czy rozwód był z jego winy

Gość Alimenty od córki
Nie przeszkadza mi , ze nie zarabia kasy Ale ja nie jestem w stanie go całkowicie utrzymac