Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiołek42

duze endometrium

Polecane posty

12-13 dzień cyklu endometrium 20 mm, czy mam zacząć się bać? We wtorek idę na zabieg p odzielcie sie swoim doświadczeniem, bardzo prtoszę.

Może ktoś jednak sie odezwie? Może któraś z kobiet odwiedzajacych kafeterię miala podobny problem i podzieli sie ze mną diagnoza, rodzajem leczenia itp. Boje sie ze to rak!!!!!!!!!!!!!

Gość no to chyba dobrze
gorzej by było, gdyby było zbyt małe. Jak jest grube, to jajo ma się gdzie zagnieździć

Gość no to chyba dobrze
jesteś teraz w fazie owulacji i endometrium jest gotowe na przyjęcie zapłodnionego jajeczka. W innej fazie pewnie jest cieńsze. A co lekarz na to? Skąd pomysł z rakiem???

No nie wiem czy dobrze, zależy, przeciez grubość moze świadczyć o chorobie! Przecież dlatego mam zabieg!

Lekarz stwierdził, iż w pewnym wieku, menstruacja nie powinna trwać długo i byc obfita i do tego grubość endometrium!!!!!!!!!11 Chce zrobić łyżeczkowanie- co wy na to.

Gość Tak sobie myślę...
...że bać się to nie ma czego. Pytanie, czy to jednorazowa akcja, czy masz potwierdzone, że od jakiegoś czasu tak masz, no i kiedy była w tym cyklu owulacja (i czy była?) i jak wygląda Twój profil hormonalny? No i czy takie endometrium jest na całej długości macicy, czy tylko w jakimś miejscu (co może wynikać z jakichś zrostów, etc). Ja mam z kolei w czasie owulacji nawet nie połowę tego, co Ty, a wg norm powinnam mieć nieco więcej...

Poszłam na kontrole, po trzech latach, nigdy wczesniej nie miałam takiej przerwy, lekarz pobrała cytologie, zroił usg prze pochwe, powiedział ze jest duze endometrium i umówił mnie na zabieg, teraz sie zastanawiam, czy nie iśc na konsultacje jeszcze gdzieś indziej, bo ten lekarz nie dał mi opisu usg, ale skupil sie tylko na endometrium, gdyby było cos jeszcze chyba by mi powiedział?

Ja miałam w 16dc. endom. 20mm. Jutro wybieram się do gina. Na pisz jak u Ciebie? Moze przejdź się do innego gina.Starasz się o dziecko? Bo ja się staram a krwawienie mam normalne.Właśnie tez czytałam coś o raku i się przeraziłam.Moze mój gin w obliczeniach się pomylił,zobaczymy.W maju jade do kliniki,to mi dokładnie sprawdza endo. na monitoringu.U mnie gin tez zrobił monitoring i powiedział ze wszystko ok. Wiec nie wiem czy się martwic,zobaczę jutro. A musisz mieć łyżeczkowanie? w inny sposób tego nie można zrobić? Pozdrawiam:)

Ja miałam w 16dc. endom. 20mm. Jutro wybieram się do gina. Na pisz jak u Ciebie? Moze przejdź się do innego gina.Starasz się o dziecko? Bo ja się staram a krwawienie mam normalne.Właśnie tez czytałam coś o raku i się przeraziłam.Moze mój gin w obliczeniach się pomylił,zobaczymy.W maju jade do kliniki,to mi dokładnie sprawdza endo. na monitoringu.U mnie gin tez zrobił monitoring i powiedział ze wszystko ok. Wiec nie wiem czy się martwic,zobaczę jutro. A musisz mieć łyżeczkowanie? w inny sposób tego nie można zrobić? Pozdrawiam:)

Gość czandro
:|

Wiec endo. mam 16dc. 10,6mm. wiec ja się pomyliłam,ale lekarze tak piszą... jak kura pazura;)