Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sewyx

Operacja przegrody- Nie ma czego sie bać

Polecane posty

Witam wszystkich, chciałbym podzielić się kilkoma wrażeniami i doświadczeniem po-operacyjnymi Wszystkich cierpiących z tym problemem namawiam do poddanie się takiemu zabiegowi, wiadomo że nie jest to nic przyjemnego i polecam pełną narkozę-kładziemy się na stole i budzimy po wszystkim-bezstresowo.Jedyne co jest nie przyjemne to pieczenie pooperacyjne nosa ale na to są leki przeciw bólowe i wszystko da się znieść.Gorzej tylko z tym że po takim zabiegu krew spływa po gardle i co kawałek trzeba tą krew wypluwać żeby nie połykać ponieważ żołądek nie strawi krwi i w przypadku przełykania krwi do żołądka mogą wystąpić a raczej na pewno wystąpią wymioty, więc lepiej to wypluwać Na drugi dzień lekarz zdejmuje na opatrunek a dokładnie wyjmuje tampony z nosa-troszkę poleje się krwi.. ale to normalka po takim zabiegu bo wszystko mamy tam świeże i nie zagojone przecież.Czasem występuje temperatura 37-38 ale to tez normalka,na drugi dzień powinniśmy wyjść i kurować się w domu.Mnie najgorzej denerwowały i przeszkadzały te skrzepy krwi zaschnięte w nosie-kiedy to się skończy?..myślałem... różne rzeczy wypadają wtedy z nosa więc nie stresujcie się wszystko wygoi się po 4-6 tygodniach.Powiem Wam że wartko to zrobić i nie męczyć się wszystkich którzy się boją chciałbym uspokoić że nie jest to nic strasznego a na pewno nie tak poważne jak operacja na sercu,Nie ma co się męczyć marsz na zabieg :)...A więc czytaliście pewnie nie jedno na ten temat operacji przegrody nosowej i każdy ma inne doświadczenia z tym związane ja powiem szczerze to NIE MA CZEGO SIĘ BAĆ :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować