Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina177777

czy mogę zadzwonic do pediatry do domu w sprawie dziecka pilne

Polecane posty

Gość Karolina177777

otóz głowe w domu poniewaz dzis jest niedziela co mam zrobić dzwonić?

to zależy czy dzwonić bo chore czy chcesz zapytać o pierdołę zawsze możesz zadawnić

Gość Karolina177777
mała skończyła brac antybiotyki w środe ale w piątek się pogorszyło dzis byłam u lekarza ale to był jakiś dziwny lekarz i znów jej przepisał antybiotyki i ni ewiem co robić czy jej podac czy poczekac lub zadzwonic do mojej lekarki o porade

no to pewnie z e dzwon bo faszerować antybiotykiem to nie fajnie dawaj probiotyki !!!

Gość Karolina177777
tym bardziej że mój pediatra nie jest zwolennikiem przepisywania antybiotyków a tu tak krótka przerwa i kolejny inny no niewiem co ona na to by powiedziała no ale fakt że dziecko potwornie kaszle non stop bez przerwy masakra

Gość hee@@@@@***********
ile ma mała?

Gość weranda
dziwny lekarz?a po czym ty to poznalas? najlepiej wogole nie chodz do lekarzy-siedz na forum i sluchaj takiej Myszki-Pani Doktor! a ile na forum jest takich MYSZEK-a wy zamiast lekarzy,podwazajac ich kompetencje,to na forum zbieracie informacje,a potem na wlasnych dzieciach praktykujecie. przykre

jak to wasz lekarz,do którego chodzicie to dzwoń!my mamy takiego pediatre że dzień i noc udzieli porady a antybiotyk czasami niestety trzeba podać bo jest koniecznością

moje dzieciaki też własnie na antybiotykach też strasznie kaszlały,u nas to ostre zapalenie gardła z gorączką i katarem

wredna :O żałosna jesteś a mało to lekarzy co na czerwone gardło dają od razu antybiotyk ?? a skoro mała dostała jeden i za kilka dni drugi to żeby dziecka za bardzo nie wyjałowiło bo będzie gorzej

aa chyba logiczne ze lepiej sto razy sie upewnić czy lek potrzebny niż dawać bez sensu

Gość weranda
myszka-chyba lekarz wie co robi! jedni preferuja antybiotyki inni mniej. Po to tez tyle lat studiowali medycyne,nabierali roznych doswiadczen zeby pomoc choremu a nie ZASZKODZIC: ty na pewno,nie podwazaj jego kompetencji-bo malo takich jak ty? praktykuj co chcesz na swoim dziecku-ale nie wszyscy sa tacy glupkowaci jak ty i zbieraja informacje na forum. Czesto bledne informacje,z palca wyssane. Powtarzam-po co niektorym z was lekarze??? jak kolezanki DOKTOROSTWO PRZENAJSWIETRZE FORUMOWE wie lepiej?

ale lekarze nie raz w ciemno dają antybiotyki !!! wiem bo sam lekarz dał mojemu dziecko zbędnie antybiotyk , który do gorszego stanu !!! i teraz wiem że nie zawsze warto słuchać lekarza który nie za bardzo zna dziecko niestety tak jest

ja swojego syna bronie od antybiotyków jak mogę ( nie choruje często ) ale jeśli to robię wszytko by nie dostał !!! bo to ostateczność a nie groszki

a upewnienie sie to chyba najlepsze wyjście !!! bo lekarz na dyżurze nie zawsze zna dziecko !!! a jak sie wypyta to matka ma głowe spokojną

Gość weranda
to nie znaczy,ze jej dziecku nie pomoze! co do pytania w temacie-autorko,to twoje dziecko!jak masz jakies watpliwosci to DZWON. a nie zbieraj glosow na forum za i przeciw. Jak takie nieodpowiedzialne zolzy moga miec dzieci??? Pytac sie anonimowych na forum czy ma dzwonic do pediatry. podaj numer-ja za ciebie zadzwonie,wezme cie za raczke,zaprowadze,potem dam buzi w czolko i poglaszcze po ramieniu!

Gość aaale?
jesli masz jego numer kom to chyba dajac ci go powiedzial ze mozesz dzownic w pilnych sprawach, prawda?

Gość Karolina177777
rok temu pamietam tez była podobna sytuacja mała miała infekcję dróg oddechowych niestety po kuracji antybiotykowej nie wiele pomogła nadal była temperat i kaszel poszłam do p doktor i powiedziała że juz nie chciała by jej podawac antybiotyku ale niema wyjscia więc zdecydowała sie na zastrzyki bioparox no i pomogło dostała 10 pupa była sina

a czy ja napisałam ze nie pomoże ?? ja mowie ze lepiej sie upewnić !!! niż dawać znów leki

Gość Karolina177777
ok dobra juz dzwonie niestety nie mam komórki to jest nr z pieczatki domowy dzwonie zaraz napisze co mi powiedziała p doktor.

Gość aaale?
zgadzam sie z wernda. rozumiem pytanie na forum w sprawach ktore nie wymagaja szybkiej decyzji ale autorka ma chore dziecko a pyta na forum czy moze zadzownic i co w ogole powinna robic.

Gość Karolina177777
zadzwoniłam i niestety p doktor nie ma w domu będzie bardzo pózno więc jednak jutro pójdę do przychodni mysle że nic gorszego nie bedzie nie podam jej tego antybiotyku wstrzymam sie do jutra ewentualnie dostanie zastrzyki wiec i tak szybciej zadziałają narazie i tak jej podaje elofen syrop przeciw zapalny i inne syropki tak chyba bedzie lepiej aha i juz nigdy nie pójdę w niedziele do przychodni gdzie przyjmuje jeden lekarz wszystkich to znaczy nie pediatra tylko ogólny wole prywatna wizyte pediatry w domu w nagłym przypadku niż jeździć po przychodniach

Gość peperoni04

Witam. a ile latek ma dziecko? i jaki to kaszel? suchy,mokry,szczekający Ja bym podała syrop z cebuli (zrobisz sama) Nie raz uchroniłam tak moje dzieci od antybiotyku. i co do Myszki to sie zgadzam z nia, lekarze na byle gó...o przepisuja antybiotyki Ja też staram sie dawac je w ostatecznosci Kiedy sa konieczne nie ma wyjscia to daje, ale staram sie leczyc innymi sposobami Na wirusy antybiotyki nie działaja, a moje dziecko ciągle je dostawało. Teraz trafiłam na świetnego homeopate (tu pewnie też beda zdania podzielone) ale ja jestem zadowolona Ale podstawa przy jakimikolwiek kaszlu moich dzieci jest syrop z cebuli Kroisz cebule w plasterki i kazda warste zasypujesz cukrem, ja jeszcze na sam spod kroje drobniutko ząbek czosnku

Gość podaj przepis na syrop z cebul
proszę

Gość no przeciez napisala jak sie
robi syrop

Gość greczynkowo
dala bozia jezyczek przeciez-jak nie chcesz antybiotyku dla dziecka bo sie obawiasz czegos,albo dziecko go zle znosi-to sie mowi o tym lekarzowi! a nie bierze recepte,wchodzi i kolezankom na cafe tyleczki zawraca.