Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kzalamanaw

nie chce zyc

Polecane posty

Gość kzalamanaw

stracilam wlasnie jedyną dobrą rzecz swojego życia, na ktorym opieralam wszystkieswoje plany. Nie zostalo mi nic- przez zdrowie i tak nie mogę normalnie funkcjonować, nie mam wsparcia od rodziny, przyjaciół. Nie chcę się zabić, chcę, żeby to, co straciłam, wróciło. Bo bez tego nie potrafię życ- za dużo z siebie dalam, i fizycznie, i psychicznie, za duzo poświęcilam. Niektore sytuacje są bez wyjścia. Błagam o pomoc... Wiem, że nie jestem jedyną osobą w takiej sytuacji, ale może inni byli sielniejsi psychicznie. I mieli jakieś perspektywy...

Gość ale konkretniee
co się stało ? jak mamy pomóc skoro nie wiadomo o co chodzi.

Gość kzalamanaw
rozstajemy sie z narzeczonym... nie ma już praktycznie żadnych szans... powiedzial, że jestem jego idealem i on zazdrosci temu, kto bedzie moim mezem, ale mam jedna wade, ktora mu chyba za bardzo przeszkadza- że nie we wszystkim sie rozumiemy (choc w wiekszosci spraw mysle, że tak). Dał mi niby ostatnią szansę, ale wszystko sie roztrzygnie dzis wieczorem... Zrobilabym dla niego wszystko, nawet zmienila wszystkie swoje poglady, żeby tylko sie z nim zawsze zgadzac. Tyle, że on juz nie widzi nawet najmniejszej nadziei. Kocha mnie, ale nie chce, żeby tak bylo... a on byl jedynym, dla ktorego mi się zyc oplacalo. mam astme oskrzelową, cos z sercem, a ponadto niezidentyfikowaną przez lekarzy chorobę ukladu pokarmowego, przez ktora nie moge jesc prawie niczego.

Gość fabiane
on chyba sam nie wie czego chce, kocha Cie ale chce konca mimo to ze jestescie narzeczenstwem. powiedz mu zeby sie zastanowil. to z nim jest cos nie tak a nie z toba, ty sie dla niego zmienilas niemal we wszystkim sama tak napislaa, a on w zamian za to zrywa zareczyny!!?? jakis dziwny on jest dla mnie

Gość kzalamanaw
nie zmienia to faktu, ze bez niego nie potrafię żyć. Gdybym mogla cofnąć czas, zmienilabym tyle sytuacji, w ktorych kierowalam sie egoizmem... Ale nie mogę. I jeśli wieczorem okaże się, że nie możemy być dłuzej razem, dla mnie nie ma juz sensu nic.

Gość fabiane
ZMIENIALAS SIE DLA NIEGO I TO JEST EGOIZM??

Gość kzalamanaw
w momentach, kiedy bylam mu potrzebna, tak sie zachowywalam. i nigdy sobie tego nie wybacze...

chciałabym Ci pomóc, ale forum nie jest dobrym miejscem na psychoterapie. Tutaj może pomóc Ci tylko specjalista.

Gość kzalamanaw
... do ktorego nie pojde, bo nie mam mozliwosci.

Mysle, że jak on sam nie wie czego chce to prędzej czy później się rozstaniecie:O Ps. Rostanie to nie koniec świata! Czas leczy rany.

Gość fabiane
ale kiedy to byla?? po ilu latach to wyciagnal?? o poza tym jakby naprawde cie kochal to by ci to wybaczyl i nie przeypominal o tym... jestes za dobra dla niego, wez sie w garsc i ty tez mu wygarnij prazw spraw ktore zawalil dla ciebie, przezcie nikt nie jest idaelny i kazdy popelnia bledy nie tylko ty ale on na pewny tez. gdybym to ja z nim byla to nie wachala bym sie i powiedziala mu sie ze sie dla niego zmienialam bo go kocham a on chce zerwac. woz albo przewoz

Gość kzalamanaw
we wtorek mialy byc 2 lata... mowilam mu. On nie chce byc z męczennicą. Chce byc z kims, kto po prostu bedzie taki, a nie inny, bez zmieniania sie.

Gość fabiane
nie rozumiem takich kobiet jak Ty... ja jestem ze swoim facetem prawie 2 lata i na samym poczatku mu po ze nie zmienie sie dla nikogo pod zadnym pozorem, wiem ze jestem wybuchowa, agresywna, mam swoje zdanie ktore zadko zmieniam i wiem ze go ranie przez niewypazony jezor, ALE SIE NIE ZMIENIE. napewno Ty nie raz chcialas mu zrobic awanture o cos albo poprostu poklocic sie bo cos ci nie pasowalo, wiec jak go spotkasz dzis to powiedz chciales zebym sie nie zmieniala i byla soba? i zrob mu taka awanture ze popamieta ja do konca swoich dni, wygarnij wszystko, kazde spoznienie, kazde zle slowo zly gest. wszystko co cie boli do tej pory

Gość kzalamanaw
i myslisz, że to pomoze w związku? albo choćby mi? Nie chce mu niczego wypominac, bo tak naprawde jesli cos bylo miedzy nami kiedys nietak, bylo glownie przeze mnie. albo inaczej- bardziej przeze mnie, niz przez niego. gdybym dostala szanse, ale taką prawdziwą, pokazalabym mu, że umiec sie zachowywac normalnie... Ale dostalam szanse, ktora polega na tym, że nadal jestesmy w tym związku, mogę z nim rozmawiac, ale tylko i wylacznie o tym, że wszystko się wali. Jak mogę w ten sposob pokazać mu, że mogę dać mu szczescie? Skoro mam ostatnią szansę, chce ją wykorzystac jak tylko umiem. A jeśli się nie uda... To nie widzę dla siebie żadnego rozwiązania.

Gość fabiane
nie chce ci iczego nazucac, ty sama wiesz lepiej czegoon oczekuje od ciebie i czego ty od niego, jaki jest wasz wiazek czego w nim brakuje itd. Moze poprostu sprobuj z nim szczerze pogadac ale tak naprawde szczerze od serca. powiedz czego chcesz, czego ci brak czego od niego oczekujesz co cie boli i pozwol mu tez powiedziec co czuje. muszisz sama zdecydowac jak zalatwic te sprawe, ja niestety musze isc juz. 3mam kciuki za was, mysle ze bedzie ok. glowa do gory ;) jesli chcesz pogadac to bede na kafe po 22. powodzenia