Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marciola____________

Język angielski - szkoła językowa czy prywatne lekcje?

Polecane posty

Gość marciola____________

Za czym obstawiacie? Co daje lepsze efekty, przynosi szybszy efekt?

Gość sajhjka
lekcje na lekcjach indywidualnych więcej się nauczysz ale trzeba być systematycznym, z resztą na kursie językowym też ale tam jest ten minus że jesteś w grupie jest więcej osób, i często jest tak że grupa ma zróżnicowany poziom, a na prywatnych lektor dostosowuje się do twoich potrzeb, wydaje mi się ze prywatnie lepiej

Gość uuuuuuuup

Gość KOREPETYCJE Z ANGIELSKIEGO
WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH KOREPETYCJAMI Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO . ;) ZAPRASZAM DZIECI DO LAT 13 W CENIE 15 PLN A TAKŻE MOŹDZIERZ I DOROSŁYCH W CENIE 20 ZŁOTYCH ZA GODZINIE . TELEFON 794333773 GG;13790136

samemu? Obcego języka nie da się nauczyć samemu w domu ze słownikiem w ręce. Jeśli naprawdę chcesz rozumieć i mówić w innym języku to najlepiej zapisać się do jakiejś szkoły językowej. Rok temu postanowiłam nauczyć się angielskiego od zera, nie siedziałam w domu tylko poszłam do szkoły z tokiem indywidualnym :) mam na myśli HappyHours w warszawie, uczę się native speakerem :)

Gość SalmaB
Szkoła językowa to moim zdaniem lepsze rozwiązanie, córka jest jeszcze za mała ale planujemy oddać ją do przedszkola tutaj http://royalschool.eu/szkola-podstawowa jako że mieszkamy niedaleko to po pierwsze wygodnie będzie dojechać a po drugie najważniejsze od małych lat będzi emiała kontakt z językiem obcym.

Gość gość
Ja miałam prywatne lekcje ze szkoły językowej (wsc) :P

Gość gość
Ja zdecydowałam się na szkołę językową. Zapisałam się do Jagiellońskiego Centrum Językowego www.jcj.uj.edu.pl na kursy ogólnodostępne. Podniosłam tam swój poziom angielskiego oraz otrzymałam specjalny certyfikat, który przydał mi się na rynku pracy.

Gość gość
Ja stawiam wyłącznie na mówienie i pisanie po angielsku, bo reszta po prostu sama przychodzi, jak w tych dwóch obszarach się szkolisz. Jeżeli chodzi o mówienie to z czystym sumieniem polecam Speakingo, natomiast w kwestiach pisania im więcej praktyki, tym lepiej. Warto znaleźć kogoś, kto po prostu oceni, ewentualnie sobie wrzucać na strony, jak HubPages.

Gość gość
Osobiście wybrałam szkołę językową i jestem z niej zadowolona. Uczyłam się języka w www.kredkowski.pl i polecam ich wam. Oferują kursy z wielu języków. Na ich stronie możecie sprawdzić w jakich miastach nauczają.

Gość gość
Ja zdecydowałam się na szkołę językową i teraz wiem że była to dobra decyzja. Jeżeli mieszkacie w okolicach Warszawy to polecam udać się wam do www.topschool.pl Dzięki nim nauczyłam się języka angielskiego.

Gość gość
Dobra szkoła językowa to prawie jak prywatne lekcje, ja chodziłam tutaj http://www.aj.edu.pl/ gdzie przygotowywałam się do matury i polecam, pełen profesjonalizm i fachowość.

Gość mczay
Uważam, że najrozsądniej jest zdecydować się na naukę w szkole językowej. Nic tak pozytywnie nie wpływa na poziom naszej wiedzy, jak nauki pod okiem profesjonalnych lektorów... Szukając szkoły językowej, z usług której moglibyśmy skorzystać, warto udać się do jednego z oddziałów https://www.speak-up.pl/angielski-dla-firm który posiada je w większych miastach Polski.

