Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocna sasiadka

Dla mam ktore moga i chca pomoc

Polecane posty

Gość Pomocna sasiadka

Zapytam jeszcze raz czy sa osoby ktore moga bezinteresownie pomoc?

Gość balkanana
oczywiscie ale zalezy w czym ci pomoc? jaki masz problem?

Gość dla handlary wszystko jedno
przestan zakladac tyle topikow 😠 najwidoczniej nikt nie zamierza nabijac ci kabzy poszukaj innego zrodla zdobycia ciuszkow na allegro :P

Gość Pomocna sasiadka
chcialabym zorganizowac pomoc dla kobiety samotnie wychowujacej dziecko

Gość Pomocna sasiadka
dla handlary wszystko jedno ciezko jest zrozumiec trudne zycie innych

Gość balkanana
oczywiscie. jakiego rodzaju pomocy przy organizacji pomocy oczekujesz? ja moge tej pani zaopiekowac sie dzieckiem (jestem z krakowa, ale dojade do pobliskich miejscowosci). moge tez pomoc ugotowac, posprzatac, aby miala chwile czasu dla siebie.

Nie jest mi ciezko zrozumiec problemow innych Ale nie jestem naiwna aby wyslac w ciemno ciuchy obcej osobie Dobra, gdzie mieszkasz? Moze uda mi sie zweryfikowac twoja prawdomownosc a wtedy chetnie pomoge twojej sasiadce :-)

Gość balkanana
ale zaraz, gdzie ona napisala, ze chodzi o wysylke ciuchow?:O pisala, ze chce pomocy bo chce zorganizowac pomoc dla samotnej matki, czyli pomoc przy pomocy jak zrozumialam.:O

nie zakladaj ciagle nowego tematu ,podbijaj poprostu i napisz skad jestes to ulatwi sprawe gwarantuje

Gość balkanana
moznaby rzeczywiscie zorganizowac jakas grupe wsparcia, pare kobiet ktore przyjda ze swoimi pociechami, dzieci beda sie razem bawic, panie poplotkuja, ugotuja cos, moze posprzataja, moze zajma sie dzieckiem jak samotna matka pracuje - mozliwosci jest wiele. tylko skad jest ta pani?

Gość balkanana
autorko powinnas byla od razu napisac, ze chodzi o pomoc materialna. ja myslalam, ze ta samotna matka potzrebuje pomocy np. przy dziecku, bo nie ma z kim zostawiac itp.:O

Gość Pomocna sasiadka
jezu ludzie jacy wy jestescie dziwni. poszukajcie sobie tematu z wczoraj wszystko opisalam. znow to samo. jest grupa ludzi ktorzy ciagle chca pomoc za nic za zwykle slowo DZIEKUJE a wy zaraz piszecie o sprzedarzy na allegro. Ktory madry poda swoje dane zeby potem sprzedac? no wlasnie!

Gość Pomocna sasiadka
zalosni co po niektorzy.

Gość balkanana
autorko nie masz sie co unosic. ja niestety nie moge pomoc w sposob, jaki oczekujesz, chetnie podzielilabym sie z ta pania swoim wolnym czasem, bo mam go duzo, ale w sposob materialny pomoc nie moge. ale skoro juz zakladalas podobne tematy i spotkaly sie z krytyka, to moze poszukaj innych stron w google? sa strony, na ktorych ludzie wymieniaja sie uzywanymi rzeczami badz oddaja uzywki potrzebujacym - za free.

Napisz skad jestes. Na pewno znajda sie dziewczyny z tego samego miasta, mozna sie umowic, zweryfikowac wszystko i wtedy ewentualnie przekazac ciuszki. Wiec...powiesz nam skad jestes???

Gość Pomocna sasiadka
Może opiszę te sytuację jeszcze raz. Unikne w ten sposób pytań. Od kilku lat mieszkam w dzielnicy która nie słynie z tych należących do prestiżu. Mieszka obok mnie przesympatyczna kobieta, nie oceniam jej wizerunku, kobieta przed 30stka przeciętna taka jak większośc z nas. Odkąd pamiętam zawsze miła, uśmiechnięta chociaż nie miała lekko, nie wiem czy maż czy partner to alkoholik ciągłe awantury, krzyki i płacz. Nie wiem czy planowali dziecko (nie chcę w to wnikac tymbardziej Was o to prosze) w każdym razie widac było brzuszek. Co sięokazało facet nie wytrzymał tego i poprostu poszedł niewróciwszy już. Została sama, dziś dzieciątko ma hmm ze 3 miesiące już a ona mieszka w zadłużonym mieszkaniu z dnia na dzień. Bieda, że aż piszczy ale sie stara, dziecko zadbane, czyste, nie jest głodne ale brakuje jej wszystkiego. Dostaje rodzinne i to są jej chyba jedyne pieniądze. Ja i jeszcze kilka rodzin pomagamy jej jak tylko się da, ale ona wstydzi się brac. Chce udowodnic sama przed soba że sobie poradzi. Wierze w nią wiem że daje radę ale chciałabym jej troche pomóc, poleprzyc jej byt.

Gość slawietta
to bardzo milo ze chcesz pomoc tej dziewczynie ale tu chyba pomocy nie znajdziesz

Gość Pomocna sasiadka
Tez ta zauwazylam.

Gość balkanana
autorko ale sama piszesz, ze ta pani nie chce przyjmowac pomocy. tzn nie chce rzeczy? wstydzi sie brac pieniadze, ubrania czy jedzenie? mysle, ze tym bardziej nie bedzie zachwycona jak zobaczy paczke z wiekszej zbiorki. tu trzeba wymyslic cos innego.

autorko odpisalam na ktoryms temacie nie chce mi sie pisac tego samego znowu a tematow juz jest 3

Gość Pomocna sasiadka
A powiedzcie moze ktos wie jak to jest z mopsem?

tzn co konkretnie chcesz wiedziec na temat mopsu? a jak sprawa wyglada z alimentami?

Gość h,jg,hjg
z mopsem jest tak, ze trzeba tam isc

Gość Pomocna sasiadka
co do alimentow to nie mam pojecia, watpie zeby chciala szukac tego goscia a po drugie z czego on by wziol pieniazki. Czy do mopsu moglabym np isc ja i przedstawic sytuacje tej rodziny? Do opieki sie nie wybieram nie chcialabym jej zaszkodzic, jakby zobaczyli w jakich ona warunkach mieszka to kto wie czy by jej dziecka nie zabrali

sprawe o alimenty niech zalozy ,dostanie od panstwa do mopsu neich idzie sama ,Ty nie zalatwisz nic za nia nie uwierze w to,ze jest matka ktora nie ma ciuszkow dla dziecka czy mleka ale unosi sie honorem i nie pojdzie po pomoc gdyby o moje dziecko chodzilo to pewnie poszlabym na zebry zeby mialo co jesc a jesli jest tak jak piszesz....to brak mi slow i chyba szkoda mojego czasu,bo jesli dam rzeczy to ich nie wezmie bo uniesie sie honorem:o odpisalam Ci na ktoryms z porzednim topiku czekam na odp

Gość Pomocna sasiadka
Nie wiem nic mi nie wiadomo na ten temat. Porozmawiam z nia po poludniu zaprosze ja do siebie powiem jak sprawa wyglada. Moze pomoge jej jakos stanac na nogi