Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zinnat

jak sadzicie latwiej jest poznac partnera w Polsce czy za granica

Polecane posty

Gość zinnat

Z moich doswiadczen i obserwacji kolezanek wynika ze za granica latwiej jest poznac nowych mezczyzn ale czesto zwlaczcza obcokrajowcy traktuja te znajomosci przelotnie . Natomiast w Polsce moze trudniej jest kogos poznac odpowiedniego ale juz jak sie ta osobe spotka to czesciej jest to trwaly zwiazek . A wy jak uwazacie ?

Ja poznalam mojego narzeczonego po niecalych dwoch miesiacach pobuty w Irlandii. Oczywiscie spotkalismy sie w pubie :P Za kilka dni mija 4 rocznica naszego zwiazku wiec wydaje mi sie,ze okazal sie byc calkiem trwaly ;) Z zadnym Polakiem nie bylam w tak dlugim zwiazku i nigdy tez nie mialam problemow z nawiazywaniem nowych znajomosci w Polsce wiec nie wiem czy Twoja teoria w moim przypadku na pewno sie nie sprawdza :)

Gość niestety wiekszosc polek
zagranica to puste puszczlaksie ktore daja dupy byly obcoktajowcowi bo w poslce nie mialay takiej okazji ,wiec nic dziwnego ze takie ;'znajomsoci '' sa przelotne///

dlaczego nie miały by okazji dawać dupy w polsce?????jakby chciały to by dawały! Moim zdaniem łatwiej o kogoś za zagranicą....:) nie wiem czemu,ale ja tak mam że lepiej mi kogoś poznać jak jestem daleko od domu.Jestem wtedy śmielsza i wogóle....albo tu chodzi o mężczyzn;/ jak dla mnie w Polsce nie ma przystojnych chłopaków;p są przeciętni....no może trafi się 1/100:D ale to tylko moje zdanie:)

Gość Według mnie polscy
mężczyźni są gorzej niż przeciętni, ale to takie moje bardzo subiektywne zdanie, bo nie mieszkam ani w UK, ani w Irlandii - czyli tam gdzie tych ładnych mężczyzn też jest niewielu, są raczej bardziej zróżnicowani niż ładni, ale nie tak mali, otyli i bezwłosi jak Polacy - tylko na północy kontynentu, a to już wyższa półka jeśli chodzi o męską urodę. Swoją drogą, widziała któraś z was kiedyś Duńczyka w Kopenhadze??? :D 'Szczena opada' do ziemi. ;)

Gość Jeden na stu
@ Wedlug, to mieszkasz w Kopenhadze i nasmiewasz sie z Dunczykow? Oj, nieladnie.

Gość Według mnie polscy...
Nie :) Napisałam, że 'szczena opada' do ziemi na ich widok, bo są piękni jak młodzi bogowie. :) Serio.

Gość Jeden na stu
Heh, ale ja tutaj mieszkam :)

Gość Jeden na stu
W sumie, nigdy sie chlopcom nie przygladalem :D

No to proponuję zacząć. ;) Zresztą ich panie podobnie. Śliczne są. Ja ci się żyje w KPH? :) Piękne miasto. ...Amagertorv, Nyhavn. ...Uwielbiam. :)

Gość Jeden na stu
Ja najpierw przeprowadzam ich psychoanalize ... zatem juz nie jest tak kolorowo ;) DK, bejbe, DK.

A gdzie dokładnie w DK, skoro nie w KPH? :) No i nie odpowiedziałeś na moje pytanie - więc ponawiam (aczkolwiek zmodyfikowane) - jak ci się żyje w twoim mieście/wiosce w DK? :) Ale wizualnie to przyznasz chyba, że Polka się do Dunki nie umywa jednak? :)

Gość Jeden na stu
Fyn. Gdyby rodzice kazdej Polki mieli miesieczny dochod 18 000zl netto, a ona, pozniej, zaczynawszy prace, otrzymala 8000zl netto ... to byloby to samo ;) Widzisz ... dla Ciebie tylko wyglad ... ale zadaj sobie pytanie ... kto sie tak stroi dla innych? - osoba, ktora potrzebuje uznania ... a to swiadczy o slabosci.

Gość Jeden na stu
P.S. ja zawsze swietnie wygladac :classic_cool:

Hej, no przecież nie o ciuchy i kasę pytam, tylko o cechy fizyczne. Ciuchy to sprawa drugorzędna. Co komu po ciuchach jak urodą nie powala. :) Moim zdaniem Polki są dużo mniej urodziwe od Dunek.

