Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meery

bole glowy przyczyna?

Polecane posty

Gość meery

witam od dluzszego czasu cierpie na okropne bole glowy ciagle jestem senna i zmeczona nie moge normalnie funkcjonowac codziennie muszezazywac jakies tabletki przeciwbolowe ktore i tak nie pomagaja wypijam duze ilosci napoi energetycznych by sie rozbudzic to tez nie pomaga moje oczy ciagle bola na widok swiatla a uszy sa nadwrazliwe na halas zrobilam tomografie ktora nic nie wykazala lekarz twierdzi zebym sie nie martwila bo to pewnie od pogody bo podobno jestem za mloda na jakies powazne dolegliwosci nie wiem co myslec.pomyslalam ze to moze przez antykoncepcje biore tyabletki microgynon a ona podobno maja olbrzymia ilosc hormonow i to moze zle wplynac na organizm.czy ktos byl w podobnym przypadku?

Gość Margot9022
A jak wygląda Twój kręgosłup w odcinku szyjnym?

Gość verra
nie za bardzo rozumiem pytanie i nie wiem jak prwidlowo powinien wygladac czy chodzi o jakies skrzywienia?

Gość asdfg
a ja mysle że moga to być migrenowe bóle glowy i właśnie spowodowane antykoncepcja hormonalną.Właśnie migreny sa przeciwskazaniem do stosowania tekiej antykoncepcji.Spróbuj odstawić na jakiś czas tabsy i zobaczysz.Właśnie Twoje objawy wskazuja na migrene,wrażliwość na światlo i halas.sama jestem migrenowcem

Gość verra
tak tez pomyslalam nigdy wczesniej nie mialam problemow z bolem glowy teraz ukladam sobie wszystko w calosc i wyglada na to ze to mniej wiecej od wtedy kiedy zaczelam brac microgynon mnostwo osob uwaza ze to okropne przestarzale tabletki z bomba hormonalana czy wiesz kiedy mniej wiecej ustepuje takie objawy i czy wogole ustepuja bez ingerencji lekarza bo teraz jestem nie do zycia trageeediiia

Gość asdfg
zużyj opakowanie do końca i nie rozpoczynaj nastepnego.Ja mysle że już po kilku dniach jak organizmowi nie dostarczysz hormonow to już powinno być lepiej.Na pewno musisz zmienić pigulki.poprostu te sa źle dla Ciebie dobrane

mnie również te bóle wyglądają na migreny, mogą mieć różną przyczyne. Przede wszystkim odstaw leki przeciwbólowe - uzależniają i poczytaj o skutkach ubocznych ich brania, to nie są leki do systematycznego użycia. Napoje energetyczne też odstaw, kofeina w nich zawarta podnosi ciśnienie krwi, a ból głowy często jest powodowany przez nadciśnienie. Kolejna rzecz - czy jesteś osobą spokojną, czy Twoje życie jest harmonijne, czy nie szkodzisz sobie swoimi myślami? Sam miałem migreny, uważałem się wtedy za spokojną osobę, jednak teraz wydaje mi się, że przyczyną było życie odbierane przezemnie jako nerwowe, nerwowy sposób myślenia, okres dojrzewania, brak "higieny myśli". Obserwuj swoje myśli i próbuj tłumić te negatywne - one szkodzą i nic dobrego z nich nie wyniknie, rozwijaj pozytywne myślenie. Powodzenia:)

Gość verra
mam nadzieje ze pomoze bo juz nie moge wytrzymac z tym bolem nic kompletnie nie pomaga a jakbym tak nie konczyla opakowania tabletek tylko po prostu skonczyla je brac teraz do konca jeszcze 2 tyg a ja nie chce sie juz meczyc czy tak mozna?i czy znasz moze jakis dobry sposob na ustapienie bolu?moze jakies tabletki albo jakies herbatki ziolowe czy cos?

Gość verra
do ork1986 o kurcze problem w tym ze jestem bardzo nerwowa osoba wystarczy niewielki drobiazg a ja tak strasznie sie denerwuje ze az dostaje bolu w klatce piersiowej czesto nie moge spac bo przychodza mi jakies durne mysli do glowy kiedys pilam herbatke melissa ale ona dzialala na mnie tylko nasennie

masaż okolic skroni, ogólnie dotyk głowy, głaskanie:) To rozładuje napięcie w okolicach głowy, obniży ciśnienie. Połóż się, zamknij oczy i poroś kogoś aby Cię chwilę pomasował. Ból może nie ustąpi całkiem, ale napewno poczujesz ulge. Staraj się nie myśleć o bólu głowy. Przyjmij do wiadomości że jest i nie skupiaj się na nim, myśl o innych rzeczach, przyjemnych, o swoim chłopaku, wakacjach, Waszych planach:) I według mnie odstaw te leki przeciwbólowe - one naprawde na dłuższą metę szkodzą. Na początku możesz czuć większy ból głowy jeśli brałaś je regularnie, ale bądź silna i nie bierz ich - zastąp tym masażem.

