Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulwersatisss

Po 3 aborcjach...

Polecane posty

Gość bulwersatisss
Dzięki, czytałam to już kiedyś...odświeżyłam teraz. Ale wiesz co, jak to czytam to wcale moje wątpliwości nie maleją... sama przeczytaj: "W biuletynach Federacji wielokrotnie zwracałyśmy uwagę na wpływ języka, jakim mówi się o aborcji, na to, czy i w jakim stopniu akceptuje się prawo kobiet do przerwania ciąży. Nie jest obojętne, czy w trakcie rozmów na ten temat będziemy mówić o ciąży, zarodku i płodzie, czy też o "dziecku poczętym". no jasne ze wazne, jak mowimy o dziecku poczętym to wtedy usuwanie go jest wysokie nieetyczne, ale płód to nie jest bezmyślna galaretka, jak próbują tam napisać, że nie jest jeszcze w pełni ukształtowanym cżłowiekiem, wiadomo że nie jest ;/ ale za chwilę będzie...

To takie gdybanie, bez sensu się w to zagłębiać. prawda jest taka,że jak kobieta chce usunąć ciążę usunie jak nie w prywatnym gabinecie, to poprzez tzw aborcję medyczną, zakazy nic tu nie pomogą.

Gość aneczqoo.55
na youtube jest pewien film o kobiecie która przeżyła aborcję.. wpiszcie w wyszukiwanie 'przeżyła aborcję' i obejrzyjcie. ten 'płód' to dziecko, które żyje, jak możecie decydować za tą małą istotkę? jeśli tak, to po co się trudzicie, zabijcie dziecko kiedy się urodzi. ciekawe czy na to by się któraś kobieta odważyła.

"dziecko które żyje" trochę za dużo powiedziane jak dla mnie, jest różnica między 2 tygodniem a np.16 uwierz mi :)

Gość Rącze Didgeridoo
Nie chodzi w tym wszystkim o samą aborcję - pewne rzeczy się zdarzają, winno być to legalne, ot co. Czym innym jest problem tej konkretnej dziewczynki, która ewidentnie znalazła sobie doskonały sposób na spokój ducha bez ew. konsekwencji brania pigułek etc. Moim skromnym zdaniem, takie osoby powinno się sterylizować. Nie chce mieć dzieci? Nie ma problemu. Ale jeżeli w tak młodym wieku wykazuje już tak popaprane podejście do tematu macierzyństwa, to co się stanie, gdy kiedyś faktycznie postanowi w tę ciążę zajść celowo? Gdy jej dziecko zapadnie na ciężkie schorzenie? Czemu miałaby nie stwierdzić, że zamiast leczyć taniej jest zrobić drugie? Chce radosnego życia bez zobowiązań, chce być panem (panią?) i kowalem własnego losu. Ekstra! Pozbawiamy ją możliwości posiadania dzieci kiedykolwiek i niech się chędorzy bezustannie. Nie musi jednak zaśmiecać puli genetycznej ludzkości swoimi genami. Nic na siłę.

Gość bulwersatisss
A szkoła już niczego nie uczy? To powinno być jakoś omawiane, artykułowane...

Gość aneczqoo.55
ale jednak jest to dziecko. ma duszę i żyje. tylko, że jest bezbronne i zdane tylko na matkę. ;p

Gość bulwersatisss
No ma spaprane! masz rację - sterylizacja, wtedy może dosłownie stać na ulicy, ale juz nikogo poza samą sobą nie skrzywdzi...

"duszę" no właśnie, jestes katoliczką dlatego wg ciebie ma duszę.. faktem jest ,że dziewczyna która udzielała wywiadu jak dla mnie przegina mocno, nie można traktować aborcji jako metody antykoncepcji..

Gość autorkaa
Zero odpowiedzialności kobiet które usówaja ciążę z wygody, jeśli nie chcecie mieć dziecka to nie współżyjcie, bo seks zawsze wiąże sie z możliwością poczęcia czyli jak wy to określacie "wpadką".Jeśli już do tego dojdzie to odpowiedzialna kobieta urodzi dziecko a nieodpowiedzialna usunie.

Gość emka2
jestem,,,widze ze dyskusja toczy sie dalej.....

Gość aneczqoo.55
wiesz, nie jestem jakąś fanatyczką religii, z wieloma zasadami się nie zgadzam. Chyba poprzednie wypowiedzi o sterylizacji są słuszne, niech krzywdzą siebie nie innych. swojego zdania nie zmienię :)

Gość autorkaa
W szpitalach na odziałach ginekologicznych dziennie przyjeżdzają kobiety z poronieniami, które bardzo chciały donosić ciążę ale los sprawił, że utraciły dziecko.Nikt nie zrozumie bólu kobiet, które tracą swoje dzieci z niezawinionych przyczyn.I jak tu można zrozumieć kobiety, które popieraja aborcję i dla swojej wygody usówają dzieci.

Gość gucio5
FRANKAZWARSZAWY chociaż jedna mądra kobieta, pozdrawiam

Gość bulwersatisss
Tak sobie pomysłałam, czy da się w ogóle poronić w 4tc biorąc kilka postinorów? hmm wydało mi się to podejrzane...

Gość tweety26
tyle rodzin pragnie miec dziecko a nie moze!!!!!!! jak mozna pozbyc sie malenstwa ktpre nosisz pod sercem??!! ZERO UCZUĆ!!!!!

tweety26 a co mnie obchodzą inni???? czy mną się ktoś martwi??? chcesz na kogoś liczyć licz na siebie, dla niektórych kobiet niechciana ciąża jest jak dla innych nowotwór!!!!! jedni się dziwią że jakbym niechciała kolejnego dziecka to bym poddała się aborcji a ja się dziwię że ktoś pali papierosy a sama nie palę

Gość CZESIO ZGUBIŁ PRZEKLINAKA
FRANKAZWARSZAWY nie ma sensu przekonywać takich kobiet, one by nas na stosie najchętniej spaliły. Szkoda słów.

a co mają powiedzieć kobiety zgwałcone, z chorym płodem??? takich aborcji też chcą zakazać nawet takich kiedy życie matki jest zagrożone, ciśnie mi się na usta wulgaryzm "odpierdolcie się od mojej macicy!!!!!!!!!!!!!"

Gość PIERDOLNIĘTE INKUBATORY

Gość !!!!!
PALAC PAPIEROSY ZABIJASZ SIEBIE!!!!!!! A NIE WIEM JAK MOZNA ZABIC WŁASNE NINARODZONE DZIECKO_SUMIENIA TRZEBA NIE MIEĆ!!!!!

Gość CZESIO ZGUBIŁ PRZEKLINAKA
Dlaczego zakatować? Sa przecież domy dziecka. Idiotki robią z Franki morderczynię

Cały ten wywiad-idę o wszystko, jest wyssany z czegoś większego niż palec... Zwroty i określenia typowe dla nędznej propagandy typu:"Niemy krzyk" Ale wg.mnie tylko to zostaje przeciwnikom aborcji,zmyślanie kłamstwa i wyolbrzymianie....

Gość emka2
Franka nie zrozumiem ciebie i tym podobnych kobiet...no trudno....zegnam zakonczylam juz te dyskusje,pozdrawiam!

ja też mam dziecko, nosiłam je 8 miesięcy w sobie, zaplanowane wyczekiwane :) ale to nie zmieni mojego zdania o kolejnej niechcianej ciąży :) chcę to rodzę nie chcę to usuwam

Gość weź bo się posikam
emka2 NIKT NIE KARZE CI ZROZUMIEĆ TYLKO ODPIERDOLIC SIE OD NAS