Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiza25

ZWYRODNIENIE SIATKÓWKI.SZUKAM INFORMACJI...

Polecane posty

Gość luiza25

Witam mam problem, lekarz wykrył u mnie zwyrodnienie siatkówki czy ktos z was ma podobny problem, jestem załamana bo lekarz powiedział ze mam stadium zaawansowane , czekam na ostateczną diagnozę

Gość lodzik lodzik lodzik
niestety, chciałem wkleić linka, ale za każdym razem jak próbuję, pisze mi że wiadomość zostala uznana za spam. Rada z mojej strony: poszukaj pomocy na innych forach, bo to jest gówno a nie forum.

Gość iiii masz rację
:-o

Gość iiii masz rację
zwyczjnie wpisz w google

Szczegółow nie podam ale czytałem ze większośc chorób spowodowana jest zatruciami albo niedoborami-poza mikrobami i promieniowaniem:classic_cool:.Dlatego radzę stosować zdrową dietę:classic_cool:.

Gość Svietlana Kuznicova
zdrowa dieta lekarstwem na zwyrodnienie siatkówki :o Jesteś debilem

Gość ja jestem ruda więc
ja mam zwyrodnienie siatkówki ,ale typu ,,kamienie brukowe" i jest niegroźne trzeba tylko isc na laser jak siatkowka sie odkleja. Najgroźniejsze jest barwnikowe bo może prowadzić do utraty wzroku

Witam. Mam także zwyrodnienie siatkówki plamki żółtej (nie związane z wiekiem AMD) Byłem u lekarzy w Łodzi, Warszawie i Poznaniu gdzie wykonano mi kompleksowe badania i wykryto wadę wzroku. Niestety na chwilę obecną nie ma na to lekarstwa. Dieta - oczywiście , bogata w witaminy, ryby itp. Dieta pomaga w częściowym zatrzymaniu rozwoju choroby. Biorę także NUTROF TOTAL - posiada dużo Luteiny. Pozdeawiam i także czekam na wypowiedzi i jakieś "lekarstwo"