Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nimfa...

Co sądzicie o yorkach?

Polecane posty

Bardzo podobają mi się te psy, ale podobno ciężko je nauczyć czystości i są hałaśliwe...napiszcie jakie opibnie o nich słyszeliście

Gość ojojojojoj
ja mam Yorczka -Zuzie .I kocham ja nad zycie.

Gość mi na nic nie
każdy york którego znam to mała wredota. Pieski raczej nie należą do słodkich

Gość spasiona Iwona ze wsi
mają małe kutasy, no i na jeźdźca nie mogę z nimi bo mam troche cialka

ja tez mam yorka, i tez ma na imie Zuzia :D ;) , ma juz 8,5 roku. Nie jest zadna wredota, nie jest halasliwa (jak zaszczeka raz na tydzien to jest max jej mozliwosci), nie sika w domu (uczylam ja od "malego" wychodzic na dwor) , przewaznie przelezy caly dzien, ale tez lubi sie bawic :) . Uwazam ,ze do mieszkania to idealny pies, bo wiekszemu raczej przeszkadza jak nie ma sie gdzie wybiegac. A te psiaki to takie typowe "kanapowce".

Gość ojojojojoj
moge sie wypowiedziec o swojej ksiezniczce.Odkupilam ja od hodowcy jako 2,5 latke. Byla zaniedbana, z przepuklina. Krecila sie w koleczko, chowala do szafy. Okolo pol roku trzeba bylo czekac , by sie nie trzesla ze strachu. Z czystoscia nie ma problemu.Swoje potrzeby zalatwia na spacerach. Nie ma wiekszego probemu z karmieniem.Bardzo trzeba uwazac, by bylo swieze jedzenie .Wrazliwy uklad pokarmowy. Moja miala operacje przepukliny i usuwana juz macice z powodu stanu ropnego. Halasliwa jest rzeczywiscie dosc.Ale mimo swego strachu bardzo poczuwa sie do obowiazku stroza domu. Podrozuje z nia duzo.Nie ma z tym problemu. Kocham ja bardzo i jestem zachwycona nia.

Gość ojojojojoj
a i jeszcze dodam , wazy 1,5 kg. Niektorzy ucza takie male pieski zalatwiac potrzeby do kuwety. Moja tez tak potrafi, szczegolnie w zimie.

na prawdę potrafi załatwiać się do kuwety:)? A co jej dajesz jeść? Strasznie podobaja mi sie te psy, ale boję się troche ...

Gość ojojojojoj
tak naprawde.Jest cudownym pieskiem.Kupilam ja jak bylam sama ,Towarzyszyla mi kiedy bylo mi smutno, kiedy bylam zmeczona. Moja jest zarlokiem iwszytko uwielbia.Ale tak jak pisalam,musimy uwazac na jej brzuszek , wiec dostaje miesko gotowane(kazde) i sucha karme specjalnie dla Yorkow badz Eucanube. Do picia wode.Wazne , by nie dawac pokarmu gdzie np. jest fasola. Bo ma wzdecia i burczy jej w brzuszku. Zreszta taki jak moj piesek to zaden koszt. Tylko operacje kosztowaly duzo :-D Ale dla niej wydalabym ostatnie pieniazki, by ja ratowac. Co chcesz jeszcze wiedziec.

Gość ojojojojoj
chodzi 3 razy na dzien. Nie boj sie tego pieska.Jest cudownym towarzyszem. Troszke smiesznie wyglada z nia moj maz na spacerkach. Potezny mezczyzna z takim kroliczkiem :-P

Też mam yorka. Wcale nie jest hałaśliwa. Może tylko wybredna przy jedzeniu :). Nauczyłam ją załatwiać się na pieluchę. W zimie rzadko wychodzę z nią na spacery.

Gość animal
też lubie Yorki... ale trochę za długo się gotują