Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dokąd iść?

Dokąd mogę iść po skończeniu 18 lat?

Polecane posty

Gość Dokąd iść?

Witam Mam problem, mianowicie mam 18 lat i dorastam w rodzinie patologicznej. Przemo fizyczna, psychiczna, alkohol, myśli samobójcze, nie daję sobie z tym już rady... Skończyłem 18 lat i chcę się od tego uwolnić, ale nie wiem dokąd mogę iść... Nie chcę być bezdomny, nie mam pracy, mam depresję od ok. roku, bezdomny popadłbym pewnie w alkoholizm. Miałem też problemy z alkoholem, ale po tym jak upadłem na dno (trafiłem do szpitala z dawką śmiertelną) wiem że więcej tego nie zrobie... Nie wiem dokąd mogę iść, poradźcie jeśli macie jakieś pomysły...

Gość jestem sobie teraz ja
aseksualista ha ha ha, ja pierdole, dobry jestes :D

Gość Nooherfewr
A rodzice dają Ci pieniądze? Ewentualnie utrzymali by Cię gdybyś wyjechał do innego miasta i zamieszkał w internacie?

Gość Dokąd iść?
Myślę że tak, utrzymaliby mnie. Nie jesteśmy berdzo biedni, ale też za dużo pieniędzy nigdy nie ma, inna sprawa, że ważniejszy ode mnie jest alkohol... A jeśli chodzi o inne miasto: najpierw chciałem zdać maturę tutaj. Jestem w 2 klasie liceum

Gość Nooherfewr
Oj tam, wytrzymaj jeszcze rok, zdasz maturę i wyjedziesz na studia. A pozniej tak czy siak bedziesz tesknił za rodzicami. Może oni się troche poprawią..

Gość Dokąd iść?
Nooherfewr, właśnie taki miałem plan, wytrzymac do studiów i wyjechać, byle dalej od nich... Ale z dnia na dzień mam coraz poważniejsze myśli samobójcze, wczoraj kupiłem tabletki... Nie zrozumcie mnie źle, nie chcę tak skończyć życia... ale boję się że pod wpływem chwili zrobie coś głupiego, tak bywało niestety z alkoholem, albo potrafiłem pobić kogoś na ulicy bez powodu... Boję się że sam nad sobą nie dam rady zapanować. Właśnie dlatego chcę odejść, żeby nie stać się taki, pozostała mi tylko odrobina rozsadku który mi mówi żeby skończyć szkołę, wyjechać.

Gość Nooherfewr
Proszę Cię, weź się w garść. Studiowanie jest najpiękniejszym okresem w życiu. Wytrzymasz jeszcze troszkę i będzie naprawdę wspaniale. Mieszkasz w jakimś większym mieście lub w okolicach?

A chociaż przez chwilę pomyślałeś o tym by szukać pomocy u specjalisty? Są grupy AA, terapie psychologiczne dla rodzin patologicznych itp, w każdym mieście znajdziesz taką pomoc za darmo.