Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m*ka

CZY DOBRZE MYŚLE - DO DOŚWIADCZONYCH

Polecane posty

czy branie dufastonu dłuzej niz do 25 dnia cyklu, nie powoduje zatrzymania okresu ? tzn biorąc go do dnia spodziewanej miesiaczki czyli do 28 dnia cyklu a nie do 25 dc, czy okres mimo wszystko przyjdzie ? niech sie wypowiedza te które brały go dłuzej, czy okres podczas brania przyszedł. pytam o to poniewaz moge byc w ciazy a nie chce odstawiac z dnia na dzien, wiec jak wezme do dnia spodziewanej miesiaczki lub 1-2 dni dłuzej a okres nie przyjdzie zrobie test ciazowy lub BETA hcg.

prosiłabym o jakąś rzetelną odpowiedz

czy któras z was dostała okres podczas brania dufastonu, oczywiscie mam na myśli branie dłuzej nic do 25dc ? czy okres przyszedł normalnie jesli zazywałyscie nadal dufaston ?

Gość polatttt
nie wiem Ale to jest progesteron więc okres powinien wystapić po odstawieniu duphastonu poniewaz spada pozim progesteronu we krwi Jesli jest ciąza to po odstawieniu duphastonu okres nie wystąpi Ale czy moze wystapic w trakcie brania to nie wiem

Gość polatttt
no i oczywiscie progesteron jest pomocny w utrzymaniu ciązy, często przepisywany kobietom na podtrzymanie Jesli jestes w ciązy to pewnie po odstawieniu nie dostaniesz okresu , ale z drugiej strony nie wiem czy jest bezpieczne tak nagłe odstawienie Bo u niektórych kobiet ,które mają problemy z utrzymaniem ciązy moze chyba takie nagłe odstawienie zaszkodzić Najlepiej skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem i on ci powie czy powinnaś kontynuowac branie czy przerwac

moge odstawic, ale moge tez brac, takie mam zalecenie od lekarza. wybor zalezy odemnie. pytam o mozliwosc wystąpienia okresu, gdy przedłuze branie dufastonu, poniewaz wyczytałam ze tak bywa. ---okres wystąpi jesli nie jest sie w ciazy chociaz bede brała dłuzej nic do 25 dc - to wyczytałam na forach, a dokładniej mowiąc, branie dufastonu dłuzej niz do 25dc nie blokuje okresu, okres pojawi sie tak czy inaczej w wyznaczonym terminie kiedy ma byc czyli ok 28 dc.