Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hormonka

co sądzicie o związku ze starszym o 20 lat mężczyzną?

Polecane posty

Chyba lepiej być w dobrym związku ze starszym o 20 lat, niż z rówieśnikiem w złym. Jednak w takim wypadku uważam, że straszy partner powinien pozwolić odejść młodszemu, jeśli kiedyś tego zapragnie :-).

Gość ludzie ludzie ludzie
uważam że starsza pani nie powinna się wypowiadać bo temat jej nie dotyczy , 0:1 dla mnie ,a po za tym co wy wiecie o miłości 2:0

Gość an26kaa
jeżeli masz już wątpliwości to znaczy ze nic z tego nie będzie. Facet jeśli jest rozsądny (a na pewno w tym wieku jest) to sam o tym tez myśli. Ja spotykałam się z facetem 13 lat starszym ode mnie i to on mnie zostawił ze względu na to co by było za ileś tam lat. No i dobrze bo mam przy boku mężczyznę mojego życia (w moim wieku)

Gość wertyuik
pod warunkiem że oboje sa dojrzali!!!

Gość Do pewnego czasu
Do pewnego czasu jest dobrze, ale później z każdym rokiem widać i czuć tę różnicę wieku. Mam 49 lat, mój od 22 lat mąż 63 lata. Córka studiuje, wyjechała z domu. Mam dobrą pracę, różne zajęcia sportowe. Mam wielki apetyt na życie. A mój mąż wyraźnie zaczyna "siadać". Ja chcę iść na spacer, on woli jechać samochodem. Ja chcę iść na basen, on woli siedzieć z książką itp. Nasze drogi zaczynają się rozchodzić. Widać to wyraźnie. Sama miłość nie wystarczy.

Zgadzam się, że z czasem duża różnica wieku staje się coraz bardziej widoczna. Jednak obraz, który przedstawiasz nie jest do końca prawdziwy. Bo ile rówieśniczych małżeństw przeżywa razem 22 lata? W ilu spośród nich, facet woli chodzić na spacery z żoną od jazdy samochodem? Po wielu latach małżeństwa drogi partnerów zaczynają się rozchodzić, a powody bywają tu bardzo różne. Tak czy owak, zawiązanie stałego związku to poważna sprawa i zawsze warto się trzy razy nad tym zastanowić, zanim podejmie się odpowiednią decyzję. Z drugiej strony, gdyby ludzie podchodzili do tego z dużą rozwagą, ilość związków spadła by drastycznie. Ale wbrew temu co mówi kościół, to chyba nic złego :-).

Gość w3ehjkkhgjb, i
gratulacje! dobry wybór!