Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mani_a3

monstera

Polecane posty

Gość mani_a3

Witam wszystkich ja tak pierwszy raz choc już od dawna sobie tyu zaglądam czytając rady i je STOSUJĘ kwiaty mam boskie dzięki waszym radom ,ale jesienią kupiłam monsterę od dawna na nią chorowałam i wreszcie kupiłam niestety niby nic się z nią nie dzieje ale słabo rośnie fakt że stoi w małym pokoju gdzie obok niej rośnie jeszcze asparagus ozdobny,difenbachia duża ,fikus sprężysty czy jakoś tam dwie palmy czamedory (koralowe)no i szeflera.czy to że ma ciasno ma wpływ na wzrost monstery czy ja po prostu panikuję a kwiatki te zajmują około 1,5m2

Gość czy ciebie doszczetnie
pojebało? na chuj sobie mieszkanie tyloma chwastami zawalać?

Gość a w sobote!!!
moja monstera rosnie wysmienicie, kupiłam ja jakieś poł roku temu a juz podwoiła swój wzrost, liście rosną piękne duże, z dziurkami (odpukać, by nie zapeszyć :)) stoi u mnie na stole w pobliżu okna, obok hoi, na parapecoe mam chamedorę, 2 drzewka szczęscia i kaktusy myślę, że powinnas spróbowac przestawić kwiata w jakieś inne miejsce, bardziej naświetlone może, częściej podlewać (ale mniejszą ilością wody) no i w pomieszczeniu nie powinno być zbyt gorąco ( ja zawsze na noc zakręcam kaloryfer ) na pocieszenie powiem Ci, że u mnie wcale nie rosną fikusy, scindapsusy i wszelkiego rodzaju paprotki widocznie każdy pokój ma specyficzny klimat odpowiedni dla danej rosliny trzeba po prostu poeksperymentowac, który kwait najlepiej bedzie się czuł myślę o kolejnej monsterze :) powodzenia🖐️