Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominiczka12345

Dieta

Polecane posty

Gość Dominiczka12345

Chciałabym schudnąć gdzieś około 8 kg. ale niestety brak mi finansów na dietetyczke.. chciałabym by ktoś z Was mógłby mi diete ułożyć.. Byłabym bardzo wdzięczna

Gość agnieszka_f
Dominiczka12345, napisz coś więcej o sobie. Ile masz lat, ile wzrostu, czym się zajmujesz i ile masz wolnego czasu. Dieta powiina być zbilansowana, żeby nie dopuścić do niedoborów pokarmowych, bo skutki mogą się pojawić z opoźnieniem, a chodzi o to w diecie, żeby zadowalający efekt utrzymywał sie długo.

Gość Dominiczka12345
więc mam 15 lat 150 cm wzrostu 55,5 kg wolnego czasu mam troszke i chodzę 4 razy w tygodniu na siłownie poćwiczyć :))

Gość agnieszka_f
Prawde powiedziawszy, to 15 lat to troche wczesnie na jakies radykalne odchudzanie (nie bierz do siebie, ale wiesz napewno o tym ze mlody organizm rosnie blabla) :) Poza tym, Twoja waga i BMI mieszcza sie w normie, aczkolwiek w jej gornej granicy. Po zgubieniu 8 kg byblabys na granicy niedowagi-normy. Jesli juz chcesz zgubic pare kilo, to pomysl jak to rozplanowac, nie wiecej niz 1kg na miesiac, ma byc systematycznie ale skutecznie. Nagly zryw i glodowka moze spowodowac, ze zacznie Ci brakowac witamin i mikroelementow, pogorszy sie cera, wlosy... Na silowni wykonujesz cwiczenia pod okiem trenera? Moze wazysz tyle z powodu trenowania, bo miesnie waza wiecej niz tk. tluszczowa...

Gość Dominicyka1234
tak.. pod okiem trenera :) i chcę schudnąc najbardziej z ud mam 56 cm wiec to duzo.. nie mam miesni.. i jak z tą dieta?