Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feel

co zrobic

Polecane posty

Gość feel

Moja mama jest za granica a ja jestem sama w domu z tatą.Mam 4braci ale juz dorosłych.Niestety tata bardzo czesto krzyczy i wyzywa mnie od najgorszych.Niby mam 14 lat i powinnam sie do tego przyzwyczaic ale nie potrafie.Jeszcze gorsze jest to że jak mowie o tym mamie to ona mowi ze musi tam siedziec zeby miec lata pracy rente itp.Najchetniej na wekeendy jezdze do mijego brata aby sie uwlnic z domu i z nim nie siedziec ale to i tak jest nieuniknione NIESTETY.Nikt o tym nie wie nawet moja najlepsze kumpela,przyjaciółka.Błagam pomózcie mi bo jak nie to sie zabije

Gość jojojojoj
a dlaczego mama nie wymysli sposobu, bys nie musiala z takim ojcem -wariatem byc. Skoro jest z za granica to ma pieniadze, moze moglabys u brata byc, mama mogla, by placic bratu za twoje utzymanie. Poza tym mozna ojcu zalozyc sprawe o alimenty i tez sad przyzna Ci.Porozmawiaj z psychologiem szkolnym, dyrektorem o sytuacji domowej. Postawa twojej mamy jest malo odpowiedzialna jesli zostawia 14-letnia corke z takimi problemami.ardzo Ci wspolcczuje ale poprosc brata ,by w twoim imieniu konkretnie z mama, ojcem porozmawial. Ty tez przedstaw tak jak tu sytuacje. Musi znalezc si sposob, bys spokojnie skonczyla szkole i zdobyla zawod. Pozdrawiam Cie i sprobuj tak podejsc do sprawy. Zycie jest jedno i zabraniam ci myslec o samobojstwie. :-D

Gość alusienka5555
Twój tata pewnie też ciężko znosi fakt że został sam z całym domem na głowie stąd pewnie jego nerwowość. Jak będzie mial któregoś dnia lepszy humor to spróbuj z nim pogadać, czemu się tak zachowuje i że jest Ci z tym źle. Jeśli to nie pomoże to postaraj się zorganizować sobie tak jakoś czas żeby nie przesiadywać z nim w domu na okrągło. Jakaś biblioteka, basen, koleżanki, odwiedzaj braci. No i myśl pozytywnie że w końcu mama wróci i się wszystko zmieni. Pozdrawiam.