Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fwrfertfi64rftnweu6rfn6r

Ile szafranu doda c do potrawy?

Polecane posty

Gość fwrfertfi64rftnweu6rfn6r

Małe pudełeczko co prawda kosztuje 13 zł ale nie wiem czy wsypać całe czy ty tylko odrobinę? Odrobiny i tak nie będzie czuć, więc może lepiej wsypać przynajmniej z pół pudełeczka? Ktoś wie i stosował?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladaco
ociupinke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dodajesz tylko szczyptę. Nada daniu charakterystyczny gorzkawy smak i żółty kolor. Nie wsyp za dużo bo popsuje potrawę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko nie syp do garnka
Lepiej zmiażdżyć trochę szafranu, np. łyżką, i zalać odrobiną wrzątku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fwrfertfi64rftnweu6rfn6r
Użyłem w końcu niecałe pół pudełeczka. czyli jakieś dwie-trzy szczypty i choć nie wiem dokładnie jakiego smaku powinien nadać szafran-nie było zbyt intensywnie czuć. Na pewno nie było za dużo. Musiałbym porównać jak byłoby bez ale dzięki za rady:) Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×