Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirek7

Czy schizofrenia jest dziedzicznona???Siostra ją ma czy jej dzieci też będą ją

Polecane posty

Gość mirek7

miały???

Gość
schizofrenia moze ale nie musi byc dziedziczna. poczytaj sobie o tym w internecie, masa jest tego.

Gość taa niedobra pupa
Mają trochę większą szansę po prostu ok. 7 % szans na zachorowanie. Więc najpr. nie będą miały.

Gość
i dziedziczy sie tylko sklonnosc, tzn jak masz sklonnosc a nie spotka cie trauma zyciowa, narkotyki itp., to nie zachorujesz jak nie masz tendencji to tez nie zachorujesz

Gość mirek7
a czy ja też mogę ją mieć przez to że ona ją ma???

Gość taa niedobra pupa
tzn. w przypadku schizy dziedziczenie nie zostało udowodnione, choć obserwuje się więcej zachorowań wśród rodziny... Ale i tak ma ją 1% populacji - czyli w moim mieście jest ok. 6 tys. schizofreników.. :(

po obejrzeniu filmu Elli Kazana Układ, myślę, że schizofrenia, nie jest taka zła...

Gość mirek7
a czy osobę chorą na schizofrenię można ubezwłasnowolnić gdy przypadek jest ciężki i jest agresywna???

Gość moja kuzynka to ma
i siedzi w psychiatryku. Jak jest na przepustce to od razu staje się agresywna i mówi niestworzone rzeczy i trzeba w końcu po jednym dniu trzeba znów wzywać pogotowie i policję.

Gość mirek7
ale jeśli ona nie chce być ubezwłasnowolniona i jak się o tym dowie to będzie jeszcze bardziej złośliwa......i to może być droga długa do przebycia.....:(

Gość mirek7
ona robi wszystko na złość,nawet części spadku po tacie nie chciała się zrzec na wniosek mamy.....:(

Gość mirek7
przez nią majątek rodzinny jest porozdzielany na kilka części bo robi nam na złość

Gość mirek7
ona była już w szpitalu psychiatrycznym i bierze leki ale nie jest przyjemna w stosunku do ludzi. czy nigdy nie będzie zachowywać się normalnie???

Gość taa niedobra pupa
A mieszka z wami? W zasadzie w czym macie z nią problem?

Gość mirek7
chodzi tam gdzie nie powinna, a niby nie można jej zakazać. Jest zazdrosna o to żeby wszystko było po równo i czasem zachowuje się jak dziecko a ma już 26 lat przez nią w zeszłym roku nie zdałem do liceum bo nie mogłem się uczyć źle się zachowywała w domu