Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulwersatisss

Po 3 aborcjach...

Polecane posty

Gość bulwersatisss

Własnie przeczytałam ten wywiad: http://www.yeppy.pl/artykul/5718/1/Do+podziemia+aborcyjnego+schodzilam+trzy+razy/ i szczerze mówiąc trafił mnie szlag...ta dziewczyna mówi o tym tak egoistycznie, bez problemów, jakby dziecko to była zabawka...koszmar!!! nie sadze, aby cos tłumaczylo takie zachowanie...

Gość ich wybor ich sumienie
ich sprawa! Twoje zdanie na ten temat tych dziewczyn nie obchodzi. Ty bys tak nie zrobila? To fajnie. One tak zrobily po co komentowac?

Gość o raaaaaaaaany
ja po prostu nie mogę!!!!!!!!!!!!!1

Gość o raaaaaaaaany
dziecko od chwili poczęcia jest dzieckiem

Gość blim
ona usunęła płód a nie dziecko....

Gość o raaaaaaaaany
tak bo rozum dawno straciła

Gość vbbvbvbvbvc
"mam 8 miesiecznego syna" Który był kiedyś "płodem" 🖐️

Gość emka2
tiaa...wmawiajcie to sobie latwiej bedzie usunac.....a niby co z tego plodu wyrasta?-pewnie ogorek?:P

poza tym czy któraś z was wie z doświadczenia jak wygląda aborcja??? wyrwanie zęba jest gorsze, więc nie przeżywajcie tak strasznie tego zabiegu

ja jestem absolutnie przeciwna gdyz usunieto mi matrwe dzecko którego bardzo pragnełam teram am 2 letniego synka jednakże kazdy robi to z zgodzie z własnym sumeiniem

Gość o raaaaaaaaany
ale jego serduszko bije już od 5 tygodnia, czuję więc sorry

Gość sdtaa
Przecież to tylko płody a nie udzie. Nie rozumiem jak można porównywać aborcję z zabójstwem, to tak jakby zabicie robaka nazwać zabójstwem. Płód to pasożyt żerujący na organizmie kobiety i kobieta ma prawo go usunąć bo nie jest wylęgarnią ani inkubatorem tylko człowiekiem i ma prawo zrobić ze swoim ciałem co tylko chce w tym usunąć pasożyta żerującego na niej.

Gość blim
no właśnie z płodu będzie dziecko....BĘDZIE !

to że bije serce nie znaczy że czuje, układ nerwowy powstaje trochę później bo około 12 tc a do tego czasu aborcje są wykonywane (nie zawsze ale z reguły tak jest)

Gość blim
SERCE NIE ODPOWIADA ZA ZYCIE..ZA ZYCIE ODPOWIADA MÓZG....A TEN WYKSZTAŁCA SIĘ OKOŁO 3 MIESIĄCA I DLATEGO OD TEGO CZASU NIKT ABORCJI NIE WYKONA... oj sorry za caps locka

kościół twierdzi, że płód od chwili poczęcia to dziecko. medycyna twierdzi, że płód można nazwać dzieckiem( nie jestem pewna) ale chyba od 12 tygodnia. ja jestem zdania, że aborcja powinna być legalna. dlaczego kobieta, która zaszła w ciąże bo była tą jedna na 1000 , która zachodzi w ciąże biorąc pigułki anty a nie chce mieć dziecko ma się męczyć? jedni są zdania , że aborcja to zło. drudzy twierdzą, że to tylko zabieg. i jedni drugich nie zrozumieją...

Gość o raaaaaaaaany
to po co się ruc***a żeby być inkubatorem przecież ma świadomość że może zajść w ciąże

niemy krzyk jest stworzony dla katoli, nie ma nic wspólnego z rzeczywistośćą, poszukaj sobie w necie wypowiedzi lekarzy o tym filmie

Nie mam nic przeciwko aborcji jeśli zdarzy się to raz i dana kobieta nie ma warunków na wychowanie tego dziecka ale.... 3 razy to już trochę przesada i jeszcze to jak ona o tym mówi

jedyne co mi przeszkadza w podejściu tej dziewczyny z artykułu to to, że mam wrażenie , że ona aborcje traktuje jak środek antykoncepcyjny...

Gość o raaaaaaaaany
kachna 89 masz rację jedne drugich nie zrozumieją I JA NIE ROZUMIEM

mam dziecko, miałam także usuwaną ciążę, wiem jak to jest i nie mam z tym problemu, a nędzne filmki czy zdjęcia poaborcyjne nie robią na mnie wrażenia, poza tym to moje ciało i moja sprawa :) i jestem ateistką więc opinie kościoła wiszą mi koło dupy

Temat aborcji jest szeroki, i różne są do tego podejścia, dla jednych dziecko to dziecko, dla innych- płód, zlepek komórek Ale jak można po trzykrotnej aborcji tak spokojnie o tym opowiadać, nie mieć żadnych wyrzutów sumienia??? Zeby chociaż autorka sie porządnie zabezpieczała, a nie : ciąża? I co z tego, najwyzej się usunie...

Gość emka2
tak ,ta dziewczyna mowi o tym tak lekko jakby nic sie nie stalo...az zal ze taka osoba tak latwo zachodzi w ciaze :o