Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmialutka ja

JAKIEŚ SPRAWDZONE SPOSOBY NA POKONANIE NIEŚMIAŁOŚCI?

Polecane posty

Gość nieśmialutka ja

nie wiem, skąd to się bierze, że jestem taka nieśmiała! Przecież na każdy temat mam własne zdanie, myślę, że merytorycznie nadaję się do niejednej fajnej rozmowy. Wydaje mi się też, że potrafiłabym się bawić z ludźmi przy piwie w klubie. Zresztą marzę o tym, żeby mieć trochę bardziej wyluzowane życie. I ni cholery nie wiem, skąd u mnie taka, chyba wręcz chorobliwa, nieśmiałość. Na studiach ciągle jestem gdzieś z boku,niestety od samego początku nie udawało mi się wstrzelić w grupę towarzyską, a teraz to już chyba po ptokach, bo jesteśmy na trzecim roku i więzi jako takie są zacieśnione. No i każdy ma swoją przypisaną rolę. ja nawet na zajęciach nie mam śmiałości się SAMA odzywać jak coś wiem, chociaż jak się już mnie CUDEM zapyta, to mówię bez zacinania się i wcale nie zapadam się pod ziemię. Nie mam pojęcia, co ze sobą zrobić, nikt do mnie nie przychodzi, ja raczej też nie odwiedzam ludzi, bo nie pasuję do ich świata z tą swoją nieśmiałością.

Gość nienawidze swojego życia
też to mam :(

Gość tyfytyfytyfy
upić się i od razu człowiek inny

Gość nieśmialutka ja
Wkurzają mnie ragy typu "Musisz się przełamać", bo to nie jest takie proste. Najgorzej, jak sobie pomyślę, jakby na moją przemianę zareagowały osoby właśnie ze studiów, które już 2,5 roku mnie "znają". Niby przy nich też chcę być inna, odważniejsza, ale chyba nie zniosłabym ich złosliwych komentarzy typu "O, taka cicha, a tu nagle...", "co ci się stało, że jesteś taka przebojowa?", "cicha woda brzegi rwie" itd itp i wszystko takie pełne zdziwienia i naśmiewania się

Czasami przysłowiowa seta pomaga... Tylko niech ci to w nawyk nie wejdzie.