Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana jestem

Doradzxie jakie meble??

Polecane posty

ja jestem zwolenniczką sosnowych zdecydowanie są uniwersalne i będą rosły razem z dzieckiem a poza tym co drewno to drewno a nie jakaś tandetna płyta

też myślę, że sosnowe ale nie wiem jak to wygląda w pokoju? Jak się prezentują? Wydaje mi się , że takie obciachowe :O Może się mylę :)

yy nie powiedziałabym, że obciachowe ale to kwestia gustu na pewno zaliczają się do mebli tradycyjnych a nie nowoczesnych ale moim zdaniem są ponadczasowe. Ja swoje mam już od 12 lat - zostały kupione jak byłam w ogólniaku a teraz urządziłam nimi pierwsze m bo na nowe na razie brak kasy uważam, że tak naprawdę dużo też zależy od dodatków http://www.najpiekniejszemeble.com/images/cms/2223/Meble/sosnowe/Sosna_pokoj_lak.jpg http://www.mebledoktor.pl/images/ban_4.jpg

poza tym zawsze można je trochę odmienić jak się znudzą np. pobejcować na inny kolor a także odnowić co w przypadku mebli z płyty nie jest możliwe dużym mankamentem jest to, że drewno sosnowe jest bardzo miękkie i łatwo i wgniecenia

Gość dzis urodziny kazika staszewsk
a ja nie mam do sosny zaufania, np moja siostra kupiła stolik, a on zaraz się kolebotał :O

o kurcze bardzo mi się podoba. ale syn ma pokój w kolorze żółtym :O trzeba będzie przemalować. Ale na jaki kolor żeby optycznie nie zmniejszyć pokoju bo to pokój na poddaszu ze skosami. Niebieski to chłodny kolor Może na pomarańczowo? czy do tego będą pasowały meble sosnowe. Nie wyobrażam sobie tego.

ja mam od Grzegorzka dwa łóżka -małżeńskie i drugie dla dziecka. Małżeńskie jest zabejcowane na ciemno a dziecięce zostawiliśmy naturalne. I zapewniam cię że ani jedno ani drugie łóżko nie wygląda obciachowo. Moja przyjaciółka kupiła z tej firmy łóżko dla syna, regał oraz szafę -też jest zadowolona. Dobrze to wygląda. Co do BRW to mam szafę i komodę i cóż -nigdy więcej. :O W komodzie odpadają wzmocnienia szuflad a przez to szuflady się wyginają. Mąż już kilka razy musiał komodę skręcać i poprawiać. A szafa to też jakaś niewydarzona -mimo starannego montażu i poziomowania drzwi są krzywo i nie można zwyczajnie zamknąć. Gdybym tylko miała pieniądze to te meble z mdfu poleciałyby na śmietnik. Fajne meble sosnowe są też tu: http://www.drewmeb.pl/go.php Drewno plus ładny kolor i wszystkie mdfy mogą się schować. Zresztą mdf to jak dla mnie do oglądania z daleka niż do używania. ;)

to, że się kolebotał (fajne słowo :D) to raczej nie wina samego materiału ale wykonania sosna lepiej wygląda z jakimś kontrastującym kolorem bo z żółtym to trochę nie za bardzo moim zdaniem - i pamiętaj, że sosna jest bardzo jasna jak nowa ale z czasem ciemnieje pod wpływem światła i nabiera takiego pomarańczowego odcienia

ja mam pokój zielony i fajnie wyglądają dobrze też będą wyglądać z jakimś neutralnym kolorem typu wanilia

tyle kasy, ja właśnie jestem na etapie szukania komody. chyba jednak poproszę brata koleżanki, by mi według mojego własnego projektu zrobił, bo cholera drożyzna jak nie wiem... i nie takie jak chcę :(

u mojego dziecka w pokoju jest pomalowane na jasnożółto i całkiem dobrze to łóżko wygląda. Tak więc kwestia koloru i gustu. ;)

przekonałyście mnie do tych mebli :) Mam jedną szafę z BRW i zawias wyrwał się z płyty i powstała dziura i teraz nie ma nawet jak tego naprawić więc jak otwieramy drzwi szafy to trzeba je przytrzymać żeby nie urwał się górny zawias. A co jeszcze to na tych drzwiach jest przyklejone lustro :) Dzięki jeszcze raz :)

czyli komoda szer 160

Taki standardowy regał jest całkiem spoko http://www.esmebel.com/rodziny,sofus,2,Regal_sosnowy_surowy_SOFUS,0202.html a ten sklep ma taką zaletę, że mozesz sobie wybrać dowolny kolor mebli takze mozesz zaszaleć z wyborem :) Mozesz wybrac tez wykonczenie lakierowane. Mają tam w swojej ofercie fajne meble bukowe też (polecam meble bukowe w ogóle- porządne).