Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wygrywa

Dlaczego się tak użeracie? Nauki ścisłe vs humanistyczne

Polecane posty

Gość zgłoś gdzie kupowałaś
"bjkrrdcutcyc czytaj ze zrozumieniem humanisto. Bylo napisane INNYCH co wyklucza, ze wlsanej" czytaj ze zrozumieniem GENIUSZU MATEMATYCZNY, że napisałam CHYBA WŁASNEJ (w domyśle TWOJEJ) :O

Gość bjkrrdcutcyc
ale wiecej talentu i bystrosci potrzeba do opanowania nauk scislych. I tyle w tym temacie.

Gość a ja powiem wam tak
Sama jestem na kierunku raczej ścisłym, ale nie wyobrażam sobie życia bez dobrze napisanej książki, czy fascynującego filmu.

Gość myślim że to niedobrze
dobre na pracę doktorską "Opisz wpływ huujanistów na rozwój ludzkości". Zagadnienie wymagające dużego wkładu własnego, bo ciężko coś wymyślić

Gość nic nie wygrywa
ale wiecej talentu i bystrosci potrzeba do opanowania nauk scislych. No nie jestem tego taka pewna. Talent jest lub go nie ma, można mieć jedynie większe lub mniejsze predyspozycje do którejś z dziedzin. Na kierunku humanistycznym nikt ci nie wbije do głowy wyobraźni czy talentu. Ale prawdą jest, że wiele osób bez predyspozycji idzie na kierunek humanistyczny z myślą, że tam jest łatwiej. I przez to później czytamy w gazetach artykuły napisane na poziomie podstawówki :O