Gość alojjda
mi samodzielna nauka w domu nie wychodziła, nie było efektów. Zapisałam się na lekcje do pi school i są efekty. Nabrałam pewności w mówieniu, z gramatyką teraz sobie radzę, nie ma porównania do tego jak mi szło jak się sama uczyłam

Gość gość
Dobra szkoła językowa która nie zadrze z Ciebie pieniędzy i efekt masz gwarantowany, np ja angielskiego oraz niemieckiego uczyłam się w tej szkole http://www.aj.edu.pl/ i polecam, profesjonalna kadra i wysoki poziom nauczania.

Gość cellixo
ja próbowałam z prywatnymi lekcjami, ale nie było efektów. Zapisałam się do pi school w Warszawie i w małej grupce z dobrym lektorem udało się. Polecam, mi o taki efekt właśnie chodxizło, by swobodnie mówić po angielsku i nie bać się

Gość gabrysia_
Według mnie szkoła językowa jest lepszym pomysłem, generalnie chodzi o to, żeby jak najwięcej rozmawiać w języku, którego się uczysz i oswajać się z nim :) Ja się przełamałam dzięki kursom w Berlitz, miałam w grupie ludzi na mniej więcej swoim poziomie jeśli chodzi o umiejętności, była super atmosfera i dzięki temu aż tak się nie stresowałam.

Gość gość
Od kiedy pamiętam to uczęszczam do szkoły "Yes " http://yes-school.pl/ . Tam udało mi się w należyty sposób nauczyć języka angielskiego, którym władam fenomenalnie za każdym razem, gdy wyjeżdzam za granicę. Myślę, że szkołą o wiele lepiej przygotowuje do władania angielskim niż prywatne lekcje, które są droższe.

Gość gośćmafika
tez postawiłabym na szkołę, lektorzy są tam na poziomie, nie musisz się o to martwić. Zajęcia są zawsze a nie jak prywatne zajęcia, że ci odwoła korepetytor. Ja chodze na kolejny semestr do pi school i jestem mega zadowolona z efektów i lektora. Widzę, że zrobiłąm duży postęp, teraz na luzie rozmawiam po agnielsku, nie brakuje mi słów, nie stresuję się. Zupełnie inaczej teraz mi się rozmawia po angielsku niż przed lekcjami.

Gość gość
Grunt to profesjonalna kadra pedagogiczna z odpowiednim doświadczeniem, akurat ja bardzo chwale sobie szkołę językową www.Aj.edu.pl gdzie bardzo wiele mnie nauczono, głównym wyznacznikiem jest skuteczność.

Gość gość
Nauczyciele a Wy jak się ogłaszacie ? podobne dobrze jest się ogłosić na stronie https://angielskiprywatnie.pl/ mam zamiar założyć tam swoje konto i tak pozyskiwać uczniów

Gość łukiasz
To wszystko zależy, na pewno w szkole językowej ma się większą motywację, skoro już się chodzi na te zajęcia, to warto coś z tego wyciągnąć. Natomiast bardziej prywatna atmosfera na lekcjach może skutkować po prostu tym, że nie będziemy dawać z siebie 100%. Ja się uczę we wrocławskim Berlitz, chodzę na zajęcia grupowe z angielskiego, wszyscy jesteśmy na zbliżonym poziomie więc nikt nie ma oporów przed rozmawianiem :)

Gość tarik

Też jestem za prywatnym nauczaniem. Sam głównie tak się uczyłem. Teraz jestem na angielskiprywatnie i w sumie kilu uczniów złapałem,więc nadal sa chętni.

Gość kaszka

U mnie to wyglądało tak, że najpierw były lekcje prywatne, ale ostatecznie i tak skończyło się na szkole, którą poleciła mi... moja korepetytorka 😉 I oto jestem teraz na kursie w krakowskim berlitz, gdzie poznałam już wielu świetnych ludzi i przede wszystkim przestałam się wreszcie bać rozmawiać.

Gość Etsa

Ja jestem zadowolona z zajęc w Pi School, mają ciekawe zajęcia, w niewielkich grupach co pozwala na maksymalne wykorzystanie wiedzy na zajęciach. Ja chodząc do nich widzę spory progress. Moim zdaniem warto!