według mnie Twoje podejście do życia może mieć kluczowe znaczenie. Napisz do mnie na maila, prześle Ci przyjemnego e-booka, który może Ci pomoże:) Może troche zmienić Twój sposób myślenia. Spróbuj troszke uspokojić swoje życie. To nie będzie możliwe od razu i wymaga pracy bo wiadomo nawyki trochę się zakorzeniły, ale pomyśl o nagrodzie - będziesz szczęśliwsza i zdrowsza:)

Gość asdfg
ja biore cataflam,ale jest on na receptę.Idż do apteki i kup coś na migrenowe bóle glowy bez recepty,zawsze coś doradza.I faktycznie odstaw te napoje,kofeina i inne w nim dodatki z pewnościa wzmagaja te bóle migrenowe.Niby tabsy powinno brać sie do końca opakowania,ale nie patrz na to w Twoim przypadku to konieczne ,rzucaj od razu

Gość verra
dziekuje mam nadzieje ze wkoncu cos pomoze mecze sie z tym juz prawie od roku myslalam tez ze moze to przez to ze mam za duzy poziom cukru w organizmie wypijam kilka coca coli dziennie a takze napoju burn one maja prawie 40% cukru moze tez mam za malo ruchu za malo swierzego powietrza do wieczora jestem w pracy przez 10 godz nie mam kontaktu ze swierzym powietrzem moze to tez na to wplywa?

jakbym czytał o sobie sprzed kilku lat - też miałem problemy ze snem. Według mnie przyczyną są nerwy. Kładź się spać, kiedy jesteś już zmęczona. I uświadom sobie, że to te Twoje myśli nie dają Ci spać. Sądzisz, że to dla Ciebie dobrze? Myśl o czymś przyjemnym, albo raczej przed snem próbuj nie myśleć o niczym:) wiem że to nie łatwe, ale można się nauczyć:)

kontakt z naturą też uspokaja, więc zabierz koc i chłopaka na łąkę, w miejsce, gdzie nie ma słońca - zieleń koji:)

Gość verra
kurcze nie zabardzo moge kupic cos na migrene bez recepty mieszkam za granica tutaj bez recepty moge dostac tylko odpowiednik ibupromu a to raczej mi nie pomaga

może spróbuj też oczyścić swój organizm, jedz normalnie, ale zdrowo, tzn nie jakieś hamburgery. Pij dużo wody mineralnej niegazowanej, pozatym zielona herbata - bardzo zdrowa. Cole odstaw

Spróbuj takich naturalnych metod, uwierz mi że to może mieć związek z Twoim sposobem myślenia - przecież lekarz na tomografii nie stwierdził nic, więc naczynia krwionośne są w porządku:) Chemie zostaw na później, jeśli naturalne metody nie pomogą

Gość verra
heh ojjj ciezko bedzie z tym nie mysleniem przed snem to smieszne ale gdy zasypiam czesto nawet w glowie slysze teksty piosenek ktore przez caly dzien slucham w radiu i to nie daje mi spac nie moge sie tego pozbyc miewam bardzo duzo dziwnych snow czesto koszmarow moj chlopak smieje sie ze mnie ze to przez to ze ogladam za duzo jakis chorych horrorow ktore niszcza mija psychike

Jeśli masz ochotę poczytać ten e-book napisz na maila, prześlę Ci go. Ja również cierpiałem przez bóle głowy i dałem sobie z nimi radę bez leków, a Twój przypadek z tego co piszesz wygląda bardzo podobnie do mojego:)

Gość verra
staram sie odstawic wszystko co moze mi szkodzic nie jadam w fast foodach ale za to ogromne ilosci chipsow no i oczywiscie czasami lubie sie napic alkoholu wode pije ale gazowana wiec to jest to samo tak mysle jak juz mowilam to probowalam melissy ale nie wiadomo czemu zapominalam o niej

więc nie oglądaj horrorów przez jakiś czas. Chłopaka poproś aby na przykład przytulił Twoją głową, tak jak wcześniej napisałem to rozładowuje napięcie w tym miejscu

Gość verra
dobrze juz wysylam do Ciebie maila

te ogromne ilości chipsów... spróbuj radykalnej zmiany we wszystkich sferach życia - sposobie myślenia, odżywiania, spędzania wolnego czasu. Rób wszystko zdrowiej. Może wycieńczające sporty narazie sobie daruj bo to tylko zwiększy ból głowy, ale częste spokojne spacery jak najbardziej. Poproś chłopaka, aby Cie uspokajał:) okazywał jak najczęściej uczucia, to też może pomóc. Daj sobie czas np. 4 miesiące, takie zmiany muszą trochę potrwać i po tym czasie ocenisz efekt

Gość verra
wracajac do zielonej herbaty jaka uwazasz za najlepsza?

Gość verra
dziekuje podbudowales mnie troche postaram sie wszystko zmienic nie za bardzo mam czas bo dlugo pracuje i moze tez jestem przemeczona a w weekendy zamiast odpoczywac imprezuje ale za 2 tyg wybieram sie na urlop wielkanocny do polski wiec moze lekka zmiana klimatu mi pomoze

ale mówię tutaj o smaku, a nie walorach zdrowotnych. Co do zdrowia to nie jestem pewien, ale chyba każda działa podobnie. Z odrobiną mleka również jest bardzo smaczna:)

Gość verra
tak tak rozumiem co masz na mysli