Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aabroad

Kto ma zamiar rzucic prace w Polsce i wyjechac za granice ?

Polecane posty

Gość aabroad

Ja mam zamar zwolinc sie z pracy w ktorej zarabiam 1000 zl i wyjechac do Anglii lub Holandii .W Polsce nic mnie nie trzyma . Czy ktos ma tez taki zamiar?

Gość czekam jak na zbawienie
no ja juz mam to za soba:-)

Gość fakt faktem lepeij być
śmieciarzem w angli niż polsce:O

Gość aabroad
dlaczeo od razu smieciarzem ?? podczas studiow pracowalam w Londynie jako kelnerka i wspominam ta prace dosc dobrze. czy wy myslicie ze wszyscy Polacy za granica tylko i wylacznie srzataja ...? chociaz nawet ci co sprzataja zyja za granica lepiej niz ci sa maja prace biurowa za 1000 zł miesiecznie

Gość czekam jak na zbawienie
powiedz skad jestes i jak sie zwolnisz to daj znac....ja chetnie popracowalabym za taka kwote tutaj...:-).... W Anglii mi sie juz znudzilo:-)

studiuje filologie germańską i zaocznie robię kurs języka polskiego dla obcokrajowców. jak tylko skończę studia uciekam z tego kraju jak najszybciej. mam porównanie życia tutaj a w Niemczech... to jest nieporównywalne. u nas z roku na rok jest gorzej...

Gość zinnat
poprostu Polsce sa za male zarobki a za duze koszty zycia kiedy pracowalam w Londynie szlam do supermarketu i nie patrzylam na ceny uwazam ze kto zyl jakis czas za granica w lepszym kraju niz PL napewno bedzie chcial wyjechac znow bo poznal lepsze zycie a skoro w Pl nic sie nie zmienia na lepsze to szkoda tu siedziec

Gość jujoo
Jak ktos sobie nie radzi w Polsce, to i za granica nie osiagnie wiele. To nie te czasy, kiedy minimalna pensja za granica starczala na w miare dostanie zycie. Nie wierzcie w bajki, ze za granica jest tak super i czlowieka stac na wszystko.

Gość zinnat
Ale i tak zarabiajac minium w Uk stac na sna wiecej niz zarabiajac minimum w PL w UK masz mozliwosc nadgodzin a w Polsce to rzadkosc

Gość zinnat
piszcie sobie co chcecie jak i tak wyjezdzam z tego chorego kraju gdzie jedna afera goni druga

Gość jujoo
A wyjezdzaj sobie, nikt ci nie broni, ale daje glowe, ze za 5 lat dalej nic nie osiagniesz i jedyne na co bedzie cie stac, to wakacje na ibizie, na ktore hurtowo wyjezdzaja brytole na zasilkach. Jak ktos jest niezaradny zyciowo i usprawiedliwia swoje nieudacznictwo "chorym krajem", to nie rokuje to zbyt dobrze🖐️

Gość www.nokaut.pl/#pid=38177
a myślisz że za granicą na ciebie czekają?skończysz na zmywaku albo w polu

Gość powodzenia......
emigracja to czyściciele kiblów sprzątaczki a te które robią "karierę" to wiadomo że dupska nadstawiają komu popadnie byle dostać 400 funciaków na miesiąc więcej :D

Gość aneczka...
wszyscy co tu się wypowiadajś negatywnie o pracy za granica to albo tchórze co nire maja odwagi wyjechac albo juz to zrobili i im nie poszło! kto pisze takie bzdury byłam w kilku krajach europy ale ale wakacyjnie nie zrobkowo ... i traz planuje przeprowadzke na stałe do UK nie dla zarobków nie dla tego ze wszyscy wciskaja bajke jak tam cudnie....tylko dla siebie zeby cos zwiedzic poznac kulture sprawdziś się i udowodnic sobe ze mam sznase i tam . tu koncze studia mam porobine liczne kursy i prace urzedowa....powiecie głupia rzuca wszystko i jedzie tam charowac na zmywaku czy sprzatajac....? ja to robie dla siebie!!!bo wiem ze tego potrzebuje i duzo osób robi takie rzeczy nie tylko dla kasy i latwego zycia bo problemy sa wszedzie nie tylko z kasa.... ludzie badzcie odwazni nie robcie nic pochopnie ale jak macie okazje korzystajcie z zycia zeby pozniej nie zalowac.....

Gość pomoc UE
wy sie dziwicie ze ktos woli jechac za granice chocby na zmywak?ja dzis dostalam propozycje pracy 3 dni w tygodniu w sklepie i jak odejme sobie dojazd to nie zarobie nawet 300zł na miesiac:O to juz wole sprzatac kible ale bedzie mnie stac na rachunki chociaz

Gość ja mam zamiar wyjechać
ale pracy już rzucac nie musze

Gość franka skakanka
Ja pracuje jako doradca finansowy w anglii. Zbieramy ns dom z mezem. Zyje sie ok. Jak masz prace to bedzie ok. Najwazniejszy jest jezyk lub zaradnosc zyciowa. Powodzenia przyszlym imigrantom

Gość gfhncf
"w niemczech tez z roku na rok jest coraz gorzej" taaa ale i tak nadal 5x lepiej niz w polsce

Gość ja juz dawno wyjechalam
zarabiam 1200euro, z tego koszty: 250euro/mies za pokoj juz z oplatami 200euro jedzenie dla mnie to wystarczajaco 100euro benzyna 30euro kosmetyki 30-50euro ciuchy jeszcze pewnie cos by sie znalazlo np jakies wyjscie czy cos odkladam 500euro miesiecznie w ogole nie zalujac sobie na inne rzeczy, nie zyjac od 1do 1 a w Polsce zarabialam 900zl a za pokoj placilam 500zl...