Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulwersatisss

Po 3 aborcjach...

Polecane posty

Gość jhjgbkghjkjghjk
"Ja omijam wsiowe baby na odległość wiec nie martw się nie spotkasz mnie " No widzisz, co za pech, ze sobą musisz być całą dobę ;)

Ja się wciąż nie doczekałam odpowiedzi na post o definicji śmierci i zabijania dzieci;) wygląda na to ze się nie doczekam:)

Gość zarodek
Najbardziej kulturalne okazały się zwolenniczki aborcji traktowane jako złe wiedźmy przez ciemnogród. przeciwniczki gdyby mogły zabiłyby nas.Ciekawe co przeciwniczki zrobią swojej córce kiedy ta dorośnie i będzie chciała usunąć? Boję się nawet myśleć o tym:-(.Oczywiście się oburzą że one tak swoich córek nie wychowają żeby dziecko usunęło, jasne:-)

Gość jhjgbkghjkjghjk
Hehehe, złotowłosa, nie poniżaj się więcej ;) Idź sobie dziecko wyskrob, to sobie humor poprawisz

Gość jhjgbkghjkjghjk prostak

prosze bardzo syn - 8 lat syn 2 lata i jakbym teraz wpadła... to bym sie nie zastanawiala

Gość jhjgbkghjkjghjk
"Najbardziej kulturalne okazały się zwolenniczki aborcji traktowane jako złe wiedźmy przez ciemnogród." W ktorym miejscu jest ta kultura? Ciemnogród? :D Zwij jak chcesz. Ciesz się, że twoja matka też była [rzedstawicielką takiego "ciemnogrodu" i cię nie usunęła (a szkoda :D)

Gość jhjgbkghjkjghjk
Ja jeszcze nie mam, bo jestem odpowiedzialna i najpierw chcę przygotować mu warunki, a dopiero potem bawić się w dorosłe życie, bez niespodzianek :)

Racja, nie można się poniżać gadając z plebsem...Jak będę musiała to wyskrobie-rzecz jasna...:) jak naradzie bardzo dbam o zabezpieczanie, gdyż jakoś nie chciałabym tego robić:)

Gość jhjgbkghjkjghjk
Właśnie tak :) Nie codziennie rozmawiam ze wsiurami :)

Gość gryzliiiiii
ty o inteligentnym nicku, smierdzisz mi na odległosc stara panna z dzieckiem tola która msciła sie na kazdej co nie chciała byc inkubatorem....

Gość jhjgbkghjkjghjk
Widocznie nie zabezpieczas się wystarczająco ;)

Gość łojetajejaje
"Ja jeszcze nie mam, bo jestem odpowiedzialna i najpierw chcę przygotować mu warunki, a dopiero potem bawić się w dorosłe życie, bez niespodzianek" A jak wpadniesz za tydzień to urodzisz i nieodpowiedzialnie skażesz je na życie w niedpowiednich warunkach czy odpowiedzialnie usuniesz i urodzisz dopiero wtedy, kiedy będziesz gotowa na "dorosłe życie"??

parle moi łoooo.....zgadza się:) raz miałam stracha, ale jednak da się zabezpieczyć:) Ja Cię chyba kojarzę z topiku o MJ prawda?

Gość jhjgbkghjkjghjk
Nie wpadnę :)

Gość łojetajejaje
Nie ma metody antykoncepcyjnej o 100% skuteczności.

Gość jhjgbkghjkjghjk
To może używaj kilku zamiast jednej?

Gość łojetajejaje
Ale że co? Że niby 99% skutecznośći tabsów + 90% skuteczności gumek = 189%??? Buaahahahahahha:D

Gość zarodek
FRANKAZWARSZAWY i złotowłosa są tu kulturalne jeśli nie widzisz.Strasznie mi przykro i zniszczy to pewnie całe moje życie że życzysz mi żebym się nigdy nie urodził:-) :-)

łojetajejaje Tabsy +gumka=wg.mnie nawet 200%:) Ja sama stosuje tylko gumki plus stos.przerywany i jak widać do tej pory nic...wcześniej brałam tabsy ale organizm zaczął je z jakiegoś powodu odrzucać..jak inne środki hormonalne...Zresztą nawet gumka jest zawsze lepsza niz nic...;)

Gość zarodek
oj tam olać je:-)

miałam w pracy jedną pannicę która zawsze mówiła JA BYM NIGDY NIE USUNĘŁA CIĄŻY, TO MORDERSTWO!!!! poznała chłopaka, zmieniła pracę na nowa, była na okresie próbnym i co się stało, zadzwoniła do mnie czy skontaktuję ja z ginem i ile będzie ją kosztować skrobana bo ona nie może teraz zostać mamą, wyskrobał ją nie zarzekać sie, nie mówić że "mnie to nie spotka" nie znacie dnia ani godziny

chłop wrócił do domu więc idę mu zrobić koryto ;) a potem wyjdziemy na dwór z niewyskrobanym synalkiem ale zerknę tu potem czy rozmowa trwa :) TAK dla aborcji TAK dla eutanazji :D

Gość Sallamandra_plamista
Złotowłosa, chociaż poruszyłaś ciekawą kwestię jak na tę jałową dyskusję. Od kiedy możemy mówić o zabójstwie? Gdyby przyjąć kryteria medyczne, nie możemy mówić na pewno o zabiciu człowieka, gdyż płód nie jest jeszcze w pełni ukształtowanym dzieckiem. Ale czy zabić można tylko istotę ludzką? Czy nazwiemy płód zlepkiem komórek, czy galaretą przypominającą kleksa z zaczątkiem ludzkich cech, to jest to istota żyjąca. Może nie jest to człowiek, ale tym człowiek ma się stać, nie jest to plazma zawieszona w próżni, ale organizm żyjący, niesamodzielnie, ale również, nie z własnej woli pojawił się w macicy, więc pasożytem bym go nie nazwała jak niektórzy. I w sytuacji gdy wiemy, że chociaż to "coś" jeszcze nie czuje, nie myśli, nie ma mózgu, to cały czas się rozwija, cały czas żyje. Może usunięcie tego "czegoś" nie jest zabójstwem ściganym w kodeksu karnego, ale na pewnego usunięcie go jednocześnie go zabija, bo pozbawia go w końcu życia. Po aborcji staje się tylko kawałeczkami martwej tkanki, ale tkanki, która wcześniej egzystowała. Zabicie dziecka? Może i nie. Zabicia życia? No tak, czy to się komuś podoba czy nie. Ale co do aborcji uważam, że powinna być legalna z dwóch podstawowych względów: -są przypadki zagrożenia życia kobiety, kobieta powinna mieć prawo wyboru, czy chce żyć, teoretycznie go ma, ale w praktyce z aborcją w tym kraju jest jak jest. Robi to by żyć. - nielegalne aborcje niosą ze sobą ryzyko, gdy komuś sumienie pozwala na aborcję niech chociaż jego życie nie będzie zagrożone, w końcu katolicy powinny wiedzieć, że sprawiedliwość jest po drugiej stronie i skupić się na swojej koślawej moralności. - aborcja nie powinna być zakazywana przez państwo, jeżeli tylko bierzemy pod uwagę względy religijne. Przecież każdy "prawdziwy katolik" i osoba, która ma taki, a nie inny pogląd na życie i tak nie powinna i nie będzie chciała się poddać takiemu zabiegowi, więc w czym problem?