Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PeaSorela

wlew kontrastowy

Polecane posty

Witam, Za kilka dni będę miała wlew kontrastowy jelita grubego. Czy ktoś z was miał już to badanie ? Chciałabym zadać kilka pytań... czy picie płynu dzień przed wystarczająco oczyści organizm ? Lekarz nic nie mówił o lewatywie a ja chciałabym tego uniknąć...pozatym czy ja mam się w gabinecie tak całkiem rozebrać? pamiętam,że na kolonoskopii pielęgniarka dała takie fajne gatki z dziurą z tyłu. I od razu są wyniki ? Radiolog , który przeprowadza badanie może wypisać L4 ? co jeść 2 dni przed badaniem ? pomóżcie.

Gość Kiniakiniak
Ja miałam robioną kolonoskopie i nie jadła nic tylko piłam wode przez 4 dni lewatywe miałam robioną tylko 1 raz, choć wiem że robią wiecej razy. jak coś to pytaj

Gość Kiniakiniak
PeaSorela fortrans to dobry proszek do rozpuszczania, bo ten kontrast który dostaje sie za free w szpital jest ohydny w piciu, sam lekarz mi mówił

Tak tak ja wiem,ze mam sie tak przygotowac jak do kolonoskopii czyli fortrans, pamietam,ze dzień przed kolonoskopią zjadlam rano kisiel, o 13 bulion a od 16 piłam płyn przeczyszczający ale teraz chyba zacznę od godziny 14 , zeby predzej to ze mnie zeszło.Lekarz kazal mi tez po wypiciu forransu raczej ograniczyc płyny no ale bede taka "pusta w środku" ze jak nie bede mogla pic jeszcze to w ogole uschne.raczej chodzi mi o kwestie czy sam fortrans wystarczy czy jeszcze zrobic lewatywe..? No i pozostale pytania z tematu.