Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak powinno być

NA JAKIM PALCU I RĘCE

Polecane posty

Gość jak powinno być

może to głupie pytanie ale na której ręce powinno sie nosic pierśćionek zaręczynowy?jedni mówią że na prawej inni że na lewej.Czy po ślubie to powinno sie nosić pierścionek zaręczynowy i obrączke na jednym palcu czy odddzielnie?

japiernicze, a jakie to ma znazenie, jak POWINNO byc? Ktoś wstwi Ci jedynkę do dziennika za złe noszenie pierścionka, zwróci uwage na ulicy, nie wiem, napisze o tym w gazecie? Nie przesadzaj. Ja nosiłam pierścionek zaręczynowy na prawej ręce na palcu, na którym teraz nosze obrączkę. Przed slubem przełożyłam pierścionek na lewa rękę, żeby zrobić miejsce obrączce. Po slubie nos jak chcesz- razem, osobno, na jedne ręce obie rzeczy lub każde na innej. Ja teraz to juz w ogole nie nosze pierścionka, jedynie samą obrączkę. Po prostu zrób jak Ci będzie wygodnie.

mówi się, że na prawej ręce, palec serdeczny, ale w gruncie rzeczy to chyba nie ma większego znaczenia. - większość stron internetowych z biżuterią podaje jednak taką możliwość. ja noszę na prawej ręce - a palec - zależy, bo jak mam spuchnięte to na serdecznym, jak nie to środkowy - mam lekki luz, ale to dobrze, bo później obrączka będzie na serdecznym, a zaręczynowy obok ;) a koleżanka z grupy, ze studiów nosi na lewej ;)

Gość wiosenka:):(:):)
w polsce na prawejw wiekszosci krajow europejskich na lewej

ten temat był wałkowany 35221356440684 razy... nosisz albo na prawej palec serdeczny,po ślubie dokładasz obrączkę,nosisz na lewym serdecznym,na fakecie..nie wiem nosisz jak ci wygodniej! jak masz życzenie możesz go nosić nawet na paluchu od stopy...