Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdx

do jakiego kształtu twarzy pasują blond włosy?

Polecane posty

Gość gfdx

tak właśnie się zastanawiam nad zmianą fryzury (krótkie włosy), i chciałam sobie jeszcze ufarbować włosy, fryzjerki mi mówiły, że mam raczej okrągłą twarz (nie uwydatnione kości policzkowe), zawsze jak farbowałam to na czarno, ale teraz zastanawiam się nad innym kolorem, może blond, albo chociaż pasemka Co myślicie?

Gość KokoK
Moim zdaniem jasne pasemka na ciemnych krótkich włosach postarzają i wyglądają wiejsko :) a na podstawie samego kształtu twarzy ciężko doradzić.

Gość qwertyertyujk
ps czarny tzw kruczoczarny kolor wyglada kiczowato, jesli chcesz miec czarne/ciemne wlosy to idz do dobrego fryzjera ktory zna sie na mieszaniu farb, w tej chwili odchodzi sie od farbowania jednym kolorem bo kolor jest wtedy 'plaski' wyglada to nienaturalnie i tanio.

Gość gfdx
wiesz, ja farbowałam na taką granatową czerń, mieszanie farb mówisz czyli jak w jednym miejscu taki a w innym inny kolor czy chodzi Ci o uzyskanie odpowiedniego odcieniu?

Gość qwertyertyujk
o uzyskanie odpowiedniego odcieniu poniewaz w naturze wlosy maja inne odcienie, widac roznice miedzy wlosami farbowanymi a naturalnymi i nie mowie tu o odroscie. wlasnie taka krucza czern to masakrator, naprawde niewielu osobom pasuje bo bardzo wyostrza rysy, podkresla niedoskonalosci cery itp niczego nie sugeruje, co kto lubi

Gość Anq26
Nie rób na blond bo będziesz pyzą. Poza tym jak masz teraz farbowane ciemne to mała szansa, że wyjdzie ładny blond i do tego zniszczysz włosy. Proponuję iść do fryzjera (sama tego nie zrobisz) i niech Ci je lekko zdekoloryzuje i zrobi ciemny brąz. Jeżeli masz brązowe oczy to taki ciepły, złoty, a jeżeli inny kolor to taki ciemny kasztan.

Gość gfdx
no może rzeczywiście w blond wyglądałabym jak pyza, a farbowałam sobie włosy już jakiś czas temu, włosy odrosły i teraz mam swój naturalny kolor brązowy, oczy mam zielone hmm może ten ciemny kasztan byłby dobry...

Gość kasztan by pasował albo
karmelowa lub mleczna czekolada.

Gość gfdx
a co myślicie o kolorowej trwałej? podobno coś takiego jest, a ja mam słabość do kręconych włosów :P

Gość gfdx
tylko nie wiem czy trwała będzie dobrze wyglądać na krótkich włosach...

Blond pasuje raczej do każdego kształtu twarzy,czasami tylko mogą niektóre odcienie nie współgrać z karnacją,kolorem brwi itd,z tym że trzeba brać poprawkę na to,że blond zmiękcza,odmładza,łagodzi rysy,więc jeśli ma się urodę dziecka to trzeba sie zastanowić,czy zależy nam za wzmocnieniu takiego wrażenia...

Gość gfdx
no ja mam właśnie taką dziecięcą urodę - heh jak miałam 24 lata ekspedientka nie chciała mi piwa sprzedać bo na 16-tkę wg. niej wyglądałam :D