Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elwe

Jak żyć z cholerykiem?

Polecane posty

Witam,moim problemem jest siostra która jest choleryczką i na wszystkich się wyżywa.Jest jakaś niestabilna emocjonalnie i wykańcza tym całą rodzinę.Każdy boi się jej gniewu.Przynajmniej kilka razy w miesiącu robi takie jazdy,że aż dom się trzęsie w posadach,co mogę zrobić?Mam dość jej agresji!

Wiem coś o tym :) My z narzeczonym mieszkamy z moimi rodzicami. Moja mam jest straszną choleryczką i zauważyłam że ja też coraz częściej mam takie napady :P Ale mama jak wpada w szał to trzęsie się cały dom... Fakt faktem jest ciężko wytrzymac z takim człowiekiem .

Gość ojojojojoj
mam na to bardzo prosta rade- jesli dochodzi do takiego napadu, nie podejmuje sie rekawicy.Najlepiej powiedziec, ze sie wychodzi do znajomych, do kina, kawiarni.Wariat niech zostanie sam w domu. Jak skonczy mu sie wariactwo, niech zadzwoni na komorke.Wtedy mozna wrocic .Ale jak juz glupota minie mu. Nie bac sie nazywac tego po imieniu. Osmieszyc przed atakiem. Przy nim , powiedziec, o jego problemach znajomym. Wychowalam tak choleryka ......serio.

Ale to jest dorosła kobieta,która ma już swoje dziecko.Facet jej robi wodę z mózgu,pomieszkuje z dzieckiem raz u niego raz u nas (mieszkam z rodzicami),ale to co ona wyprawia jest nie do przyjęcia.Najgorsze jest to,że moja mama jest bardzo wrażliwa i jeszcze choruje na nadciśnienie i po każdej takiej "zadymie" czuję się coraz gorzej a ja mam ochotę "udusić" siostrę.Jej dziecko robi się coraz bardziej nerwowe jak widzi te jej akcje...

Gość ojojojojoj
to nie wpusczac jej do domu .Zmienic zamki, niech siedzi u faceta. Proste.Co mama nie ma silnej woli? Nie rozumiem tego. Dla mnie choleryk jest pikus.

Gość gość
moja córka to choleryczka i mam dość jej ataków na mnie wyzwisk i chamstwa z jej strony,potrafi być jednocześnie doskonałą manipulatorką i udawać przed ojcem pokrzywdzoną nie wiem jak z nią postępować

Gość gość
choleryczka nie wyzywa i nie obraża, tylko nieraz sie wkurza sama na ssiebie, ale to łagodny objaw i bardzo kulturalny zmojej strony.choleryk facet to co innego.Nie jestem choleryczka , :D

Gość gość
choleryczka udawaczka ?masz cos złbem wywalajac temat sprzed 4 lat.Uwielbiam takie kobity