Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skromniutka

Ślub a Wasz zakład pracy!!!

Polecane posty

Gość skromniutka

Witam, mam pytanie czy powiadamialiście osoby w swoim zakładzie pracy, że bierzecie ślub? Bo koleżanka powiedziała mi, że powinnam zawiadomienie wysłać, że biore ślub, bo może ktoś będzie chciał przyjechać. Zastanawiam się, bo biorę tylko cywilny i będzie nas tylko 10 osób i nie wiem czy jest sens powiadamiania do tak małego ślubu....

Gość skromniutka
nikt nie napisze? :(

ślub to Twoja prywatna sprawa. Nie ma potrzeby powiadamiać zakładu pracy - chyba, że chcesz wykorzystać dwa dni wolnego, które Ci sie należą. A zaprosza sie tych, których chcesz zobaczyć.

Gość skromniutka
Dzięki za odpowiedź :) Bo teraz to się zastanawiać zaczęłam....ale chyba jakoś im to wytłumaczę..

Gość Blekit Oka
wystarczy że powiesz że bierzesz mały cywilny ślub kiedy o o kktórej że będzie tylko najbliższa rodzina

Gość skromniutka
Tylko, że jak im powiem kiedy i o której to na pewno jakaś "delegacja" przyjedzie, a my nawet znajomych nie zaprosiliśmy. Planujemy kościelny, ale nie teraz (kasa) i wtedy chcieliśmy kilku znajomych zaprosić.

Gość skromniutka
Myślałam że jak bedziemy mieli kościelny to wtedy w pracy powiem. Muszę dzisiaj przegadać to z moim N.

Gość sammer
nie musisz mówić w firmie że bierzesz ślub,chyba że chcesz otrzymać przysługujące ci dni wolne

A,ja powiadomię, że chcę wziąć dłuższy urlop. Zamierzam wziąć ślub kościelny, więc powiem co i kiedy, ale przy cywilnym na garstkę najbliższych uważam, że nie jest to konieczne.