Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brown

Czy wierzycie w przyjaźń przez internet ??

Polecane posty

Od 2 m-cy miesięcy piszę z facetem w necie i tak się zastanawiam czy to tylko chwilowe zainteresowanie, czy może przetrwać dłużej? Co o tym myslicie?

Koleżeństwo napewno :) Ale przyjaźń? Czy ona wogóle istnieje?

W sumie to jest możliwa, ale mi w takiej przyjaźni brakowało by kontaktu na żywo.

tak swego czasu pisałam z kims ,kto wiedział o mnie wszystko...zagladałam z mysla o nim wieczorami do neta.rozumiał mnie jak nikt.koił gdy z bólu szalałam.rozsmieszał,gdy płakałąm.zadziwiał.zaskakiwał.wzbudzał podziw.ale ma zonę.skasowałam gg i znajomosc...trafiam krfa ciagle na zajetych :(

Mialem kiedys przyjaźń i to nie jedną. Prawdziwe przyjaźnie sa mozliwe ale jak w zyciu sa wyjątkami. Jedną moja przyjaciółka jest teraz od roku moja kobieta. Kilka lat przyjazni i skończyło sie pięknym związkiem..

A może to coś więcej niż przyjaźń. Pisząc z nim odczuwam taką silną, pozytywną energię i wewnętrzny spokój. Super jest to uczucie :)

Wiesz, moim zdaniem 2-miesięczną znajomość z kimś nie można nazwać prawdziwą przyjaźnią, przyjaźń rodzi się nieraz latami...

Gość olany w sobotni wieczór
przez pare miesiecy pisałem z kimz na necie na kilka dni przed spotkaniem , ten ktoś sie obraził a ja zablokowałem jej nr na GG nie nie wierzee wirtualna rzeczywostos a realne rezczywistosc to dwa rózne swiaty

Latami? Jeśli przetrwa byłoby super. Po czym poznać, że to jest przyjaźń? Znajomość tylko wirtualna, zbyt duża odległość więc niewielkie szanse na spotkanie, z drugiej strony może lepiej, bo czasami jeśli dochodzi do spotkania znajomość się kończy (rozczarowanie), a tak nadal jest ciekawie i tak tajemniczo ...

Przyjaźń jest wtedy gdy nie ma obrażania, zazdrości i wielu innych podobnych negatywnych uczuć. Przyjaciel to ktoś, kto wie o tobie wszystko i mimo to nie przestaje cię lubić.

Prawdziwy przyjaciel to taki, który nigdy Cię nie zostawi w trudnej sytuacji, zawsze wysłucha, choćbym miała zadzwonić o 3 w nocy z płaczem, to wysłucha mnie cierpliwie, doradzi. Zawsze można na niego liczyć. Tylko, że w Twoim wypadku ciężko poznać, czy to przyjaźń. Po za tym sądzę, że 2 miesiące to zdecydowanie za mało, by poznać dobrze człowieka i móc o nim powiedzieć "przyjaciel"

nie wierzę w przyjaźń :( żadną

Real a wirtual to 2 różne światy ktore nie bardzo sie kleją. Przyjaźń to cos wyjątkowego a przyjaciół poznaje sie w biedzie a nie od gadania. W net idealizujemy ludzi i widzimy ich takimi jakimi chcemy. Przez wiele naprawde lat moge powiedziec mialem tylko 1 przyjaciółkę, 1 super koleżankę i 1 przyjaciółkę ktora została po latach moja kobieta.. Oczywiście po poznaniu sie w realu po dłuższym czasie.

W moim przypadku o realu nawet nie ma mowy, więc tylko ta wirtualna przyjaźń mi pozostaje.