Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony pomidorek

Jak wybrać kamerzystę?

Polecane posty

Gość zielony pomidorek

Jestem w trakcie poszukiwań kamerzysty i zupełnie nie wiem co brać pod uwagę w tych poszukiwaniach. Nie mam nikogo sprawdzonego bo na wesela przeważnie jeździmy gdzieś daleko do rodzinki bądź znajomych także nie będziemy szukać kamerzysty w innych województwach ;) No w sumie u kolegi był jakiś z mojego miasta, ale z tego co oglądałam film to nie podobało mi się to nagranie. Mogę jedynie zwracać uwagę na opinie w internecie, ale nie wiem czy mogę ufać tym wpisom. Oglądam sobie krótkie filmiki różnych kamerzystów, ale czy tylko tym mam się sugerować? Na co zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy?

Patrz na filmiki ale oprócz tego pytaj ile mają operatorów, jaki sprzęt czy mają kamery HD w jakim formacie oddają film, czy znają się na nowinkach filmowych itd. Ja ci mogę polecić dwie najlepsze firmy moim zdaniem w Polsce, obie są mobilne. http://mpstudios.pl/ http://machej.pl/oferta.php

Góra najlepiej napisz do nich po ofertę. My mamy Mp studios i mamy ofertę na 2011 rok ale nie mogę jej rozprowadzać w necie.

Nie wiem co definiujesz pod ceną z kosmosu. Wiadomo, że jak na weselu jest 3 kamerzystów ze sprzętem za 100 tys zł to cena nie może być np. 2 tys za taki film. ;) Na pewno większa niż średnia cena kamerzystów.

Gość rtrw
znajac Zie to z kosmosu i to na makaaaaa

Ja polecam tylko moim zdaniem najlepszych. :) Sama Góra mówi, że jej się bardzo podoba. Dziewczyny naprawdę chciałabym podać cenę i nie robić z niej wielkiej tajemnicy ale nie mogę. Powiem tylko, że jedni i drudzy mają bardzo podobne oferty.

to napisz proszę np. cena przeciętnego kamerzysty za 2 tys razy trzy czy więcej?

Gość tez mam mpstudios
razy wiecej, tym bardziej ze my wybieramy najdrozszy pakiet wiec w naszym przypadku jeszcze duuuuzo wiecej niz 3 razy cena ktorą podalas. ale ponizej granicy w ktorą strzelilas - nie schodzi.

Gość a na ktory rok ten slub
bo jesli na 2012 to moge polecic kamerzyste bardzo podobnego do mpstudios o odrobine nizszej cenie ( jak mowilam - odrobine :) ) ale jesli na przyszly to ma wszystkie terminy zajete. Oferta w sensie czasu nagrywania itp tez jest korzystniejsza.

No proszę bierzecie ten największy pakiet. :) Fajnie, dla nas jest za drogi choć uważam, że jest bardzo fajny.

Gość a ja wole czekolade
Ten filmik jest po prostu zajebi.....!!! :)

Gość gość
Po prostu szukać po poleceniach znajomych, widząc wcześniej kilka filmów tego kamerzysty - to podstawa. Znajomi powiedzą jak się z tym gościem współpracowało, no i jaki był efekt w postaci tego filmu. U nas wybraliśmy ich - http://mdmfoto.pl/ na podstawie właśnie filmu znajomych i to była dobra decyzja, bo zrobili nam film do którego z przyjemnością co trochę wracamy.

Gość gościuuu
Ale wieś i kicha... żenada.

Gość gość
Tylko na podstawie innych, zobaczonych filmów. Kompletnie nie ma sensu szukanie na ślepo, bo wszędzie zobaczycie najlepsze co mają do pokazania. W ten sposób wybieraliśmy MDM Foto - po filmie znajomych. W tej branży brakuje twórczych osób - my na taką trafiliśmy, wy nie musicie, więc radzę myśleć komu płacicie niemałe przecież pieniądze.

Gość gość
To pokaż nam fragment tego waszego filmu.

Gość gość
Witam na pewno nie wybierajcie takich, którzy nie maja odwagi reklamować się wprost tylko prymitywnie podszywają się pod parę młodą jak to całe mdf czy jak im tam.

Najlepiej spotkać sie z paroma i obejrzeć oferty i pare wesel przez nich robionych lub popytać znajomych:)

Gość Witia uod kamery uoderwany
Najpierw popytać znajomych, potem przejrzeć www, jeśli kamerzysta nie ma www czy fb z przykładowymi pracami to nara, potem się spotkać, pogadać i ew. obejrzeć cały materiał z wesela. A już ocenić czy taki styl i taka cena pasuje czy nie to już chyba każdy potrafi samodzielnie, od tego nie jest forum na pewno.

Gość gość dobra rada
Ja obejrzałabym portfolio wskazanych przez znajomych fotografów i rozeznała się w cenach. Mi polecona Rafała Gąsiorowskiego, http://rgfotograf.pl/ spodobały mi się jego prace, propozycja cenowa też była do przyjęcia i zaklepałam termin. Ale współczuję, przygotowania do ślubu to praca na dodatkowy etat. :) Życzę powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia :)

Gość gość
Beznadziejne zdjecia nie chodzi o jakość ale o pomysły a raczej ich brak, portret "na scianie" rządzi.

Gość gość
Ty chyba beznadziejnych zdjęć nie widziałe(a)ś. Te zdjęcia akurat są dobre, tylko nie rozumiem po co fotograf reklamuje się w temacie o kamerzystach.

Gość gość
Ludzie, czy wy umiecie czytać??? Temat jest o kamerzystach, nie o fotografach!

Gość gość
No w końcu coś dobrego, co oczu nie katuje :)

Gość gość
Niezła autoreklama gratuluję.