Gość Jeden na stu
Heh, a co komu po urodzie ... jak tylko tym powala? ;) Dziekuje za wymiane zdan.

PS ja sobie wyobrażać

PS ja sobie wyobrażać :classic_cool:

Dlaczego piszesz, że tylko tym "powala". Eee tam, bardzo wiele z tych kobiet jest inteligentnych, wykształconych, grzecznych. No co ty? Znam sporo i wiem o czym piszę. :)

Gość Jeden na stu
Tak tylko uswiadamiam, ze nie ma co generalizowac :) Oceniasz na podstawie wlasnych doswiadczen. Hehe ... grzecznych :)

Mowa była o cechach fizycznych, więc wyraziłam swój pogląd/zdanie w tej kwestii. :) Żeby nie było, sama jestem kobietą, Polką i mogę śmiało i krytycznie ocenić rodaczki, w tym siebie, bo wszystkie tak czy siak jesteśmy do siebie podobne. Nie podoba mi się w naszej rasie niski wzrost i wielkie okrągłe twarze, oraz to że z latami nasze ciała zamieniają się w okrągłe małe piłeczki lub kwadraciki, no chyba że mocno się nadwyrężamy by do tego nie dopuścić. U mężczyzn polskich podobnie - nie podoba mi się tusza (szczególnie piwne brzuszyska są szpetne), niski wzrost,okrągłość twarzy, tłuste karki i centymetrowe fryzury. Może jestem surowa w ocenie, ale serio - to dla mnie ogromny turn-off.

Grzecznych, w sensie uprzejmych na co dzień. :) Nie mam na myśli tego co robią na piątkowych imprezach po 4 drinku. :P

Nie wiem jak Dunki,ale Norwezki i Szwedli na pewno nie dorownuja Polkom. Moze uzywaja drozszych kosmetykow, nosza markowe ubrania ( i nie mam tu na mysli jeansow Levisa ;)),ale wszystkie sa takie same. W ogole charakteru w nich zadnego nie widac... A faceci Skandynawowie sa jak na moj gust za bardzo metroseksualni. Lubie jak facet dba o siebie,ale nie chce,zeby moj facet ukladal swoje wlosy dluzej ode mnie przed wyjsciem do pracy.

Wedlug mnie, Ty chyba niskich facetow nie widzialas ;) Polakow na tle innych narodowosci zaliczylabym do wysokich, nie wielkolodow :P, ale do wysokich.

Ewelina, w Szwecji chłopaki mają włosy jakby w nich piorun strzelił. :D Noszą prawie identyczne fryzury jak fińskie dziewczyny! :P Mam chłopaka z Helsingborg i mu nie pozwoliłam nosić tej badziewnej fryzury, ale jego dwaj młodsi bracia takie noszą. Ugh :o :)

No są dla mnie niscy. :) Pół życia spędziłam wśród ludzi którym sięgałam do pachy ...no w najgorszym wypadku do żeber. :) A mam 160 cm, więc nawet obcasy nie dawały rady.

A w Polsce z każdym panem mogę rozmawiać twarzą w twarz, bez zadzierania głowy i stawania na palcach. ;)

Moj ojciec ma 183cm wzrostu, jeden brat 185, drugi 178 wiec do karlow bym ich nie zaliczyla ;) Kiedys mialam chlopaka w Polsce,ktory mial prawie 2 metry wzrostu i po kazdym spotkaniu bolala mnie szyja :P ;) Teraz jestem z Irlandczykiem i on jest jednym z najwyzszych facetow jakich tu poznalam, bo ma jakies 194cm a jego koledzy na ogol tak okolo 170-175 wiec sa niscy.

A i ostatnio jeszcze jakąś modę w tej nieszczęsnej Szwecji wymyślono, że chłopaki zakładają jakieś frotki na nogawki od spodni. :o Pewnie widziałaś?

Nom ja wśród takich po 190-210 spędziłam lata studiów. Nie było kolorowo, oj nie. ---> Szyja. No bo ileż można? :D Ale w Polsce widzę, że średni wzrost chłopaków to 170-185 cm. Rzadziej więcej. Masz wysoką rodzinę. W mojej najwyższa osoba ma 185.