Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abby500

sex, ciąża, brak małżeństwa, miłość, religia

Polecane posty

Gość Abby500

Prawdopodobnie jestem w ciąży, zrobię test jeśli okres nie pojawi się za parę dni. Trudno mi powiedzieć ile się spóźnia, gdyż ostatnio mi się przesunął i nie jestem pewna czy na stałe. To jednak nie ważne. Jeśli jestem w ciąży to wiem, że ojciec dziecka mnie nie zostawi i fakt, że przypadkiem, ale dziecko było by poczęte z miłości. Jesteśmy niewątpliwie za młodzi na dziecko, ale zdajemy sobie sprawę z konsekwencji jakie niesie ze sobą sex. Teraz czas na moje pytanie. Jak dziecko z "nieprawego łoża" jest postrzegane w biblii jeśli rodzice mimo, że nie są małżeństwem, planują wspólną przyszłość, a dziecko jest owocem miłości? Drugie pytanie kieruje do osób wierzących, jak oni osobiście postrzegają tą sytuacje, opierając się na biblii oraz własnych poglądach? Miło widziane również fragmenty z biblii, wystarczy samo podanie rozdział i wersu.

Gość wybacz, ale...
ty się dobrze czujesz?????????????? Co ma piernik do wiatraka???

Gość dziecko takie...
z urzędu uznawane jest za dziecko z "prawego łoża" i macie automatycznie ślub biblijny. Czyli że nie musicie już żadnego innego zawierać, bo biblia wam wszystko wybaczy. Oprócz tego twoj "mąż" może mieć jeszcze inne żony, bo w starym testamencie tak można było. Odpowiedź adekwatna do pytania :) Dziecko ile ty masz lat????

Gość co za ludzie...
może ona ma religijnych rodziców i chce wiedzieć jak będzie przez nich postrzegana, albo coś w tym rodzaju, może szuka argumentów na swoją obronę, by pokazać im, że małżeństwo nawet dla Boga nie jest ważne jeśli dziecko jest jak to napisała Abby500 owocem miłości, a rodzice chcą być razem i je wychować, to te wasze wypowiedzi świadczą o niedojrzałości psychicznej, albo po prostu braku empatii, uważam, że skoro nie jesteście w stanie odpowiedzieć na jej pytanie to po co w ogóle piszecie!